Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Grčka

Post od OMP »

Ja nikad ne rizikujem da ulazim u te trake gde je X gore iako i one cesto rade ali nekako ne zelim sam da isprobavam srecu, idem u one gde i svi pa sta bude
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Pa ni ja ne bih uleteo da nisam prosetao i video da radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

zrnkemiki napisao: 28 Jun 2025, 02:13
AleksandarAca napisao:
OMP napisao:Ja posle mora radim dubinsko i iz gepeka skupim koficu peska za uspomenu :) moram i ja ove godine da navatam neku perionicu, ako neko zna da takva postoji u Nikitiu neka pise, ali da nisu cetke posto sam uglavnom to vidjao po pumpama
https://maps.app.goo.gl/ALVCqH1LC96mi8ei9

Blizu je Nikitija, samo pazi, puska je toliko jaka da verujem da moze da skine farbu.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Bio danas, malo je skrivena iza EKO pumpe, pa se ne vidi na prvu. Pritisak je popriličan, kao i veličina puške (~1.5m).

Ima dva programa sapunica-2eur i voda
-1eur, ja sam samo isprao pesak vodom, za 1eur odlično.

Slika
svratih u povratku na ovu perionicu, odlicna, samo vodu sam korostio ono ne znam koliko traje ali ja sam lagano tri kruga obisao oka auta i ostalo jos vremena mrzelo me vise pa sam prekinuo, puska tj pritisak jeste jak, jaci nego kod nas ali nije sad bas nesto da odvaljuje plastike i farbu :) a duzina puske jeste velika i pomalo nezgodna pogotovo ako se stane blize zidu sto je bio moj slucaj sa leve strane pa malo nezgodno maneveristai puskom u uzem prostoru. Inace navalica je bila , ispred mene jedan auto posle se skupise jos 3-4 iza, sve nase tablice. A na samom izlazu iz Nikitia ili ulazu iz pravca Mudanje ima isto Eko pumpa i na njioj je bila isto perionica, ja nisam lepo video ali zena mi kaze da je ona videla i da jeste isto ovakva na zetone, mene mrzelo da se vracam posto sam vec znao za ovu pomenutu u Psakudiji, da sam znao ranije oprao bih auto sigurno i u toku letovanja.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Parking ispred smeštaja u Sartiju.

Ne kontam šta će mu "šapa" na točku :think:
IMG_20250830_194848.jpg
IMG_20250830_194848.jpg (128.93 KiB) Pogledano 36 puta
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

grujicd napisao: 28 Avg 2025, 23:26 Oko 1 po grčkom smo prešli, krajnja desna traka. Mislim krajnja desna koja je na kraju i imala kućicu, postojala je i desnija koja nije imala gde sem da se ubaci kod nas. Žena je ludela od toga ali ja baš i ne, jer ti kad kreneš pozadi za drugim kolima apsolutno nemaš pojma gde traka vodi, to se ništa ne vidi. Mogla je i naš traka da bude "slepa ulica", a to ne znaš dok nije kasno. Baš je Evzoni sranje sa te grčke strane zbog te slabe preglednosti. Kad ideš sa makedonske sve je u redu jer je sve pregledno.
Meni se to desilo danas na Presevu (ulaz u Srb) i to sam bio u sredini. Na MK salteru nije bilo nikoga, isto kao sto na nasem nije bilo nikoga kad sam izlazio iz Srb.

Jedan detaljcic koji ja nisam znao, kad se izlazi iz Skoplja na naplatnim nema opcije za tag, samo kes ili kartica.
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Jel za Makedoniju I dalje treba zeleni karton? Sad sam se setio njega a treba da krenem za par sati xD
Jel moze da izvadi negde usput a da mi ne oderu kožu sa ledja?
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

treba, moze da se izvadi na granici ali je 50e
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Mi danas stigli u GR. Srb-Mkd granica oko sat vremena, zaboli levu kolonu koja je bila uzasno spora. Ljudi koji su bili desno prosli 15-20 min pre nas.
Mkd-GR 5 minuta.

Nego cemu one kamere iznad traka na AP kroz MKD? Sta im je funkcija?

Da, treba zeleni karton za MKD.
Masinac
Reactions:

Post od Masinac »

OMP napisao:treba, moze da se izvadi na granici ali je 50e
A dobro, ko mi je kriv kad sam zaboravio na njega :/
Moze li da se izvadi u Vranju, svejedno tamo stajem?

Edit: šlag na tortu sto je nedelja. Ok radiće granica.
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Zeleni karton vadis kod osiguravajuce kuce gde ti je polisa obaveznog osiguranja. Ili na granici za 50e
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Masinac napisao: 30 Avg 2025, 22:28 Edit: šlag na tortu sto je nedelja. Ok radiće granica.
Kod Makedonaca je 50€ za 15 dana graničnog osiguranja.
Ostanu pasoši kod policajca, preparkiraš auto, kupiš granično osiguranje 50 m dalje i vratiš se sa tim papirom peške po pasoše.
Masinac
Reactions:

Post od Masinac »

Hvala na opisu procedure, tako ću i uraditi.
Odgovori