Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od sebekkg »

Znam, jedini lek za to je ne odraditi update na novije veznije androida za starije modele, odnosno staviti neki stock launcher i pogasiti nepotrebne servise za novije.
Slika
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

pre neki dan sam ubacio drugaru na staru Xperiu U(512mb) CM11(4.4.4).

dečko je bio odlučio da uzme novi telefon jer je izgoreo koliko mu sporo radi. sad će te pare pametnije potrošiti na moru sa nama :D

primer 2.

Devojka koristi stari mid-range LG L9 II (1gig). telefon fercerao odlicno dok je imao fabricki 4.1.2 .
izadje zvanicni update za 4.4 kitkat i upropasti telefon toliko da je zelela da ga baci u reku. Vratio joj stari 4.1.2 - ne menja joj se telefon jos uvek.

ona recimo koristi sve zive Social aplikacije, koje konstanto rade i jedu ubedljivo najvise memorije, pa se tek ponekad primeti razlika u odnosu na moj sony Z sa 2gig rama...

samsung sa 1gb rama - neupotrebljiv, ali samo zbog budjavog touchwiza i trista tona bloatware-a...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja volim samsungov tw ali zato uvek uzmem smanjeni i tweakovani zvanicni rom.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To je i moj recept bio dok sam imao S2. Odličnih modifikacija fabričkog roma je bilo. Za N3 ne treba nista dirati, višak ne smeta. Stoji u tih giga rama preko 2Gb i ne smeta.

Čak ni root mi nije neophodan. Skroz je stock telefon.

Tapatalk
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ovaj popust u mtsu od 50% jel vazi i za ove koji imaju pakete ali bi hteli nov ugovor, tj da ih malo boćje preformulisu?

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ako nisi pod ugovornom obavezom, onda možeš da potpišeš na 50% popusta.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

nidza napisao:To je i moj recept bio dok sam imao S2. Odličnih modifikacija fabričkog roma je bilo. Za N3 ne treba nista dirati, višak ne smeta. Stoji u tih giga rama preko 2Gb i ne smeta.

Tapatalk
Bilo bi baš sranje da flagshipu treba root. Valjda je i to poenta, bar ja tako vidim, da out of the box radi perfektno i tako duži period, tj sve do zamene.
Inače meni od 2 GB Rama nikad nije bilo zauzeto više od 1.3-1.4, i tada mu kliknem na fabričko dugme za refresh i padne na 0.6-0.7gb, i to posle dve godine sa najnovijim apdejtom.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

@branja
Moze i ako jesi pod ugovorom, ali samo ako prelazis na veci paket. Tipa ako si ranije imao Miks M, mozes da raskines ugovor i potpises novi za Miks L, recimo.
Tako je bar bilo pre dve godine kad sam ja menjao paket.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Uroš S. napisao:
nidza napisao:To je i moj recept bio dok sam imao S2. Odličnih modifikacija fabričkog roma je bilo. Za N3 ne treba nista dirati, višak ne smeta. Stoji u tih giga rama preko 2Gb i ne smeta.

Tapatalk
Bilo bi baš sranje da flagshipu treba root. Valjda je i to poenta, bar ja tako vidim, da out of the box radi perfektno i tako duži period, tj sve do zamene.
Inače meni od 2 GB Rama nikad nije bilo zauzeto više od 1.3-1.4, i tada mu kliknem na fabričko dugme za refresh i padne na 0.6-0.7gb, i to posle dve godine sa najnovijim apdejtom.
Android je svestan koliko imaš ukupno RAM-a, pa prema tome i optimizuje stavljanje aplikacija na led i oslobađanje memorije. Slično rade uglavnom svi OS, ako ima više RAM-a, više će da se rašire, jer nema nikakve koristi od prazne memorije.
Korisnikov avatar
Cp6uH
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
Garaža: Toyota Corolla TSn
Kontakt:

Post od Cp6uH »

Slika M9 (ugašen poslednji put za vikend)
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Milos_kg napisao:@branja
Moze i ako jesi pod ugovorom, ali samo ako prelazis na veci paket. Tipa ako si ranije imao Miks M, mozes da raskines ugovor i potpises novi za Miks L, recimo.
Tako je bar bilo pre dve godine kad sam ja menjao paket.
Hvala. To mi i treba. Imam sad 600minuta, oko 2200dinara, ali pravim svaki mesec preko 4000 dinara. Prosli cak 8000 din. Treba mi neki bolji. A izbor telefona je nikad gori.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Uzmi popust na ugovor, a aparat sa oglasa.

Tapatalk
Korisnikov avatar
branja
Reactions:

Post od branja »

Imam ovaj, ne pada mi na pamet da menjam.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Jel zna neko šta bi s onim prošlogodišnjim sporazumom iz Miločera gde kažu da će od ovog leta operateri u regionu izjednačiti cene domaćeg i međunarodnog saobraćaja? Stigne mi sms pre par dana od Telenora da od Juna važe nove roaming cene,odem na sajt i vidim da su čak povećane. Kanda ništa od toga.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

"Prema odluci Ratela, maksimalna cena poziva u romingu od 30. juna 2015. biće 0,29 evra po minutu za odlazne pozive i 0,08 evra po minutu za dolazne. Maksimalna cena SMS poruke biće 0,09 evra, a maksimalna cena MMS i za prenos podataka biće 0,7 evra po megabajtu (MB).
Cene poziva u romingu od 1. jula 2016. biće do 0,24 evra po minutu za odlazne, a 0,07 evra po minutu za dolazne pozive, dok će SMS koštati 0,08 evra, a prenos jednog megabajta podataka do 0,45 evra.
Od 1. jula 2017. godine maksimalne cene za odlazne pozive u romingu biće 0,19 evra po minutu, a za dolazne 0,05 evra po minutu, SMS će maksimalno koštati 0,06 evra, a prenos podataka 0,2 evra po megabajtu."

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=987508

A koliko deru na romingu to je nenormalno. 2005. u Tunisu 32-35 dinara odlazni minut u MTS ka Srbiji.

A sada je 320 dinara :glavomuzid:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori