alex81 napisao:Jedno pitanje za alfiste , Nidžo možda ti znaš za ovaj problem.
Naime reč je o 159-ki. U zadnje vreme ponekad se ugasi u toku vožnje, najčešće u leru na semaforu,
ili pri skretanju kada je manji gas. Izbaci na kratko grešku nedovoljan pritisak ulja. Mali servis je urađen pre oko 400km a veliki pre toga. Dizel je u pitanju 150ks auto je od kuma. Kad je bila na proveri dijagnostika ništa nije pokazivala. Čuli smo da može biti neki senzor, a neko je i spominjao fiter. U svakom slučaju treba ga detaljno "prečačkati" da se nađe taj problem.
Da li se to desava samo kad je klima upaljena ili nezavisno od toga?
Moraću da ga pitam. Kada sam se ja vozio sa njim i kada se to desilo
klima je bila upaljena. Da li je uvek tako proverićemo.
Da li to može da bude neki senzor pritiska ulja? Ulje je na maksimumu,
sve ostalo radi kako treba, motor dobro vuče nema nikakvih drugih smetnji.
Nevezano za problem, vraćam se sa posla kad... zastoj. Obilazimo nekog. Kad sam prišao vidim: četvorica guraju 146-icu na trotoar. Pomislim: naravno Alfa... Posle 200 metara novi zastoj. Pomislim: opet Alfa. Kad sam prišao, ono samo otvorena hauba na Golfu dvojci. Šta sam mogao da zaključim nego da su u pitanju podzemne vode. Mislim, do Golfa ne može da bude.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline. Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite. Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
alex81 napisao:Moraću da ga pitam. Kada sam se ja vozio sa njim i kada se to desilo
klima je bila upaljena. Da li je uvek tako proverićemo.
Da li to može da bude neki senzor pritiska ulja? Ulje je na maksimumu,
sve ostalo radi kako treba, motor dobro vuče nema nikakvih drugih smetnji.
Izbacuje grešku nakon što se ugasi na kratko, posle radi normalno.
@alex81
U tom slučaju mislim da je Lakijev scenario. Ta se lampica uvek pali nakon "nasilnog" gašenja pri kome ostaje kontakt.
To sa povremenim gašenjem hoće da bude i do senzora položaja KV, ali čudi me što ne ostaje zabeležena greška. Da li je akumulator u redu?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline. Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite. Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Akumulator nov, imao je skoro detaljan servis i zamenu svega što je trebalo. Pali dobro i kada je hladan.
Ostaviće ga kod majsora jedan ceo dan, ovo iziskuje vremena da se otkrije. Nadamo se da je neka sitnica, neki senzor i sl. Trenutno je na putu a auto u garaži.
Kada se vrati ide kod majstora.