Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Za te stvari se u potpunosti slazem i logika ti je potpuno ispravna.
Ja se samo bojim kako bi se to u Srbiji pokazalou praksi. Moze da se stvori jak lobi i da jebu narod kako hoce. Poput osiguravajucih kuca recimo. Jel pitao tebe neko da li zelis da ti poskupi duplo osiguranje koje je obavezno i da li te pitao neko da li je ok da zbog sudara ti placas sledece obavezno osiguranje vise?
Teorija i praksa se ne poklapaju skoro nikada u ovoj zemlji.
Po zakonu, ja imam svoju kucu i u teoriji bi svako unutar iste trebao da izadje, a u praksi, tu je bilmez koji nema nikakav vise ugovor, ali mi treba dve godine da ga sudski isteram iz moje kuce i pri tome izgubim preko 60k eura.
Mislim, moj cale, ja sam kurac od ovce tu.
Sent from my Sony
Ja se samo bojim kako bi se to u Srbiji pokazalou praksi. Moze da se stvori jak lobi i da jebu narod kako hoce. Poput osiguravajucih kuca recimo. Jel pitao tebe neko da li zelis da ti poskupi duplo osiguranje koje je obavezno i da li te pitao neko da li je ok da zbog sudara ti placas sledece obavezno osiguranje vise?
Teorija i praksa se ne poklapaju skoro nikada u ovoj zemlji.
Po zakonu, ja imam svoju kucu i u teoriji bi svako unutar iste trebao da izadje, a u praksi, tu je bilmez koji nema nikakav vise ugovor, ali mi treba dve godine da ga sudski isteram iz moje kuce i pri tome izgubim preko 60k eura.
Mislim, moj cale, ja sam kurac od ovce tu.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Potrebno je menjati mnoge zakone u Srbiji. CH ima sistem koji sam naveo i super funkcioniše u praksi. FR s druge strane ima nešto slično kao u Srbiji i sistem je raspad u najavi.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Lobi se stvara i jebe narod kad mu se da monopol ili kad drzava resi da nesto administrira a nume nista. Kad cujes frazu "drzava mora da prepozna" odmah znas da ce nekome da se propise "minimalna ekonomska cena".
Problem je u opstem stavu da je privatnik stoka i kuluk koji samo gleda kako da nekog zajebe i opljacka. Radilo bi to sasvim ok, a miljama bolje nego sadasnji sistem.
Problem je u opstem stavu da je privatnik stoka i kuluk koji samo gleda kako da nekog zajebe i opljacka. Radilo bi to sasvim ok, a miljama bolje nego sadasnji sistem.
Ne zna se sta je gore, zakoni ili sprovodjenje istih.
Rakhile, ali privatnik i jeste stoka koka gleda samo licni interes.
A onda ta stoka potkupi ostalu drzavnu stoku da igra kako oni sviraju.
Mislim, sada bi mogli do prekosutra, ali na kraju, ceo kapitalizam se zasniva na jakom privatnom sektoru. I automatski to ppstaje vladajuci sloj u zemlji. Bilo kojoj, samo je pitanje cene.
Sent from my Sony
Rakhile, ali privatnik i jeste stoka koka gleda samo licni interes.
A onda ta stoka potkupi ostalu drzavnu stoku da igra kako oni sviraju.
Mislim, sada bi mogli do prekosutra, ali na kraju, ceo kapitalizam se zasniva na jakom privatnom sektoru. I automatski to ppstaje vladajuci sloj u zemlji. Bilo kojoj, samo je pitanje cene.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Apr 2015, 21:33, izmenjeno 1 put ukupno.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Već nekoliko godina idemo (porodično) isključivo kod privatnih lekara.
Od kardiologa, preko onkologa, ginekologa, neurologa, hirurga sve u preporučenim Ordinacijama. Naravno privatne labaratorije itd...
Zaključio sam da uopšte nije stvar toliko u parama koliko u izgubljenom vremenu, i nedostatku tog luksuza da ga gubim u čekaonicama sa sve knjižicom u rukama.
Par puta sam slušajući tuđa iskustva samo pomislio "Ne daj Bože da se razbolim nešto ozbiljnije", ne toliko zbog same bolesti već zbog drugih stvari koje su posledica javašluka, neodgovornosti, i sveopšteg bola u kurcu.
Od kardiologa, preko onkologa, ginekologa, neurologa, hirurga sve u preporučenim Ordinacijama. Naravno privatne labaratorije itd...
Zaključio sam da uopšte nije stvar toliko u parama koliko u izgubljenom vremenu, i nedostatku tog luksuza da ga gubim u čekaonicama sa sve knjižicom u rukama.
Par puta sam slušajući tuđa iskustva samo pomislio "Ne daj Bože da se razbolim nešto ozbiljnije", ne toliko zbog same bolesti već zbog drugih stvari koje su posledica javašluka, neodgovornosti, i sveopšteg bola u kurcu.
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rakhil
Ivane, idi reci onda svom ocu privatniku da je stoka, meni nemoj to pricati, ne
zelim da nsstavljam u tom stilu
zelim da nsstavljam u tom stilu
Jebote, ala si ogranicen, kao casa vode.
Govorim korporacijski, na globalnom nivou, ne mi sto prezivljavamo, mali i srednji privatnici, niti je jedan covek stoka, nego je ceo korporacijski sistem( kapitalizam) jedna velika stoka. Jednostavno je to realnost.
A i od kada si ti privatnik? Koliko znam, ti radis u privatnoj firmi, ako se ne varam?
Sigurno ne bih svog oca svesno nazivao stokom, to da je on privatnik je trebalo da ti bude hint da svakako ne.mislim na individue.
Sent from my Sony
Govorim korporacijski, na globalnom nivou, ne mi sto prezivljavamo, mali i srednji privatnici, niti je jedan covek stoka, nego je ceo korporacijski sistem( kapitalizam) jedna velika stoka. Jednostavno je to realnost.
A i od kada si ti privatnik? Koliko znam, ti radis u privatnoj firmi, ako se ne varam?
Sigurno ne bih svog oca svesno nazivao stokom, to da je on privatnik je trebalo da ti bude hint da svakako ne.mislim na individue.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Apr 2015, 21:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Slažem se. Ne biraju sredstava da dođu do novca.
Gledam samo ovaj ološ od CH banaka i osiguranja
Gledam samo ovaj ološ od CH banaka i osiguranja

- Rakhil
Mi ovde pricamo o lekarima, privatnim firmama koje nisu ni srednje po velicini, a ti mi uvodis korporacije i globalni nivo. Za mene je kapitalizam sistem kome dugujemo sve sto nam cini svakodnevni zivot danas, pa i tu zdravstvenu zastitu, lekove, lekare i ostalo - kurac moj bi drzava smislila ista od toga u bilo kom svom pojavnom obliku da nema privatnog interesa i zelje za profitom, koja uoopste ne mora da iskljucuje neki moral ili altruizam, naprotiv.
Ja jesam privatnik, imam svoju firmu i preko toga radim u privatnoj firmi. Kao sto rekoh, ako cemo da relativizujemo pricu o raspalom drzavnom sistemu zdravstva sa pricicama o zlom kapitalizmu, ja bih se povukao iz takve diskusije jer nema trunku poente.
Ja jesam privatnik, imam svoju firmu i preko toga radim u privatnoj firmi. Kao sto rekoh, ako cemo da relativizujemo pricu o raspalom drzavnom sistemu zdravstva sa pricicama o zlom kapitalizmu, ja bih se povukao iz takve diskusije jer nema trunku poente.
Ovde je samo došlo do nesporazuma. U pincipu se svi slažemo sa tobom po ovom pitanju 

- Rakhil
Pa nisam ni ja mentol koji obozava korporacije a narocito banke, osiguranja ili farmaceutsku industriju, ali to zaista sve nema nikakve veze sa srpskim domovima zdravlja, drzavnim ili privatnim 

Brate, ja pricam o celom spajanju privatnog i drzavnog, tu bi bile privatne bolnice i sve sto je na jako visokom nivou.
To su stvari gde se ozbiljne pare vrte, jer su obavezne, kao i voda recimo. Iz tvoje fantazije da ce da se otvori 5 privatnih domova zdravlja sa po 20 radnika bi se pretvorilo u ogromnu industriju kroz par godina. Jos jednom kazem da kod nas nema mnogo toga, samo zato sto smo siromasni o sto nije ukljucen izbor. Slazemo se oko cele tvoke price, ali je ja sirim na neku siru sliku, jer je na kraju krajeva, to sve biznis, a u svakom biznisu najvise najebu korisnici.
Sent from my Sony
To su stvari gde se ozbiljne pare vrte, jer su obavezne, kao i voda recimo. Iz tvoje fantazije da ce da se otvori 5 privatnih domova zdravlja sa po 20 radnika bi se pretvorilo u ogromnu industriju kroz par godina. Jos jednom kazem da kod nas nema mnogo toga, samo zato sto smo siromasni o sto nije ukljucen izbor. Slazemo se oko cele tvoke price, ali je ja sirim na neku siru sliku, jer je na kraju krajeva, to sve biznis, a u svakom biznisu najvise najebu korisnici.
Sent from my Sony
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
kraljevski, nema sta.... i opet Vesic http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/550372 ... -zemljiste
Heroj i Rakhil, nemojte se džabe raspravljati, nećete se sporazumeti na forumu. Ne razumete se nikako međusobno, bolje pričajte uživo.
Rakhil je za varijantu ako moje lečenje naplati državna bolnica toliko i toliko, želeo bih da imam izbor da iste te pare ponudim Ritiću. Nikakve velike kompanije.
Ti Heroj s druge strane misliš da će se pojaviti ogromne bolnice, što možda i hoće, ali i dalje će biti malih "novih Ristića" koji će biti zadovoljni s tim parama koje bi išle državi, a upravo zbog tih velikih bi bile uslovljene da imaju bolju uslugu ne samo od države, već i od veće privatne bolnice.
Jesam pogodio poentu?
Rakhil je za varijantu ako moje lečenje naplati državna bolnica toliko i toliko, želeo bih da imam izbor da iste te pare ponudim Ritiću. Nikakve velike kompanije.
Ti Heroj s druge strane misliš da će se pojaviti ogromne bolnice, što možda i hoće, ali i dalje će biti malih "novih Ristića" koji će biti zadovoljni s tim parama koje bi išle državi, a upravo zbog tih velikih bi bile uslovljene da imaju bolju uslugu ne samo od države, već i od veće privatne bolnice.
Jesam pogodio poentu?
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kaže brat Vesić: "Gradsko građevinsko zemljište biće prodavano po tržišnoj ceni, a ne davano u zakup na 99 godina, kao što je do sada bio slučaj. Ovo je važno zbog stranaca koji ne razumeju instituciju zakupa i to da mogu da kupe zemljište, a da nisu vlasnici, jer je to vezano i za kredite i banke, pa verujemo da će ova odluka oklašati finansiranje grada."branja napisao:kraljevski, nema sta.... i opet Vesic http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/550372 ... -zemljiste
Koji to stranci ne razumeju instituciju zakupa? Ovaj, mislim da znam

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.