Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od TheWickerMan »

Sad može, do pre neki dan nije moglo ...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

jaksa napisao:Mleko imate Dukat made in BiH (0.05% znate čega)
Poskupelo je, naravno, ali bar nije 0,5%.
Nema potrebe kupovati uvozno, mleko iz siromašnijih krajeva Srbije (gde se krave hrane samo senom, a ne i skupim kukuruzom) je ok na analizama. Npr. mislim da je leskovačko ispalo najbolje od svih:

Slika

Ja sam obezbedio zalihe pre afere sa aflatoksinom, jer je bilo na sniženju (69 din). :) Sada je 89 din, što je opet ok cena.
Texonja napisao:Da li ste znali (ja sam tek danas saznao) da je kod nas od skora zabranjeno koriscenje VIBER-a?
(ko ne zna, radi se o Android aplikaciji koja koristi gprs protok za razgovor i slanje poruka, nesto kao Skype)
Nikakva preterano sofisticirana aplikacija, cak se i glas cuje bezveze, nisam je ni koristio jer imam 5x vise minuta mesecno nego
Sasvim očekivano ponašanje pojedinaca, organizacija, firmi i država... kako u komunizmu, tako i u kapitalizmu: bori se svako protiv svakog, za svoje interese. Nekada smo živeli u iluziji da to nije tako, da postoje neki viši ciljevi, pravo ili pravda, ali nažalost to nije bila istina. Mnogi od nas i dalje odbijaju da prihvate kako svet zaista funkcionište, što je posebno katastrofalno u spoljnoj politici.

Naš "Telekom" je inače do pre par godina korišćenje bilo kakve VoIP tehnologije nazivao "švercovanje impulsa". :D
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Medjutim, i dalje NE MOZE da se kupuje iz Srbije sa Play Store :glavomuzid: A iz svih drugih drzava iz okruzenja moze. Koliko znam, pisali su mnogi Google-u oko ovoga, i oni su kenjali nesto kao radimo na tome bla bla, medjutim i dalje nista...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

nikaragva napisao:Kapitalizam i ljudskost nemaju veze jedno s drugim. To što ti imaš ljudskosti (naravno pričamo o ljudskosti u poslu), a trudiš se da budeš kapitalista, je samo jedan socijalni program u tvojoj firmi.
Ti ako ne otpustiš radnika bez ambicije zato što ima troje dece, tri kredita i bolesnu ženu, je ljudski, ali po tvoj posao loš potez. Jer će neko drugi to uraditi i smaknuti te sa tržišta.
Moja firma je onog trenutka kada su skontali da im je isplativije da drže radnike na nekom drugom mestu, a ne gde su do sad bili, otpustili 50 ljudi mirne duše i otvorili preduzeće u istoj državi samo 300km dalje. Rekli su ko hoće nek dođe tamo da radi.
Tako da ne može niko da me ubedi da u kapitalizmu ima ljudskosti, niti da treba da ima.
Ne govorim ja našim govnarima i politikantima, govorim o tome kako što pre i što lakše doći do profita, a to sigurno nećeš, ako budeš izigravao dobrog samarićanina.
Ne razumem. Ja cu otpustiti radnika bez ambicije jer to nije dobro po posao i jer firma nije socijalna ustanova. Taj neko ko ima troje dece i kredite i bolesnu zenu treba da bude svestan sta mu visi o koncu, zar ne? Otkad je to postalo "ljudski" da brines o ljudima vise nego oni o sebi?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Gledam sad na RTS-u kako u Sremu seljacima kradu kobaje iz susare :o

Ne bi me cudilo da su Beooooogradjaniiii :mrgreen:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Malo pre sretnem drugara koji vozi kamion po EU, kaze na carinskim terminalima se masovno krade gorivo iz kamiona, i to u dilu sa murijom.
Izlace par stotina litara po kamionu, mahom stranih firmi koje rade spediciju...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

To je postala redovna stvar, i razlog više za nabavku velikog psa.
BTW moj prošli pas, simpatični šarplaninac, je ćapio jednog komšiju koji se u sred noći muvao po mom dvorištu. Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Floyd napisao:Gledam sad na RTS-u kako u Sremu seljacima kradu kobaje iz susare :o

Ne bi me cudilo da su Beooooogradjaniiii :mrgreen:
Krade se u Sremu mnogo toga.... :kezo: kako nece da prikazu kako se ovi iz Vojvodina sume "staraju" o sumama.. :twisted:
Naravno uvek su drugi krivi... :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma znam, bilo je i ranije tih kokosara i jajara ali u fazonu ukrade kilo krompira, 3-4 jaja i sl. ovo ljudima opeljesili 100 kg suvog mesa.
To nije lokalna jajara vec organizovani kriminal a tu su kao sto znamo specijalisti Beogradjaniiii...zato i sumnjam na njih :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Evo meni, beograđaninu, nikako iz glave ne izlazi slika one Gezine sušnice i onim silnim kobasicama, kulenima, pršutama.... :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam nacuo da je sledece okupljanje kod Geze :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Šta da vam kažem ljudi... Bila je duga zima, malo se jelo i ja polako ostadoh bez mesa ... :mrgreen:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

:kezo:
Nagovestavas da nema necega.....? :palica:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kradu sta stignu.
Bese onaj matori kojem su krali ovce, a na kraju ukradose vola - da, VOLA.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Pa...nema ništa do sledeće svinjokolje :D
Slika Slika
Odgovori