Koliko troši?
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
Re: Astra J 1.6 turbo Cosmo
Jbt,Opel nudi Astru sa fabricki ugradjenim plinom i to model 1.4 turbo.Odavno nisam gledao njihove cenovnike,bila mi je samo u glavi DW Astra i njegova cena.Sada vec za 20000 -tak hiljada moze da se uzme vrlo dobar model.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
stvarno mi nije cilj da napadnem nikoga niti iciji auto ali prvo znam da kad se kaze da je neko vozio 130-140kmh u proseku uvek ispadne manja brzina. da je ta potrosnja pri proseku kretanja od 130kmh onda bih rekao
drugo, posle toga dw spominje izlete do 160kmh...
trece bitno, a vec smo raspravljali o tome ali ljudi to nece da prihvate - kad se radi o voznji odredjenom brzinom duze vreme i u najvisem stepenu prenosa, sama tezina auta ima jako mali uticaj na potrosnju. mnogo veci moze recimo da ima vetar, koji se cesto i ne vidi.
cetvrto, zavrsetak puta je bio na slicnoj ( tj manjoj ali za toliki put neznatno ) nadmorskoj visini, tako da to ne utice na potrosnju. da se popeo na kop, recimo, to bi bila skroz druga prica...
peto, pri 130kmh taj motor se vrti na oko 3000rpm ( ispravi me ako gresim, ali moze biti cak i manje ), sto je znatno nize nego vecina 1.6b bez turbine pri cemu ovi trose manje od 8,5l, ako je to neka referentna potrosnja ( a znamo da obrtaji prave veliku potrosnju, kod mene je 130kmh na 4300rpm i potrosnja je izmedju 9 i 10, a mislim da taj 1.6t pri 130kmh mora trositi max 7,5l )...
jos jednom, nemoj shvatiti kao napad, nego ako mozes napisi koja je trenutna potrosnja po ravnom pri 130kmh, i koliko ti klima digne potrosnju pri toj brzini ( mislim da se ne radi o vise od 2-3dl, mozda i manje )...
@dag - bmw328i pri 140kmh trosi oko 7l. to je malo vise od dizela o kojima ti pricas, a tajna je sto je on tad na jedva preko 2k rpm, ispod 2500...al da sad ne idemo opet u tu pricu, ima je vec ovde na forumu...
sto se tice mazde, ovi iz sat plus su radili uporednji test novog skyactive 2l atmo i dizela, oba u cx5 i benzinac je trosio isto ili cak i manje u odredjenim uslovima. opet druga prica, vec spominjana vezano za kompresiju i stepen iskoriscenja motora, spominjano je vec to od strane dragvorla i vujadina u tragovima, ali ko je hteo mogao je da iscita dosta na tu temu u medjuvremenu...

