Slatkiši & čokolade & kremići :)

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od dunx81 »

snork napisao:
Inače, probao sam ovu 50 years Aniversary Nutelu koje trenutno ima po prodavnicama (made in France, 13 % lešnika) i odlična je. Rešili zapadni kapitalisti da i nama bednicima ponude dobar proizvod, zbog te 50-godišnjice. :kezo:
Ova koju sam ja jeo je iz Poljske. Isto to pakovanje povodom godisnjice.

T
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ajde heroj, nemoj sad da trazis dlaku u jajetu, ti imas reyim ishrane na koji si prinudjen iz zdravstvenih razloga i nikad ne bih zbijao salu na racun takvih osoba, naopako. Rekao sam to u potpuno drugom smislu, pa ko je razumeo ok, ko je razumeo na drugi nacin meni ne smeta.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Moram malo da izluftiram frustracije :D

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Respect. :sesir:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nidza napisao:Generalno to smeće treba što manje jesti.
Slažem se, uglavnom jedem džem koji sami pravimo od domaćih, nikad prskanih, kajsija i šljiva. Jednom u par meseci kupim neki od kremova, i to skoro uvek bude domaći Eurocrem. Na ovu Nutelu sam naleteo slučajno i kupio je iz čiste radoznalosti.
dunx81 napisao: Ova koju sam ja jeo je iz Poljske. Isto to pakovanje povodom godisnjice.
Ja sam je kupio u Idei. Prvi put sam ušao u neku njihovu prodavnicu, a ne bih ni sad da nisam imao poklon-vaučer. Blagi užas kakav je asortiman robe. Jamnica gazirani sokovi, Zvečevo čokolade, čak ni PKB jogurta nema, već samo hrvatski Dukat (ok, kupili su mlekaru u Subotici, ali oni su gazde). Srpske robe skoro da nema uopšte. A cene - osetno više od proseka, tako da mi nije jasno ko uopšte kupuje u Idea prodavnicama i zašto. Pogledao sam Linoladu, nažalost imaju samo onu osakaćenu (sa 3 % lešnika) za Srbe, Bosance i Šiptare. Lično izbegavam i Merkator, ali tamo su bar cene niže i ima naše robe. Ne znam šta više reći...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jeste skupa Idea. Ne znam šta ih održava u životu. Svratim ponekad, ali su poslednji na spisku.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Održava ih to što ih ima na svakom ćošku. Nije baš da nema lokalnih proizvođača, barem u onima gde sam ja ulazio.
Ali svakako su za izbegavanje zbog nenormalnih cena.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Idea je dobra kada iskombinujes sa super karticom i njenim popustima.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Pa to i jesu kapitalistički fazoni da te vežu da novac ostavljaš njima, a ne nekom drugom. kao npr. Mercator Pi*ka kartica i sl. :mrgreen:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dobra je pi*ka kartica :D

Kupis nesto bez kamate, nemas odrzavanje, ... Mislim da je to jedina takva vrsta usluge, ne znam da jos neko to ima od kapitalista?
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Изволите, чоколадна торта у облику мртвачког сандука

Slika

GROBARIJADA U POŽAREVCU: Evo kako izgleda mrtvački sanduk od čokolade! (FOTO)
Oko 300 gostiju dočekano je uz transparent "Dobro nam došli, Topalovići" i dve hostese pored dva pogrebna "mercedesa" i glogovog koca, dok je na ulazu u salu stajao natpis "Samo je smrt siguran pos`o". Domaćin Grobarijade, vlasnik preduzeća "Drnda internacional", do Požarevca prevezao je i pokojnog Slobodana Miloševića, pa mnogi danas žele da se voze u "Slobinom mercedesu"

http://www.telegraf.rs/vesti/1057139-gr ... olade-foto
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

Milos_kg napisao:Naleteh na ovo, ne znam koliko je istinito, ali eto da share-ujem:
http://milicacalija.wordpress.com/2014/ ... s-jaffita/
Slika
trojanac napisao:Drago mi je da sam ovo pročitao. I ja sam jedva dočekao da probam Jafficu obzirom na veliku reklamu i bez obzira na previsoku cenu. Al sam se isto tako razočarao, a nisam znao gde se pravi. Sad mi je sve jasno i sigurno je više neću kupiti.
Tapatalk with Desire 500
swemir napisao:To sam video i na sapunu merima sa onom devojcicom u kadi.
Hankel poland.
Izmestili proizvodnju iz krusrevca u poljsku.
Politicari sve upropastili...
Ko je kupio jaffu nisam upucen
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Rakhil napisao:Omasili ste poentu, rekao bih. Jaffica se proizvodi u Spaniji, u fabrici koja pravi genericke slatkise, Jaffa i dalje u Srbiji. Sad, cinjenica je da rukovodstvo koje posegne za takvim metodama nije neko koje bih ja voleo videti na celu Jaffe, al jebiga, kapitalizam.
nidza napisao:Bogami, tekst je malo namenski napisan u neke svrhe koje mi se ne dopadaju. Dok nisam prošao kroz komentare nisam bio načisto da li je Jaffa takođe izbačena iz Srbije ili samo te Jaffa štanglice, za koje nisam ni čuo u životu. Za mene je Jaffa keks - Jaffa keks i to je to. Nikakve štanglice, jafolitanke, bakrači.
Sve u svemu, krenuo sam da prosledim drugarima link, a onda kada sam skontao da se to ne odnosi na originalni Jaffa keks, odustao sam.
Видим на овој теми и теми „Имали смо, нисмо знали...“ неке недоумице око Јафице ! Само у пар речи да разјасним.

Јафица је оригинални Јафин производ (српски), а производи се по Јафиној рецептури и технологији. Зашто се ради (производи) у Шпаније ?
Једноставно зато што Јафа нема опрему за производњу ове врсте слаткиша, односно такозваних барова /штанглица. Овај производ јесте ткз. мекани кекс производ са преливом масе поморанџе и после чоколаде, али што се тиче облика производа, а посебно опреме за производњу је доста различит од производње кексева и бисквита.

Јафи је, кад је кренула у овај пројекат, било исплативије да овај њихов производ ради неко други, наравно под Јафином робном марком, него да инвестира у нову опрему. Једна комплетна линија за производњу барова/штанглица кошта неких 4 до 6 милиона евра, у неким случајевима и више, а цена зависи од много чинилаца, да сад не дужим и не објашњавам, треба пуно времена.

Зато слободно једите Јафицу, оригинална је, као што рекох ради се по њиховој рецептури и технологији. Иначе фабрика Јафа је 100% српска фирма.

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja kupih sinoc kilo nutele za 599rsd na akciji u Idei:D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

E to je doping, a ne ko one tvoje kolege specijalci. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Idem danas prvo u Ideu pa kući :)
Odgovori