trojanac napisao:Drago mi je da sam ovo pročitao. I ja sam jedva dočekao da probam Jafficu obzirom na veliku reklamu i bez obzira na previsoku cenu. Al sam se isto tako razočarao, a nisam znao gde se pravi. Sad mi je sve jasno i sigurno je više neću kupiti.
Tapatalk with Desire 500
swemir napisao:To sam video i na sapunu merima sa onom devojcicom u kadi.
Hankel poland.
Izmestili proizvodnju iz krusrevca u poljsku.
Politicari sve upropastili...
Ko je kupio jaffu nisam upucen
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Rakhil napisao:Omasili ste poentu, rekao bih. Jaffica se proizvodi u Spaniji, u fabrici koja pravi genericke slatkise, Jaffa i dalje u Srbiji. Sad, cinjenica je da rukovodstvo koje posegne za takvim metodama nije neko koje bih ja voleo videti na celu Jaffe, al jebiga, kapitalizam.
nidza napisao:Bogami, tekst je malo namenski napisan u neke svrhe koje mi se ne dopadaju. Dok nisam prošao kroz komentare nisam bio načisto da li je Jaffa takođe izbačena iz Srbije ili samo te Jaffa štanglice, za koje nisam ni čuo u životu. Za mene je Jaffa keks - Jaffa keks i to je to. Nikakve štanglice, jafolitanke, bakrači.
Sve u svemu, krenuo sam da prosledim drugarima link, a onda kada sam skontao da se to ne odnosi na originalni Jaffa keks, odustao sam.
Видим на овој теми и теми „Имали смо, нисмо знали...“ неке недоумице око Јафице ! Само у пар речи да разјасним.
Јафица је оригинални Јафин производ (српски), а производи се по Јафиној рецептури и технологији. Зашто се ради (производи) у Шпаније ?
Једноставно зато што Јафа нема опрему за производњу ове врсте слаткиша, односно такозваних барова /штанглица. Овај производ јесте ткз. мекани кекс производ са преливом масе поморанџе и после чоколаде, али што се тиче облика производа, а посебно опреме за производњу је доста различит од производње кексева и бисквита.
Јафи је, кад је кренула у овај пројекат, било исплативије да овај њихов производ ради неко други, наравно под Јафином робном марком, него да инвестира у нову опрему. Једна комплетна линија за производњу барова/штанглица кошта неких 4 до 6 милиона евра, у неким случајевима и више, а цена зависи од много чинилаца, да сад не дужим и не објашњавам, треба пуно времена.
Зато слободно једите Јафицу, оригинална је, као што рекох ради се по њиховој рецептури и технологији. Иначе фабрика Јафа је 100% српска фирма.