drugo, posle toga dw spominje izlete do 160kmh...
trece bitno, a vec smo raspravljali o tome ali ljudi to nece da prihvate - kad se radi o voznji odredjenom brzinom duze vreme i u najvisem stepenu prenosa, sama tezina auta ima jako mali uticaj na potrosnju. mnogo veci moze recimo da ima vetar, koji se cesto i ne vidi.
cetvrto, zavrsetak puta je bio na slicnoj ( tj manjoj ali za toliki put neznatno ) nadmorskoj visini, tako da to ne utice na potrosnju. da se popeo na kop, recimo, to bi bila skroz druga prica...
peto, pri 130kmh taj motor se vrti na oko 3000rpm ( ispravi me ako gresim, ali moze biti cak i manje ), sto je znatno nize nego vecina 1.6b bez turbine pri cemu ovi trose manje od 8,5l, ako je to neka referentna potrosnja ( a znamo da obrtaji prave veliku potrosnju, kod mene je 130kmh na 4300rpm i potrosnja je izmedju 9 i 10, a mislim da taj 1.6t pri 130kmh mora trositi max 7,5l )...
jos jednom, nemoj shvatiti kao napad, nego ako mozes napisi koja je trenutna potrosnja po ravnom pri 130kmh, i koliko ti klima digne potrosnju pri toj brzini ( mislim da se ne radi o vise od 2-3dl, mozda i manje )...
@dag - bmw328i pri 140kmh trosi oko 7l. to je malo vise od dizela o kojima ti pricas, a tajna je sto je on tad na jedva preko 2k rpm, ispod 2500...al da sad ne idemo opet u tu pricu, ima je vec ovde na forumu...
sto se tice mazde, ovi iz sat plus su radili uporednji test novog skyactive 2l atmo i dizela, oba u cx5 i benzinac je trosio isto ili cak i manje u odredjenim uslovima. opet druga prica, vec spominjana vezano za kompresiju i stepen iskoriscenja motora, spominjano je vec to od strane dragvorla i vujadina u tragovima, ali ko je hteo mogao je da iscita dosta na tu temu u medjuvremenu...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja sam prošle nedelje od Niša gazio malo, utisak je da nisam spuštao ispod 130 a na kraju je prosek bio jedva 107. Obično kad normalno vozim BG-NI bude mi ispod 100 prosek, obično oko 90-95. Kapiram zato šta Dragan hoće da kaže. Zato je i meni 8.5 'malo mnogo'. Meni na 130 na ravnom troši tačno 7 bez klime, i tad je na oko 3200rpm, a a
Astra mislim da mora manje zbog 6. brzine koju nemam.
Ili onda lean mixture koju omogućava DGI izgleda stvarno vadi stvar. Polo 1.2TSI se pri 130 u 6 vrti na oko 2200rpm ako se ne varam.
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Astra mislim da mora manje zbog 6. brzine koju nemam.
Ili onda lean mixture koju omogućava DGI izgleda stvarno vadi stvar. Polo 1.2TSI se pri 130 u 6 vrti na oko 2200rpm ako se ne varam.
Sent from my Skate using Tapatalk 2
pisao sam vec, covek je sa meganom 1.4tce imao voznju autoput/magistrala sve oko i malo iznad ogranicenja, i uz prosek 112kmh imao potrosnju izmedju 7 i 7,5l...
ja sam prosle godine u povratku sa ohrida imao slicnu situaciju, vecinu puta sam vozio 130-140 ( osim dela na jugu srbije gde se mora voziti sporije, ali i dw je tuda valjda prosao ) prosek brzine je bio sitno preko 100kmh a potrosnja oko 7,5l valjda...ima i to negde napisano ali mislim da su to te neke cifre...
ja sam prosle godine u povratku sa ohrida imao slicnu situaciju, vecinu puta sam vozio 130-140 ( osim dela na jugu srbije gde se mora voziti sporije, ali i dw je tuda valjda prosao ) prosek brzine je bio sitno preko 100kmh a potrosnja oko 7,5l valjda...ima i to negde napisano ali mislim da su to te neke cifre...
-
- Banned
atmo 1.6 benzinci se na 120 km/ h vtteo na oko 3500 ob,bc tada pokazuje od 6.8 do 7.5 l u zavisnosti od konfiguracije puta i vr.prilika.Na 140 km/ h je 4000 a bc tada pokazuje od 8.2 do 9.5.Klima dize potrosnju u proseku o.3 do o.7 l ali to pre svega zavisi od konstrukcije klime na automobilu,jer ima onih koje permanentno rade i one koje se po automatizmu uklj.i iskljucuju tj po dostizanju odr.parametara.Cinjenica je da su i Opel i Reno samo nalalemili turbinu na svoje atmosverce,digli im snagu ali zadrzali rastrosnost malolitraznih motora u velilim i teskim aitomobilima.1.4 tce u meganu 3 covek nemoza da spusti isopd 9,sam kaze da na autoputu motor ima snage ali i trosi ako se muski gazi.Potrosnja elsponencijalno raste sa povecanjem brzine.Do nekih 110 km/h je sve ok uporefite potrosnju potom pri 120,130,140,videcete da su razlike jakko velike,i idu cak do 3 i vise litara.

Ne znam kolko mi troši na 130, al na 160 troši 10.5 do 11 kad je vetar ili mnogo hladno. Al kad kažem vozim 160 to znači da tako vozim i po više od 1000 km, usporim na 130 kad je ograničenje 100 i usporim kad moram jer neko sporiji pretiče i istog momenta vraćam na 160.
Tako da meni ta potrošnja deluje i više nego ok.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Evo opet ce da pocnu bajke o potrosnjama snaznijih benzinaca..
Dragane svaka cast svim tim motorima koji trose 7l pri tim brzinama..
Moj ne trosi toliko i sta da radim? Da vas lazem po forumu ili da napisem kako jeste.
Ako si isao do Tasosa, mogao si videti da ima dosta uzbrdica i krivina, i da im autoput nije prav kao strela..
Drugo, kako zamisljas voznju bez odredjenih ubrzanja, pogotovu na autoputu. Prosecna od Bga do Predejana mi je bila 118km/h i smanjivala se do granice. Posle nisam gledao..
Penzos voznjom i sa veteom u ledja, verovatno mogu da spustim potrosnju.
Ali sa 2 tone ubrzanje i potrosnja goriva nisu ni priblizno iste kao sa 1400kg..
Jedino ako neko misli da ubrzanje postizem svetlosnom brzinom i onda krstarim sa 130-140 kada verovatno tezina nema puno uticaja
Dragane svaka cast svim tim motorima koji trose 7l pri tim brzinama..
Moj ne trosi toliko i sta da radim? Da vas lazem po forumu ili da napisem kako jeste.
Ako si isao do Tasosa, mogao si videti da ima dosta uzbrdica i krivina, i da im autoput nije prav kao strela..
Drugo, kako zamisljas voznju bez odredjenih ubrzanja, pogotovu na autoputu. Prosecna od Bga do Predejana mi je bila 118km/h i smanjivala se do granice. Posle nisam gledao..
Penzos voznjom i sa veteom u ledja, verovatno mogu da spustim potrosnju.
Ali sa 2 tone ubrzanje i potrosnja goriva nisu ni priblizno iste kao sa 1400kg..
Jedino ako neko misli da ubrzanje postizem svetlosnom brzinom i onda krstarim sa 130-140 kada verovatno tezina nema puno uticaja
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
ovo su vec gluposti,vozim 160 i povise hilhada km....non stop sam na auto putu,maksimum drzati prosek bilo koje brzine 100 do 150 km i to da te ukenja kad nema guzve i raznih jurilica od kojih se sklankas ili genijalac kohi preticu a da nisu ni pogledali u retrovizor.Poslednji put sam isao kcs-kc nis,jako zurio,krenuo u 15 do 11 i stigao u 12:40,na auto putu mi je brzina uvek bila 150 km/ h,alo sam iamo kocenja i usporenja zbog gore navedenih razloga.Koliko god gazio auto relacija nis-bg ce biti od 1.40 do 2. sata voznje.ftj napisao:Ne znam kolko mi troši na 130, al na 160 troši 10.5 do 11 kad je vetar ili mnogo hladno. Al kad kažem vozim 160 to znači da tako vozim i po više od 1000 km, usporim na 130 kad je ograničenje 100 i usporim kad moram jer neko sporiji pretiče i istog momenta vraćam na 160.
DW tvoja Astra ispada najteza na forumu ,pa nije preko 1300 kg da j...m.Cinjenica je da motor u njoj kao i prenos nisu bas najefikasniji.

astra od DW ima preko 1500 kg, mislim čak da je bliže 1600kg
@milosdoktorabs
E u pravu si, mora da sam nešto sanjao. I nisam znao da BG-Niš ima više od 1,000 km.
E u pravu si, mora da sam nešto sanjao. I nisam znao da BG-Niš ima više od 1,000 km.
Teska je ta astra preko tonu ipo, nema tu sta. Nazalost...
@dw - ma svaka tebi cast sto ne mazes ovde to stoji. A ovo sto si napisao je upravo ono sto sam i hteo da kazem - vozio si non stop autoputem 130-140, a prosek je bio ispod 120... Sto se tice uzbrdica i nizbrdica, tu je stvar gotovo anulirana jer sve sto potrosis uzbrdo ustedis nizbrdo zar ne? Naravno, ako si u 6. brzini sve vreme i nemas neka kocenja. A sto se tice krivina, posto nisam isao tuda ako su prejake u sta sumnjam jer je autoput ipak, onda moras da kocis usporavas i saltas, a onda padne bas ono o cemu pricam - prosecna brzina.
@dw - ma svaka tebi cast sto ne mazes ovde to stoji. A ovo sto si napisao je upravo ono sto sam i hteo da kazem - vozio si non stop autoputem 130-140, a prosek je bio ispod 120... Sto se tice uzbrdica i nizbrdica, tu je stvar gotovo anulirana jer sve sto potrosis uzbrdo ustedis nizbrdo zar ne? Naravno, ako si u 6. brzini sve vreme i nemas neka kocenja. A sto se tice krivina, posto nisam isao tuda ako su prejake u sta sumnjam jer je autoput ipak, onda moras da kocis usporavas i saltas, a onda padne bas ono o cemu pricam - prosecna brzina.
-
- Banned
Opel Astra 1.4 Turbo 140ks Bi-Fuel Cosmo 2012 ima 1368 kg,odavde je podatakmaniaxxx napisao:astra od DW ima preko 1500 kg, mislim čak da je bliže 1600kg
http://www.cars-data.com/srb/opel-astra ... pecs/29141
dok ista takva sa uatomatskim menjacem ima 1453 kg
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... P-Aut.html
Dakle manuelac bey plina moye da bude samo laksi,primera radi kompletan TNG installacija podiye teyinu kola ya 30 do 70 kg u zavisnosti od tezine instalacije.
ftj nije bilo nista zlonamerno...

Njegova astra je 1.6t..i težka je preko 1500kg...u potrošnju treba i uračunati široke gume koje nosi ta astra, i to se poznaje
Edit..po neki podacima težka je od 1400 do 1600 kg, a mislim da je od DW astra tu nekde u sredini, znači blizu 1500 kg ako nije preko...mnogo je to
Edit..po neki podacima težka je od 1400 do 1600 kg, a mislim da je od DW astra tu nekde u sredini, znači blizu 1500 kg ako nije preko...mnogo je to

Poslednja izmena od maniaxxx u 03 Avg 2013, 13:08, izmenjeno 1 put ukupno.
dragane, ako ideš od tačke a do tačke b i između se nađe brdo, potrošnja mora biti veća nego da je u pitanju ravan teren.
-
- Banned
1420 kgmaniaxxx napisao:Njegova astra je 1.6t..i težka je preko 1500kg...u potrošnju treba i uračunati široke gume koje nosi ta astra, i to se poznaje
http://www.cars.co.za/newcars/Opel/Astr ... rbo-Sport/
1494 kg je 1.6 turbo sa 160 ks
http://www.zeperfs.com/en/fiche3321-ope ... -turbo.htm
1471 kg 1.6 t sa 180 ks
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... -180HP.htm
dok pojedini sajtovi ya ovu motorizaciju navode 1510 kg.