Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Grčka

Post od OMP »

ja sam pisao za kajak iz lidla
Korisnikov avatar
alex81
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 22:57
Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1,4 Multi Air

Post od alex81 »

123456 napisao: 23 Jul 2025, 18:02 Parga...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Каква је Парга за одлазак и боравак са мањим дететом?
Баш ми се свиђа и волео бих тамо да летујем. Меркам већ нешто за сл.годину :D .
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Imam i 12V kompresor za dušeke i slično ali ga više ne koristim. Smara me što je bučan, ne uklapa mi se u morsku atmosferu :)
A obično te sitnije stvari ovom ozbiljnijom Decathlon dual action pumpom naduvaš za čas.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

alex81 napisao: 24 Jul 2025, 13:29 Каква је Парга за одлазак и боравак са мањим дететом?
Zavisi u kom delu nađeš smeštaj. Imaš ovaj ravniji (sa mora kad se gleda desno) i ovaj brdovitiji. Zbog deteta je definitivno bolji ravniji, pogotovo ako ćeš u toku dana više puta ići do smeštaja.
U tom ravnijem je manja plaža i obično veća gužva, pa ne znam da li ti to smeta. Tek preko brda se ide do Valtos plaže koja je mnogo veća i lepša.
E sad, možda možeš da ubodeš smeštaj kod Valtos plaže, pa ako uveče šetate da pališ auto i ideš preko brda u Pargu npr.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Ali računaj da je parking katastrofa, pa da akcija vožnje od Valtosa i parkiranje na drugom kraju Parge je skoro pa nemoguća misija.

Ima parkinga malo dalje od centra, ali su mi uvek delovali malo bezbednosno sumnjivo, mada nisam čuo da je zapravo i bilo problema.

Ako imaš rešen parking u okviru smeštaja, onda je Parga jako lepa i zanimljiva.

Provozali smo se pre dve nedelje kroz Pargu u povratku kući, bukvalno nisam imao gde kola da ostavim.

Ranijih godina smo imali smeštaj sa parkingom, to je bila milina.
Korisnikov avatar
alex81
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 22:57
Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1,4 Multi Air

Post od alex81 »

@Momčilo
@mix024
Хвала на одоговорима. Анализираћу и погледати добро како и шта.
Читао сам да је са паркингом углавном захтевно тако да је смештај са истим дефинитивно најбоља опција.
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Da da, parking je problem, pogotovo u brdovitom delu. Krivo mi što zbog toga nisam mogao da se vozam po okolnim plažama, jer je lutrija da li ću uhvatiti u povratku. A plus su mi izgrebali tu auto jer je sve nabijeno i skučeno, a ljudi ne mogu da procene gde mogu da se provuku.
Korisnikov avatar
Flesh
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2012, 23:48
Garaža: Audi A4 B.9.5 163KS hibrid

Post od Flesh »

Pazite gde parkirate, policija skida tablice i vraća sutradan, naravno pre toga je potrebno platiti u pošti kaznu od 40e.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Momčilo napisao: 24 Jul 2025, 13:44
alex81 napisao: 24 Jul 2025, 13:29 Каква је Парга за одлазак и боравак са мањим дететом?
Zavisi u kom delu nađeš smeštaj. Imaš ovaj ravniji (sa mora kad se gleda desno) i ovaj brdovitiji. Zbog deteta je definitivno bolji ravniji, pogotovo ako ćeš u toku dana više puta ići do smeštaja.
Ista pirca kao i Neos Marmaras, ja npr sa mojim klincem od 9 godina (ali i ranije kad je imao 6-7) mogu da prespartam ceo Neos uzduz i popreko, drugarov klinac od 8 god se buni kad treba malo vise da se pesaci uzbrdo nizbrdo a od drugog drugara klinac od 4 je tek problem on samo po ravnom hoce i tu blizu :) e sad ovi sto imaju jos manju decu pa treba i kolica da guraju zeznuto je to uzbrdo nizbrdo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bili smo u selu iznad Parge a u Pargu nismo ni ušli, toliko nas je zanimalo da se uveče sudaramo ramenima sa ljudima.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ja to ne mogu da izdržim.. guzve, ljude u ogromnim količinama. Ajd ciljano negde da odemo na izlet il sta god, ali da budem smešten u krkljancu neka hvala..

Inače, ozbiljno razmišljam o rentanju glisera u Grčkoj, ostavim kola pa onda redom obalom gde mi se svidi na po par dana.. Upoznao sam ove godine ekipu koja to radi (jos imaju malu decu) I predobra im je kombinacija. Gumenjak sa tendom i prostorom za stvari.. Gde su sve bili uh.. a ja nisam ni pomislio da moze..

Korisnikov avatar
Inzaghi
Reactions:
Pridružio se: 11 Okt 2017, 11:31
Garaža: Peugeot 308 1.6 2010

Post od Inzaghi »

Dosli sa Tasosa. Bez guzve, lep i lagan povratak.

Bas mraci onaj deo kroz sela do granice. Dobra stvar sto je sirok put i solidan kvalitet.

Moram da napisem, Bugarima lose obelezen autoput. Na mnogo mesta nije jasno ogranicenje. Ne razumem sto je toliko tesko staviti znak. Prodjes deo gde je smanjenje brzine i nigde nema znak za prestanak. Jako lose sto nema dovoljno pumpi na autoputu. Dobra stvar, autoput je vise nego dobar i vinjeta je opet dokazala svoju prednost. Ali toliko kamera i policije duz autoputa i magistrala i oni opet rucno proveravaju na kraju vinjete :D

Da nema guzvi na granici ili da je prihvatljivo vreme, bez razmisljanja bih opet isao preko Makedonije na Tasos. Ovako ne. Plus kad se zavrsi autoput Evropa i Struma.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Ja stigao juče, po 15 min Evzoni i Preševo..
Pratio sam border app i no problemo

zigZag
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2020, 15:20

Post od zigZag »

greškom su mi doneli 2 girosa, znam čime sam ga zbunio kad sam naručivao
ali gde greška, prvi mi je samo otvorio apetit, a drugi me dotuko - kod kostasa najbolji giros u cijeli svijet
pritom sam ovladao time da naručujem baš ono što volim
idealna kombinacija za mene je pita, svinjsko meso, ungareze salata, luk, paradajz, zelena
bez pomfrita
giros muški masan i začinjen, pita vruća
dobro potrošenih 2x4e, hvala ti kosta
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

U blizini Parge Paxos i Antipaxos.SlikaSlikaSlikaSlika

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk