Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od pedja »

Ima li ko iskustva i preporuku sa/za osveživač, ovlaživač, jonizator, šta god, poslovnog prostora? Ima li to smisla, a da se ne uzimaju neki rekuperatori, ventilatori na prozorima/zidovima i sl. Zgrada je stara i nema ventilacione kanale, koje bismo iskoristili i preradili kako bi odgovaralo. U pitanju je kancelarijski prostor, sa petnaestak računara, mislim da je oko 100kvm površine. Tu su još dve kancelarije, veličine malo veće sobe.

Radi se o tome da postoji problem sa kvalitetom vazduha, čim se zatvore prozori. Otvaranjem prozora se pravi promaja (plus ovo blesavo vreme kad stalno duva i pada kiša), koja uvek nekome smeta, a uskoro će postati previše vruće za to, dok je zimi isuviše hladno. Posle kraćeg vremena, svima pada koncentracija i budnost...

Svratiće mi prijatelj, koji se bavi većim HVAC projektima, da baci pogled, ali mene prevashodno zanimaju pomenuta dostupnija rešenja - kućni/kancelarijski jonizatori/ovlaživači... Kao npr: OVO
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Juče mi se kum žali, ima specifičan problem :mrgreen: Poručio neke stvari sa Sportsdirecta, i neke papuče mu pošalju bez da su sa njih skinuli onu budžu zujalicu. Ne može da ih obuje a ne može ni da skine zujalicu :D Išao u dve radnje i u obe ga otkačili, u prvoj ga i iscimali jer je krenuo da uđe sa tim papučama u kesi pa ono počelo da pišti, došlo obezbeđenje pa kad su videli šta je hteli da zovu kolegu iz radnje sportske opreme odmah pored njih, da provere da nije njima maznuo :rofl:
U drugu je zato ušao bez papuča samo da pita, gledali ga veoma čudno i isto ga otkačili.

Kako da skine ovu zujalicu, tu je verovatno dovoljan jak magnet da završi posao? Gde da ga nađemo?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Pogledaj na youtube , ima fora kako se skida , moj cale je skidao sa nekih stvari iz amerike, ista prica bila. Posto unutra imas kapisle sa bojom , pa mora da se pazi da ne puknu

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Neka proba u Sportvisionu, samo neka ponese fakturu sa Sportsdirect-a, ionako imaju istu robu, samo je pitanje da li imaju i iste zujalice :kezo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Vlado, imaš pp. :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Da li neko zna kojoj ustanovi se treba obratiti za sledeće:

Automobil je kupljen nov ovde, ali je došlo do neke greške i sa istim podacima na granici sa CG postoji potraga za nekom Škodom (ovo nije Škoda). Prve godine je bilo problema u prelasku, pa i u povratku (sreća pa je šef punkta ostavio poruku). U međuvremenu je auto bio u MKD i GR i nista. Ove godine ponovo u CG i eto opet problema, ali su na kraju popustili.
Očigledno da se u CG ta neka baza baš i ne ažurira.

Kome se obratiti da se u CG pošalje neki dopis o ovom slučaju? Ili bar dopis da ažuriraju Interpol bazu, ili odakle već to gledaju :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Preporuka za TOPY sprej (kako na pakovanju piše: Perfektno za kompjutere, mobilne i naočare - Čisti i odmašćuje, antistatik).
Proizvođač je iz Despotovca (a firma je inače iz FR), u pakovanju dolazi i mikrofiber krpica, a sastav je nejonski sufrakant.

Kupovao sam nešto u Gigatronu i ide sprej upola cene (navodno) ukoliko želim.
Platih 300,00 dinara za njega i sada oprobah na monitoru, koji su deca ižvrljala mastilom, odnosno hemijskom olovkom.

Osim što je skinuo gomilu raznih fleka sa ekrana, skinuo je i tragove hem.olovke.
Za sada, monitor još uvek prikazuje normalne boje :mrgreen:

Verujem i da vlažne maramice mogu isto, čak i najobičnije, ali eto, i ovo radi :D

Sada ću da proverim šta će se desiti sa mobilnim...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ja koristim Mer za sve živo i za 300 dinara imam 3 litra i samo pičim. Ekran stisnem malo kad su neke fleke i skida sve
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne bi smelo alkoholom po ekranu monitora.

TT
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Teorijski ne bi, ali već desetka godina čistim monitor, monitor na laptop-u, tv i sve dihtuje kako treba.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Za vikend sam prosuo crno vino na garnituru (svetlo sivo-beli mebl), pokusao sam danas da operem fleke sa nekim low-budget usisivacem koji ima opciju pranja tepiha/namestaja, ali ipak se i dalje vidi da je mebl "ofarban" crvenom bojom.

Na koji nacin tj. kojim sredstvom bi mogao da izribam te fleke od vina sa garniture? Fleke su povece jer mi se puna casa vina prosula :mrgreen:

Ima li smisla da zovem one "profi" perace namestaja, ne znam da li oni imaju adektvatna srestva za skidanje fleka od vina?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Wuerth sprej za skidanje masnoća, ulja itd.
Znam da zvuči suludo, ali dok sam radio u fabrici za proivodnju autosedišta, radnici na linijama su koristili to za skidanje fleka. Lično sam probao crni marker na belom platnu sedišta i time otklonio. Kasnije su zabranili taj način i uveli drugi wuerth proizvod poseban za sedišta koji nije bio efikasan kao ovaj prvi
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Mislis da necu njime ostetiti ovaj mebl od namestaja? Ne znam koliko se ovaj razlikuje od onog materijala u sedistu od auta.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zasto si cekao do danas? :zbunjen:
Crno vino se cim se prospe vrlo uspesno skida/neutralise belim vinom. A posle hemija za ostatke.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ma...nisam ni skontao sta sam uradio do sutradan kad sam se probudio, a tada je vec sve bilo suvo...bio se ublajbo kuci i zabo sa punom casom vina, ruka izgleda u medjuvremenu popustila i ode sve na namestaj (i malo na tepih) :D
Odgovori