Kućni ljubimci i njihovi vlasnici
-
- Pridružio se: 20 Nov 2014, 14:01
Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici
Daj Stefane, ne budi bukvalista. To sam rekla jer zivimo u istom kraju.
Ovo sto je mica napisao izuzetno znaci svakom vlasniku ljubimca. Zao mi je sto ima lose iskustvo, ali je to podelio sa nama, da se nekome slicno ne desi. Nisi ni svestan koliko veterinara smo promenili. Svi kao sve znaju, a nemaju veze sa zivotom.
Odvedem zeca na Novi Beograd, po preporuci (navodno veliko iskustvo u lecnju kunica) i cenjena veterinarka mi kaze kako ce vrlo brzo uginuti jer ima tumor.
Sreca nadjem odlicnu veterinarku koja je preko 15 godina lecila kunice u Velikoj Britaniji i odem da cujem njeno misljenje, i kaze mi ma kakav tumor to je masno tkivo.
Mozda vama zvuci smesno, ali ja svakog ljubimca dozivljavam kao clana porodice. Mislim ako ih vec drzim onda zelim o njima da se brinem kako treba.
Ocigledno da sam pogresno shvacena, i to sto sam trazila kontakt, nisam trazila i zle namere, vec da doticnog zaobidjem i ne gubim vreme.
Ovo sto je mica napisao izuzetno znaci svakom vlasniku ljubimca. Zao mi je sto ima lose iskustvo, ali je to podelio sa nama, da se nekome slicno ne desi. Nisi ni svestan koliko veterinara smo promenili. Svi kao sve znaju, a nemaju veze sa zivotom.
Odvedem zeca na Novi Beograd, po preporuci (navodno veliko iskustvo u lecnju kunica) i cenjena veterinarka mi kaze kako ce vrlo brzo uginuti jer ima tumor.
Sreca nadjem odlicnu veterinarku koja je preko 15 godina lecila kunice u Velikoj Britaniji i odem da cujem njeno misljenje, i kaze mi ma kakav tumor to je masno tkivo.
Mozda vama zvuci smesno, ali ja svakog ljubimca dozivljavam kao clana porodice. Mislim ako ih vec drzim onda zelim o njima da se brinem kako treba.
Ocigledno da sam pogresno shvacena, i to sto sam trazila kontakt, nisam trazila i zle namere, vec da doticnog zaobidjem i ne gubim vreme.
imam pse poslednjih 25 godina, trenutno dva, to je moje iskustvo i iskustvo jos par mojih prijatelja, u principu nisam lik koji bi javno pisao nesto iza cega ne stoji bar nekolicina ljudi da bi se potvrdilo moje misljenje{ da ne budem pojedinacni slucaj}
e sad, nomovet jeste skup bar 20% skuplji mozda od ostalih ali zaista znaju posao, odgovorni su, pedantni, kuja je sledeci dan psole sterilizacije vec trckararala po dvoristu....evo vec 4 godine kod njih bez problema.
tema lanac, realno pas nije za lanac isto kao sto ni covek nije, pas je emotivno bice koje za razliku od ljudi ne ume da kaze recima ono sta oseca vec nekim svojim jezikom, pokretima i gestikulacijom, ako je preziveo neku traumu onda mu je potreban suprotni tretman od dva metra lanca...
e sad, nomovet jeste skup bar 20% skuplji mozda od ostalih ali zaista znaju posao, odgovorni su, pedantni, kuja je sledeci dan psole sterilizacije vec trckararala po dvoristu....evo vec 4 godine kod njih bez problema.
tema lanac, realno pas nije za lanac isto kao sto ni covek nije, pas je emotivno bice koje za razliku od ljudi ne ume da kaze recima ono sta oseca vec nekim svojim jezikom, pokretima i gestikulacijom, ako je preziveo neku traumu onda mu je potreban suprotni tretman od dva metra lanca...
AVier_girl napisao:Daj Stefane, ne budi bukvalista. To sam rekla jer zivimo u istom kraju.
Moja greska,upravo zato sto znam koliko volis zivotinje mislio sam da si ozbiljna
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nije ni čovek za sterilizaciju a ljubimci jesu? Tu emocija nema?
Boringly average, but also perfect for school run mums
nisu ni ljubimci, konkretno, imam psa muzjaka 5 godina starog i na livadi preko puta kuce neko ostavio zensko stene tek progledalo....dalje sve je jasno, sta da radim!?zadrzim tu zenkicu jer je to najhumanije, humanije nego da je ostavim da crkne, odnesem u neki azil itd, koliko god i ja sam bio protiv sterilizacije mislim da sam uradio sjajnu stvar sto sam udomio tog psa, napravio bi veci problem da je nisam sterilisao pa da bude sexa, gomila stenaca koje ne znam kome bi uvalio ....jbga 

