Novi Sad
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Re: Novi Sad
A bogte Nikaragva, pogledaj jos jednom Darkovu sliku.
Na slici se vide 2 tunela. Jedan od tih postoji vec ispod tvrdjave, takodje postoje i stubovi od mosta koji je tu bio pre 100 godina valjda. Vidi se sa keja, otprilike gde je brod Zepelin.
Na slici se vide 2 tunela. Jedan od tih postoji vec ispod tvrdjave, takodje postoje i stubovi od mosta koji je tu bio pre 100 godina valjda. Vidi se sa keja, otprilike gde je brod Zepelin.
Pa to je slika i puste zelje, a ne fotografija, sta ima da gledam u nju 
Nemam pojma, ne posecujem splavove po Dunavu. Nisam nikad bio tu na tom mestu, da bih video tunel. Prolazio sam autom, ali nisam video nista, niti da taj tunel necemu sluzi.
Jel taj tunel u upotrebi, makar za pesake?

Nemam pojma, ne posecujem splavove po Dunavu. Nisam nikad bio tu na tom mestu, da bih video tunel. Prolazio sam autom, ali nisam video nista, niti da taj tunel necemu sluzi.
Jel taj tunel u upotrebi, makar za pesake?
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Most o kome pričate se zvao "Most kraljevića Tomislava".Tu je bio do sam početak razaranja u WW2.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nikaragva. Ima tunel. Nekad davno je isao voz tuda. Iskopan je u steni i izlazi kod lovotursa u petrovaradinu. Zakljucan je ali moze se proci njime. Potpuno je ocuvan.
Trebao bi da se napravi jos jedan.
Nema veze to sa mostom slobode, on ima profil autoputa i nikad nece biti preopterecen. Poenta je da se izmesti saobracaj iz podgradja i da se ono renovira. Tu ima jako lepih objekata, kasarna, vojna bolnica, gomila starih ulica, dve crkve i kuca bana jelacica..itd
Duga bi se koristila za pesake, bicikl i motocikle.
Realno nije tako skup projekat jer prilazni putevi postoje kao i stubovi i jedan tunel.
Cak je bila prica da su 2000 god posle promena, vlasti austrije nudile sa dunava jedan razmontiran most u dobrom stanju a nasi nisu bili sposobni da se organizuju da ga transportuju.
Trebao bi da se napravi jos jedan.
Nema veze to sa mostom slobode, on ima profil autoputa i nikad nece biti preopterecen. Poenta je da se izmesti saobracaj iz podgradja i da se ono renovira. Tu ima jako lepih objekata, kasarna, vojna bolnica, gomila starih ulica, dve crkve i kuca bana jelacica..itd
Duga bi se koristila za pesake, bicikl i motocikle.
Realno nije tako skup projekat jer prilazni putevi postoje kao i stubovi i jedan tunel.
Cak je bila prica da su 2000 god posle promena, vlasti austrije nudile sa dunava jedan razmontiran most u dobrom stanju a nasi nisu bili sposobni da se organizuju da ga transportuju.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da namontiraju polovan most na stubove stare 150 godina, to mi lici na ove nase. 

Inace tunel se koristi za uzgajanje pečuraka.
- srdjanyo
- Kontakt:
Opaaa,ima se za to!
Pečurkasta mafija!
Pečurkasta mafija!
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Nikaragva, evo tunela:

Najlakše ga uočiti sada (zimi) jer nema nikakvog raslinja. Leti je tu na ulazu obično neko žbunje/šikara, pa se i ne vidi sa keja i šetališta
Sam ulaz, postavljena je rešetka da se ne ulazi, ali su vratanca (naravno) razvaljena pa se ipak može ući...

Unutra:

Izlaz na drugoj strani:

Tu iza je odmah i stara železnička stanica u Petrovaradinu...

Prva slika je moja, ostale sam pozajmio sa Net-a. Inače, bio sam unutra i hodao nekih 50-tak metara dokle se vidi svetlo sa ulaza. Ima jako puno smeća na samom početku, a gore na plafonu (tunel je probijen kroz stene) je i dalje sve crno i čađavo od parnjača koje su prolazile... Slikao sam inače i ja sve to, ali ne mogu da nađem slike...
Evo kako je nekad izgledao i most koji je vodio preko Dunava na taj tunel (prvo se zvao most Franca Jozefa kada je izgrađen 1883, kasnije princa Aleksandra Karađorđevića - od 1929.):

Srušila ga je 1941. vojska Kraljevine Jugoslavije pri povlačenju, a 1945. je od njegovih ostataka napravljen stari Varadinski most koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. god.

Najlakše ga uočiti sada (zimi) jer nema nikakvog raslinja. Leti je tu na ulazu obično neko žbunje/šikara, pa se i ne vidi sa keja i šetališta
Sam ulaz, postavljena je rešetka da se ne ulazi, ali su vratanca (naravno) razvaljena pa se ipak može ući...

Unutra:

Izlaz na drugoj strani:

Prva slika je moja, ostale sam pozajmio sa Net-a. Inače, bio sam unutra i hodao nekih 50-tak metara dokle se vidi svetlo sa ulaza. Ima jako puno smeća na samom početku, a gore na plafonu (tunel je probijen kroz stene) je i dalje sve crno i čađavo od parnjača koje su prolazile... Slikao sam inače i ja sve to, ali ne mogu da nađem slike...

Evo kako je nekad izgledao i most koji je vodio preko Dunava na taj tunel (prvo se zvao most Franca Jozefa kada je izgrađen 1883, kasnije princa Aleksandra Karađorđevića - od 1929.):

Srušila ga je 1941. vojska Kraljevine Jugoslavije pri povlačenju, a 1945. je od njegovih ostataka napravljen stari Varadinski most koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. god.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Otvoren danas deo Bulevara Evrope ka autoputu
https://novisad.com/vesti/ceo-bulevar-e ... racaj-1418
https://novisad.com/vesti/ceo-bulevar-e ... racaj-1418
- Uninuni
- Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
- Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017
E konacno
.
Neki dan sam htio da izadjem na AP ali su ga poprijecili koje kakvim metalnim predmetima tako da sam morao okolo. Bas skracuje izlaz iz grada (i do 15 min kad je veca guzva).

Neki dan sam htio da izadjem na AP ali su ga poprijecili koje kakvim metalnim predmetima tako da sam morao okolo. Bas skracuje izlaz iz grada (i do 15 min kad je veca guzva).
Ne mogu sa fotografija da procenim sirinu tunela.
Koliko tu ima metara?
Jel mogu automobili da se mimoilaze?
Koliko tu ima metara?
Neće se raditi na tom tunelu. Svako proširivanje može da utiče na stabilnost tvrđave, zbog čega su već stigle pretnje da Unesco neće staviti objekat na listu zaštićenog dobra od svetskog značaja.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne mogu, usko je suviše za dva automobila.nikaragva napisao:Ne mogu sa fotografija da procenim sirinu tunela.
Koliko tu ima metara?
Onda, po onoj zelji sa crteza, bi i ovaj sto postoji, morao da se prosiruje duplo.
To je prevelik posao, za tako mali dobitak.
Lakse bi bilo napraviti neki nadvoznjak iznad tvrdjave
To je prevelik posao, za tako mali dobitak.
Lakse bi bilo napraviti neki nadvoznjak iznad tvrdjave

- srdjanyo
- Kontakt:
Svaka čast na trudu!!!Saša napisao:@Nikaragva, evo tunela:
Unutra:
Izlaz na drugoj strani: