U principu se slažem, mada nekada imam utisak da je linija postavljena (nacrtana) samo da bi se tu kazne mlatile jer je potpuno nepotrebna.Paja napisao:Nemoj da se ljutiš, ali mi te nije žao ni najmanje. Nije bitno gde je, puna je puna i tu nema mnogo diskusije. Ni ja je ne volim, ali je poštujem jer je smatram jednim od osnovnih pravila bezbedne vožnje.
Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
ja se ne slazem i ne obracam mnogo paznju na liniju nego na to da li imam mesta da prodjem... linije su cesto potpuno debilno ofarbane...
prosle godine me zaustavili u crnoj gori jer sam preticao kolonu preko pune(lazu samo 4 auta su bila)
, a pravac je dugacak jedno 2km... i zanimljivo da uvek bas tu gde nikakve logike nema puna linija stoje i cekaju.
prosle godine me zaustavili u crnoj gori jer sam preticao kolonu preko pune(lazu samo 4 auta su bila)

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
3+ vozila su kolona.ADrei napisao:preticao kolonu preko pune(lazu samo 4 auta su bila).
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja mislim da je kolona po novom ZOBS-u minimum dva vozila.
- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Re: Одг: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
I kako se završilo?
Послато са ST25i користећи Тапаток 2
Послато са ST25i користећи Тапаток 2
A zbog ovakvih se gine.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kolonu ne mogu da cine 2 vozila, valjda 3 minimumKuzmanovic napisao:Ja mislim da je kolona po novom ZOBS-u minimum dva vozila.

Novim zakonom je detaljno nabrojano kada vozac ne sme da vrsi preticanje i
obilazenje. Treba imati u vidu i novu definiciju sta znacki “kolona
vozila” . Dakle, nije zabranjeno preticanje vise vozila, ali samo pod
uslovom da ta vozila nisu “kolona vozila”.
"Kolona vozila" je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se
kreću jedno iza drugog istom saobraćajnom trakom u istom smeru, čiji je
način kretanja međusobno uslovljen i između kojih ne može bez ometanja ući
drugo vozilo
http://www.autentik.net/forum/index.php ... 26.85;wap2
Brzine idu u H-a !!!

- Kuzmanovic
A jes, 3 vozila.
I sto kaze Adrei patrola bas na tom mestu stane (sa ostatkom posta se ne slazem)AcaKayak napisao:U principu se slažem, mada nekada imam utisak da je linija postavljena (nacrtana) samo da bi se tu kazne mlatile jer je potpuno nepotrebna.Paja napisao:Nemoj da se ljutiš, ali mi te nije žao ni najmanje. Nije bitno gde je, puna je puna i tu nema mnogo diskusije. Ni ja je ne volim, ali je poštujem jer je smatram jednim od osnovnih pravila bezbedne vožnje.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Nije, i to se najčešće lociraju kod onog skretanja valjda za deponiju. A put dušu dao za mnogo više od 80.aleksa napisao:Zar tu nije ogranicenje 60 km/h?
- codemaker
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Na ovo crveno boldovano najviše para zarade!Day Walker napisao:Kolonu ne mogu da cine 2 vozila, valjda 3 minimumKuzmanovic napisao:Ja mislim da je kolona po novom ZOBS-u minimum dva vozila.
Novim zakonom je detaljno nabrojano kada vozac ne sme da vrsi preticanje i
obilazenje. Treba imati u vidu i novu definiciju sta znacki “kolona
vozila” . Dakle, nije zabranjeno preticanje vise vozila, ali samo pod
uslovom da ta vozila nisu “kolona vozila”.
"Kolona vozila" je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se
drugo vozilo
http://www.autentik.net/forum/index.php ... 26.85;wap2
Sad će organ da "očevidnim uvidom i procenom" da me zajebava da je kolona bila baš takva da je MOGLO da se udene vozilo, što znači da sam napravio prekršaj.
Ako pokušam da ga ubedim da je kolona bila toliko gusta da se vozilo NIJE MOGLO udenuti nige u kolonu, slediće i kazna 20 po tabanima.
Tako je lepo sročeno da kako god obrneš, ne moš' kolonu preticati na više od 3 "štrikanja" inače slede sankcije.
Na stranu što recimo viđam kolone gde svi voze oko 80 a nabili se jedno drugom u gepek. Gde je tu drug plavi da ih sve redaljkom nakažnjava zbog nepridržavanja odstojanja?
Ako se poštuje razmak između vozila pri određenoj brzini, onda se SVUDA može udenuti vozilo i po ZOBS-u, ne smem preteći više od tri vozila. A ako se razmak ne poštuje, kakva je to zakonska odrednica da se ne može bezbedno udenuti? Koga onda treba kazniti prvo, valjda sve vozače takve kolone.
Ovde ne govorim o nekim organizovanim kolonama koje ponekad susretnem (svadbe, sa'rane, udruženja, pratnja biciklista itd...)
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
U prevodu kolonu čine jedan koji vuče/koči i dve budale keje voze na braniku ovog ispred sebe ne praveći rastojanje.Day Walker napisao:"Kolona vozila" je niz od najmanje tri vozila koja su zaustavljena ili se
drugo vozilo
I meni nekad deluje besmisleno, al tako je kako je. Tih par minuta mi ništa ne znače. Punu shvatam kao zid i tako se i ponašam.stefanan napisao:I sto kaze Adrei patrola bas na tom mestu stane (sa ostatkom posta se ne slazem)AcaKayak napisao:U principu se slažem, mada nekada imam utisak da je linija postavljena (nacrtana) samo da bi se tu kazne mlatile jer je potpuno nepotrebna.Paja napisao:Nemoj da se ljutiš, ali mi te nije žao ni najmanje. Nije bitno gde je, puna je puna i tu nema mnogo diskusije. Ni ja je ne volim, ali je poštujem jer je smatram jednim od osnovnih pravila bezbedne vožnje.
Ljudi krenite od predpostavke da su prekršaji za koje se oduzima dozvola teži - sa mogućnošću težih posledica i nemojte ih kršiti.
Patrola uvek stoji na mestu gde je naglo smanjenje dozvoljene brzine ili gde je besmislena puna...ali to svi znamo i tu ih i treba očekivati. Njima su pare glavni motiv, a ne bezbednost.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Cekaj jel to znaci ako imamo 5 vozila koji vozi relativno blizu jedan iza drugog, recimo 10m da se mozes uglaviti, da to nije kolona te samim tim da mogu sve da ih obidjem bez vracanja u moju traku?
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Ako se vratis u traku nije kolona sve da su i 2m razdvojeni al ako se ne vratis ne pomaze ti ni ako su razmaknuti 20 metara.