Imajte na umu da je u medicni jako loše, a u veterini očajno stanje. U veterini nema kontrole, uglavnom su svi privatnici koji gledaju kako da uzmu pare, a ne kako da što efikasnije i stručnije pruže pomoć.
Pouzdan i pošten veterinar je zlata vredan.
Pouzdan i pošten veterinar je zlata vredan.
-

mića napisao:nisu ni ljubimci, konkretno, imam psa muzjaka 5 godina starog i na livadi preko puta kuce neko ostavio zensko stene tek progledalo....dalje sve je jasno, sta da radim!?zadrzim tu zenkicu jer je to najhumanije, humanije nego da je ostavim da crkne, odnesem u neki azil itd, koliko god i ja sam bio protiv sterilizacije mislim da sam uradio sjajnu stvar sto sam udomio tog psa, napravio bi veci problem da je nisam sterilisao pa da bude sexa, gomila stenaca koje ne znam kome bi uvalio ....jbga

Ulice su nam prepune macaka i pasa lutalica, nema drugog resenja nego serilizacija.
12 tek rodjenih stenaca sam sklonila sa ulice jer nisam imala srca da ih ostavim da uginu ili ih nego pobije sve. Problem je udomiti jedno stene a ne 12. Ostala su mi 3 koja nisam uspela da udomim, tako da sam im pruzila dom, jer bi verovatno zavrsili u nekom sinteraju, ili bi se vec za par meseci radjali novi stenci.
Kači slike tih kučića i zeca.
-
Slike zeke sam vec kacila

AVier_girl napisao:Svi ljubimci su vam predivni, neke znam i sa cars-a![]()
Za one koji ne znaju, ovo je moj zeka Lapin![]()
Pardoniram.
Deluje ukusno.

Deluje ukusno.

Ko da je ziv 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
-
Ima ukusa kada su felne u pitanju

Nemoj da ta gromada poklopi zeku, pa da onda stvarno mora u paprikaš

Vidim da je TDI kao opravdanje za lanac naveo da se čeka izrada boksa, hoće li psiha psa da čeka boks? I kad bude imao boks, kao neće više biti na lancu?
Ako je pas poveći, daj ga na dresuru ili ti radi s njim, nek ima boks BEZ lanca, provereno nehumano i pravi od psa frustrirano i često agresivno stvorenje. Ako me kapiraš, pas ti NEĆE BITI NORMALAN.
Ako ti je dresura skupa (jeste skupa, treba priznati), pokloni psa na vreme, ne muči ga.
A taj veterinar je samo veterinar, nikako stručnjak za ponašanje i obuku pasa. Slepo slušati veta...nikako. Malo koji pouzdan i normalan pas je nešetan živeo na lancu i u boksu, toga nema. Šteta što se ne kažnjava
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT
Ako je pas poveći, daj ga na dresuru ili ti radi s njim, nek ima boks BEZ lanca, provereno nehumano i pravi od psa frustrirano i često agresivno stvorenje. Ako me kapiraš, pas ti NEĆE BITI NORMALAN.
Ako ti je dresura skupa (jeste skupa, treba priznati), pokloni psa na vreme, ne muči ga.
A taj veterinar je samo veterinar, nikako stručnjak za ponašanje i obuku pasa. Slepo slušati veta...nikako. Malo koji pouzdan i normalan pas je nešetan živeo na lancu i u boksu, toga nema. Šteta što se ne kažnjava
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT