Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Novi Sad

Post od Cherokee »

A bogte Nikaragva, pogledaj jos jednom Darkovu sliku.
Na slici se vide 2 tunela. Jedan od tih postoji vec ispod tvrdjave, takodje postoje i stubovi od mosta koji je tu bio pre 100 godina valjda. Vidi se sa keja, otprilike gde je brod Zepelin.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa to je slika i puste zelje, a ne fotografija, sta ima da gledam u nju :)

Nemam pojma, ne posecujem splavove po Dunavu. Nisam nikad bio tu na tom mestu, da bih video tunel. Prolazio sam autom, ali nisam video nista, niti da taj tunel necemu sluzi.

Jel taj tunel u upotrebi, makar za pesake?
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Most o kome pričate se zvao "Most kraljevića Tomislava".Tu je bio do sam početak razaranja u WW2.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Nikaragva. Ima tunel. Nekad davno je isao voz tuda. Iskopan je u steni i izlazi kod lovotursa u petrovaradinu. Zakljucan je ali moze se proci njime. Potpuno je ocuvan.
Trebao bi da se napravi jos jedan.

Nema veze to sa mostom slobode, on ima profil autoputa i nikad nece biti preopterecen. Poenta je da se izmesti saobracaj iz podgradja i da se ono renovira. Tu ima jako lepih objekata, kasarna, vojna bolnica, gomila starih ulica, dve crkve i kuca bana jelacica..itd

Duga bi se koristila za pesake, bicikl i motocikle.

Realno nije tako skup projekat jer prilazni putevi postoje kao i stubovi i jedan tunel.

Cak je bila prica da su 2000 god posle promena, vlasti austrije nudile sa dunava jedan razmontiran most u dobrom stanju a nasi nisu bili sposobni da se organizuju da ga transportuju.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Da namontiraju polovan most na stubove stare 150 godina, to mi lici na ove nase. :pijemo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
jovanns
Reactions:
Pridružio se: 04 Nov 2014, 22:26

Post od jovanns »

Inace tunel se koristi za uzgajanje pečuraka.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Opaaa,ima se za to!
Pečurkasta mafija!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Nikaragva, evo tunela:

Slika

Najlakše ga uočiti sada (zimi) jer nema nikakvog raslinja. Leti je tu na ulazu obično neko žbunje/šikara, pa se i ne vidi sa keja i šetališta

Sam ulaz, postavljena je rešetka da se ne ulazi, ali su vratanca (naravno) razvaljena pa se ipak može ući...

Slika

Unutra:

Slika

Izlaz na drugoj strani:

Slika

Tu iza je odmah i stara železnička stanica u Petrovaradinu...

Slika

Prva slika je moja, ostale sam pozajmio sa Net-a. Inače, bio sam unutra i hodao nekih 50-tak metara dokle se vidi svetlo sa ulaza. Ima jako puno smeća na samom početku, a gore na plafonu (tunel je probijen kroz stene) je i dalje sve crno i čađavo od parnjača koje su prolazile... Slikao sam inače i ja sve to, ali ne mogu da nađem slike... :)

Evo kako je nekad izgledao i most koji je vodio preko Dunava na taj tunel (prvo se zvao most Franca Jozefa kada je izgrađen 1883, kasnije princa Aleksandra Karađorđevića - od 1929.):

Slika

Srušila ga je 1941. vojska Kraljevine Jugoslavije pri povlačenju, a 1945. je od njegovih ostataka napravljen stari Varadinski most koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. god.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Otvoren danas deo Bulevara Evrope ka autoputu

https://novisad.com/vesti/ceo-bulevar-e ... racaj-1418
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

E konacno :).

Neki dan sam htio da izadjem na AP ali su ga poprijecili koje kakvim metalnim predmetima tako da sam morao okolo. Bas skracuje izlaz iz grada (i do 15 min kad je veca guzva).
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne mogu sa fotografija da procenim sirinu tunela.

Koliko tu ima metara?
Jel mogu automobili da se mimoilaze?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Neće se raditi na tom tunelu. Svako proširivanje može da utiče na stabilnost tvrđave, zbog čega su već stigle pretnje da Unesco neće staviti objekat na listu zaštićenog dobra od svetskog značaja.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

nikaragva napisao:Ne mogu sa fotografija da procenim sirinu tunela.

Koliko tu ima metara?
Jel mogu automobili da se mimoilaze?
Ne mogu, usko je suviše za dva automobila.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Onda, po onoj zelji sa crteza, bi i ovaj sto postoji, morao da se prosiruje duplo.

To je prevelik posao, za tako mali dobitak.

Lakse bi bilo napraviti neki nadvoznjak iznad tvrdjave :D
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Saša napisao:@Nikaragva, evo tunela:

Slika

Najlakše ga uočiti sada (zimi) jer nema nikakvog raslinja. Leti je tu na ulazu obično neko žbunje/šikara, pa se i ne vidi sa keja i šetališta

Sam ulaz, postavljena je rešetka da se ne ulazi, ali su vratanca (naravno) razvaljena pa se ipak može ući...

Slika

Unutra:

Slika

Izlaz na drugoj strani:

Slika

Tu iza je odmah i stara železnička stanica u Petrovaradinu...

Slika

Prva slika je moja, ostale sam pozajmio sa Net-a. Inače, bio sam unutra i hodao nekih 50-tak metara dokle se vidi svetlo sa ulaza. Ima jako puno smeća na samom početku, a gore na plafonu (tunel je probijen kroz stene) je i dalje sve crno i čađavo od parnjača koje su prolazile... Slikao sam inače i ja sve to, ali ne mogu da nađem slike... :)

Evo kako je nekad izgledao i most koji je vodio preko Dunava na taj tunel (prvo se zvao most Franca Jozefa kada je izgrađen 1883, kasnije princa Aleksandra Karađorđevića - od 1929.):

Slika

Srušila ga je 1941. vojska Kraljevine Jugoslavije pri povlačenju, a 1945. je od njegovih ostataka napravljen stari Varadinski most koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. god.
Svaka čast na trudu!!! :bravo:
Odgovori