Ne brže od života!
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Ne brže od života!
Prolece se kroz crveno, a kad je zeleno vuku se ko creva ili drndaju telefon ako su prvi u koloni.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne brže od života!
Meni se skoro svaki dan dešava u ns da u kružnom seku iz spoljne u unutrašnju pri ulasku, već sam se navikao pa mu uvek dođem do vrata i legnem na sirenu, taman toliko da ne može da me udari a da ga isprepadam 

Ženin deda, rodjen 1934.god., imao vozačku do zadnjeg dana života.
umro je pre par meseci, ali mislim da mu vozačka i dalje važi. Ja ga pitao na koju foru prolazi lekarski, on kaže da nije do njega nego su lekari govna koji samo čekaju da im ubaciš 50evra, i još kažu: "Ako imaš nekog komšiju, samo ga pošalji meni."
umro je pre par meseci, ali mislim da mu vozačka i dalje važi. Ja ga pitao na koju foru prolazi lekarski, on kaže da nije do njega nego su lekari govna koji samo čekaju da im ubaciš 50evra, i još kažu: "Ako imaš nekog komšiju, samo ga pošalji meni."
Moj deda iz Nisa, vojno lice u penziji, mislim da ima oko 90 godina, i dalje aktivno vozi i obnavljaju mu dozvolu na lepe oci i postovanje.
Jednom sam se samo vozio s njim i te traume necu nikad zaboraviti...
Jednom sam se samo vozio s njim i te traume necu nikad zaboraviti...
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Bitno da je on bio pošten i samokritican.member napisao: 19 Okt 2022, 13:32 Ženin deda, rodjen 1934.god., imao vozačku do zadnjeg dana života.
Naravno.
U ovakvim slučajevima je 100% odgovornost stručnog lica koji je izdao potvrdu da uzme 50evra u džep . Jebiga doktore, ima vas raznih. To što ti ne bi dao tu potvrdu ni za milion evra , neko drugi će udariti pečat bez da trepne.
U ovakvim slučajevima je 100% odgovornost stručnog lica koji je izdao potvrdu da uzme 50evra u džep . Jebiga doktore, ima vas raznih. To što ti ne bi dao tu potvrdu ni za milion evra , neko drugi će udariti pečat bez da trepne.
Prošle godine sam bio u privatnom domu zdravlja i dok sam se tamo vrzmao, jedno par sati, buke su dve zanimljive situacije.
Prva
Došli policajci i tražili kopiju izveštaja za jednog momka, koju su mu tu izdali, a da je sposoban za upravljanje motorom. I dok su sestre tražile kopiju, priča pandur da su pri rutinskoj kontroli dotičnog skapirali da je lik sav neurotičan, trese se non stop, ima neke tikove itd, u prevodu, nije sav svoj. Pa sumnjaju da je dečko falsifikovao zdravstveni izveštaj da bi dobio dozvolu. Epilog nisam video.
Drugi slučaj, koji se desio nešto kasnije
Stariji čovek, da ne kažem, dekica, je ušao u raspravu sa dežurnom sestrom i doktorom, kao i nekim svojim članovima familije, koji su došli sa njim, zato što nije prošao lekarski pregled za produženje dozvole i to za kamion. Nakon pola sata dreke i raspravljanja je besan napustio ustanovu uz neku priču kako će on to završiti na nekom drugom mestu.
Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
Prva
Došli policajci i tražili kopiju izveštaja za jednog momka, koju su mu tu izdali, a da je sposoban za upravljanje motorom. I dok su sestre tražile kopiju, priča pandur da su pri rutinskoj kontroli dotičnog skapirali da je lik sav neurotičan, trese se non stop, ima neke tikove itd, u prevodu, nije sav svoj. Pa sumnjaju da je dečko falsifikovao zdravstveni izveštaj da bi dobio dozvolu. Epilog nisam video.
Drugi slučaj, koji se desio nešto kasnije
Stariji čovek, da ne kažem, dekica, je ušao u raspravu sa dežurnom sestrom i doktorom, kao i nekim svojim članovima familije, koji su došli sa njim, zato što nije prošao lekarski pregled za produženje dozvole i to za kamion. Nakon pola sata dreke i raspravljanja je besan napustio ustanovu uz neku priču kako će on to završiti na nekom drugom mestu.
Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Nisam shvatio u tom trenutku ali kasnije sam skontao da su mi u drzavnoj instituciji hteli izvuci pare. Ja kad sam polagao za auto, imao sam savrsen vid, kad sam 4 godina kasnije polagao za kamion, posle cekanja 6-7h bez hrane i vode da bih obavio pregled za vid (jer evo odmah dolazim na red ali konstantno ulaze neki matorci preko reda od kojih pola njih nije ni vrata videlo, a hvalili se kako ne vide ovako ili onako ali voze kamione (ovaj jedan je dosao sa povezom preko oka jer ga operisao nedavno)) kako bih posle toga mogao ici na vadjenje krvi (mislim kakva je to organizacija da ne moze suprotnim redom) dolazim na red vec malaksao i sa levim okom pomesam 6 i 8 u najsitnijoj tabli, naprave ogroman problem kako sam prakticno slepac i fazoni skoro da treba da vratim dozvolu i za B kategoriju umesto da dobijem mogucnost za C. Posle odlaska u dva privatna zdavstvena centra u oba dobijam razlicite dioptrije (razlicito i od onoga sto sam dobio u drzavnom) i prica se menjala kako trebam da nosim te naocare kad kazem da se raspitujem zbog voznje kamiona napravim naocare naravno na koje apsolutno nista ne vidim. Na svu srecu posle polozene C kategorije, presao sam na E i pri pravljenju nove vozacke zagubili su dokumentaciju i zaboravili da upisu u dozvolu da mi trebaju naocare
I dan danas posle 11 godina se igram igre sa svojim suvozacima da li su videli ovo ili ono pored puta i u najgorem slucaju vidim isto kao i oni.
Tako da mogu da mislim koliko ljudi ima placene lekarske ili pogresne naocare. Mom caletu produzavaju na 2 godine jer je imao mozdani i hoce sve regularno da prodje, a rodjak koji ne moze da se meri u psiho-fizickom stanju sa caletom redovno produzava na 5 godina.

Tako da mogu da mislim koliko ljudi ima placene lekarske ili pogresne naocare. Mom caletu produzavaju na 2 godine jer je imao mozdani i hoce sve regularno da prodje, a rodjak koji ne moze da se meri u psiho-fizickom stanju sa caletom redovno produzava na 5 godina.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Da'l je za ovu temu ili onu drugu, zašto je Srbija gde jeste (and I think it's beautful)...
Neke stvari stvarno nisu za zajebanciju, koliko god da smo mi opuštena nacija.
Neke stvari stvarno nisu za zajebanciju, koliko god da smo mi opuštena nacija.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Što se matoraca za volanom tiče, nije ni Nemačka ništa bolja.
Živim na par stotina metara od jednog "doma" za stare, mada je ovo više hotel sa 5 zvezdica za njih. Garaža u koju parkiram auto ima oko 400tinak numerisanih mesta i na onim mestima koja su rezervisana za matorce iz "doma" su auti da glava zaboli. Ako je MB, onda je S-klasa, ako je BMW onda je serija 6, 7 ili 8, ima i raznoraznih oldtajmera koji Bogapitaj koliko vrede. E sad, babci i dede se vozikaju generalno samo vikendom, i to tako što klackaju po okolini ovde sa Vmax 30kmh, žali Bože aute koji moraju to da trpe. E, takvi matorci voze recimo već 50-60 godina i nisu napravili ama ni jedan sudar ili ikakvo čukanje, pa im je osnovica osiguranja tako smešna da im osiguravajuće društvo maltene samo što ne plaća da bi vozili
. Zato mogu da voze aute sa milion kubika i dva miliona ks, a para imaju te imaju. A sudar nisu napravili samo zato što voze toliko sporo i retko da bukvalno nemaju ni šansu da čuknu negde nekog. Pre par godina, vraćam se s posla u nedelju, prema meni ide bela S klasa, znam je iz garaže, a bez vozača za volanom....Ja ono...
. Vozi Vmax recimo 25-30kmh, kad smo se mimoišli, spazim ja na vozačkom sedištu babu koja bi onako vizuelno mogla da bude i Hitlerova školska drugarica, drži ruke na "10 do 2" i bukvalno,ali najbukvalnije, gleda kroz volan i vozi. Sutradan prodjem pored tog auta u garaži i vidim na vozačkom sedištu još i jastuče, pored toga što je samo sedište privučeno skroz napred. I ajdsad, budi pametan
. Taj babac ima para da može uvek da poruči vip taksi, ali neeeee, sedne sama i klepeće naokolo.
