Kupovina novog automobila
Re: Kupovina novog automobila
I osnovna Fabia isto ide sa dobosom, ali 110ks, o kojoj pricam, ide sa diskovima.
Svakako mi je sramotno da se danas stavljaju dobosi na automobile bilo koje klase.
Svakako mi je sramotno da se danas stavljaju dobosi na automobile bilo koje klase.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Da idu dobosi kod nekih, ali ne vidim problem u istim. Jeste da izgleda lepse kad je disk, ali je taj disk samo stavka vise u odrzavanju kod tih vozila kojima je nepotreban.
Brzine idu u H-a !!!

Što sramota, pa ja sam sedeo u c-maxu dizelu od 20k e sa navigacijom i tako to koji je imao ručne podizače prozora pozadi. Sve je stvar cene i uštede...
Nigde izgled nisam spomenuo, stvar je savremene tehnologije koja vise nema cenu i gde je sve ispod toga prosto jajarenje.Day Walker napisao: 13 Feb 2018, 19:08 Da idu dobosi kod nekih, ali ne vidim problem u istim. Jeste da izgleda lepse kad je disk, ali je taj disk samo stavka vise u odrzavanju kod tih vozila kojima je nepotreban.
To ti je kao da ti neko danas proda nov kompjuter sa brdo tehnologije koja je dostupna i stavi ti 150Gb hard disk.
Koja stavka vise za odrzavanje od dobosa?
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Feb 2018, 19:14, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
Pa recimo cena tih istih diskova i plocica koje ces morati da menjas.
Brzine idu u H-a !!!

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Meni su pakne u dobosima crkle na manje od 70k km. Osecam da bi plocice trajale duze... A, i skuplje su bile od osrednjih plocica za diskove.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Na koliko se u proseku menjaju zadnji diskovi i plocice na autu B segmenta, a koliko pakne na dobosima i o kojoj razlici u trosku pricamo?
To me sve podseca na situaciju kada sam sa 124-kom otisao u servis i lik me pita koje paknove da mi stave, jeftinije ili skuplje, koji su duplo bolji, a razlika u ceni 5e, 20 i 25e.
To me sve podseca na situaciju kada sam sa 124-kom otisao u servis i lik me pita koje paknove da mi stave, jeftinije ili skuplje, koji su duplo bolji, a razlika u ceni 5e, 20 i 25e.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Feb 2018, 19:18, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Jeftinije u proizvodnji 

Pa bukvalno jajarenje ni na cemu.
Njima je to jeftinije 10e u porudzbini i zbog toga uvaljuju kupcima tehnologiju od pre 100 godina.
Njima je to jeftinije 10e u porudzbini i zbog toga uvaljuju kupcima tehnologiju od pre 100 godina.
Ja sam na Fabiji na 80.000 km prvi put menjao zadnje plocice. Mislim da sa dobosima ima vise problema u eksploataciji.
-
- Pobednik Garaža - Classic lige
- Pridružio se: 03 Feb 2018, 12:02
Ne izgleda baš ovako, već je pominjao Day Walker. Ima manji display, nema komande na volanu i verovatno još ponešto... Ali svakako je i Fabia na listi za razmatranjeXepoj87 napisao: 13 Feb 2018, 18:45 Pa nesto ne verujem da bi se active uklopio u 12k.
Jeste na akcijskoj ceni jeftin taj i20, ali ja ne bih u 2018. godini gledao auto kome u spisku opreme stoji "prednje disk kocnice", jer bicikl imam sa zadnjim diskom vec 15 godina...da ne pricam da ide preko 13s do 100 sa 1.25 atmosferskim motorom i da ima 5 brzina.
Skoda za 12k evra dolazi u Style paketu sa 1.0 turbo motorom koji ide do 100 za 9.5s, stedljiviji je i ima 6 brzina, a enterijer izgleda ovako:
![]()
- Day Walker
Tako je. Ostalo moze biti kao sa slike (tj ako se neko odluci za bez enterijer).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Sto se mehanike tice, a narocito kocnica malo je tu epohalnih inovacija, to se nije menjalo hardverski jako dugo. Isto ce ti taj dobos zaustaviti auto kao i disk na zadnjim tockovima, hladjenje mu je mana i fading pri ekstremnim uslovima, na kamionima za neke uslove i dalje recimo idu dobosi na svim osovinama. Meni je vise tu cudno da se zajebavaju i na neke verzije stavljaju dobos i tako samo komplikuju ponudu, umesto da na sve stave diskove i cao. Veliko je pitanje da li se uopste ustedi ista ili je samo neki guru iz nabavke napravio dobru Powerpoint prezentaciju na nekom sastanku.Xepoj87 napisao: 13 Feb 2018, 19:19 Pa bukvalno jajarenje ni na cemu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
To je slika koja izlazi za Style paket, a za Ambition izlazi manji display, dok u Actuve nema.
Moguce da su pogresne slike postavljene.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Moguce da su pogresne slike postavljene.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Mac
- Pridružio se: 18 Sep 2017, 17:30
- Garaža: Bmw G05, Targa, Macan
Saga u vezi 718-ice i dalje traje....dogurao sam do do discounta od 14,7% ........mozda moze da ide dalje, ko zna
U ponedeljak treba da ostavim kaparu i donesem konacnu odluku......danas mi rekose da se neko interesuje, pa su rekli liku da je auto rezervisan pa ne bi bilo lose da dodjem i kaparisem masinu
Takav u Nemackoj isti kada se spakuje i stavi izadje oko 73k eur.....to je kao da sam dobio nekih 7% rabata u Germany.
Evo par slika unutrasnjosti

U ponedeljak treba da ostavim kaparu i donesem konacnu odluku......danas mi rekose da se neko interesuje, pa su rekli liku da je auto rezervisan pa ne bi bilo lose da dodjem i kaparisem masinu

Takav u Nemackoj isti kada se spakuje i stavi izadje oko 73k eur.....to je kao da sam dobio nekih 7% rabata u Germany.
Evo par slika unutrasnjosti