A recimo , pre par godina je deda od svojih skoro 90 godina nedaleko odavde ubio devojčicu autom (takodje MB S klasa) i to tako što je vozio putem, imao zeleno svetlo, ali očigledno nije bio u stanju da drži auto da vozi pravo, udario na raskrsnici u ivičnjak na pešačkom ostrvu na kome je devojčica čekala da joj se upali zeleno da predje. Auto odskočio, udario dete levim blatobranom i ubije je na mestu, pro tom nije ništa primetio, nastavio da vozi , još se posle čudio kad mu je policija došla na vrata i rekla šta je uradio.
Živim na par stotina metara od jednog "doma" za stare, mada je ovo više hotel sa 5 zvezdica za njih. Garaža u koju parkiram auto ima oko 400tinak numerisanih mesta i na onim mestima koja su rezervisana za matorce iz "doma" su auti da glava zaboli. Ako je MB, onda je S-klasa, ako je BMW onda je serija 6, 7 ili 8, ima i raznoraznih oldtajmera koji Bogapitaj koliko vrede. E sad, babci i dede se vozikaju generalno samo vikendom, i to tako što klackaju po okolini ovde sa Vmax 30kmh, žali Bože aute koji moraju to da trpe. E, takvi matorci voze recimo već 50-60 godina i nisu napravili ama ni jedan sudar ili ikakvo čukanje, pa im je osnovica osiguranja tako smešna da im osiguravajuće društvo maltene samo što ne plaća da bi vozili

A recimo , pre par godina je deda od svojih skoro 90 godina nedaleko odavde ubio devojčicu autom (takodje MB S klasa) i to tako što je vozio putem, imao zeleno svetlo, ali očigledno nije bio u stanju da drži auto da vozi pravo, udario na raskrsnici u ivičnjak na pešačkom ostrvu na kome je devojčica čekala da joj se upali zeleno da predje. Auto odskočio, udario dete levim blatobranom i ubije je na mestu, pro tom nije ništa primetio, nastavio da vozi , još se posle čudio kad mu je policija došla na vrata i rekla šta je uradio.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
https://www.kurir.rs/crna-hronika/40382 ... -u-kladovu
Nažalost, moja sestra od tetke, senilan deda od 80 godina, krenuo da klizi bočno i udario ih.
Izašli su iz auta svi na nogama, kao osećali se dobro...javili mi sinoć, ide odmah carski rez, moraju da je porode...mi se brinemo, pa kako, osmi mesec je, za par dana deveti, sekiramo se kako će beba da bude...nakon sat vremena zove moja sestra, plače, kaže beba nije živa, a Jeku voze u Beograd.
Znači tragedija, ne dao Bog nikome...
Sestra je sada dobro, stabilno, moje tetke koje su lekari u Beogradu su se postarale da oko nje sada budu jedni od najboljih, tako da se nadam da će uskoro da se oporavi fizički.
Zet je fizički dobro, ugruvan, dok je psihički loše.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Nažalost, moja sestra od tetke, senilan deda od 80 godina, krenuo da klizi bočno i udario ih.
Izašli su iz auta svi na nogama, kao osećali se dobro...javili mi sinoć, ide odmah carski rez, moraju da je porode...mi se brinemo, pa kako, osmi mesec je, za par dana deveti, sekiramo se kako će beba da bude...nakon sat vremena zove moja sestra, plače, kaže beba nije živa, a Jeku voze u Beograd.
Znači tragedija, ne dao Bog nikome...
Sestra je sada dobro, stabilno, moje tetke koje su lekari u Beogradu su se postarale da oko nje sada budu jedni od najboljih, tako da se nadam da će uskoro da se oporavi fizički.
Zet je fizički dobro, ugruvan, dok je psihički loše.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Strašno.
Brzo ozdravljenje želim.
Pitam se kakva kazna bi bila smislena za te vozače od 75-80 godina?!
Pretpostavljam da i sudiji bude bedak da dedu od 80 godina pošalje na robiju.
Brzo ozdravljenje želim.
Pitam se kakva kazna bi bila smislena za te vozače od 75-80 godina?!
Pretpostavljam da i sudiji bude bedak da dedu od 80 godina pošalje na robiju.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Najbolja kazna bi bila da ga razvuku po novinama, da njegovi vršnjaci razmisle da li je pametno da peglaju po krivinama sa 80 godina. Dođe mi da plačem kad pomislim na nerođeno dete...