Sreća tvoja što:Geza napisao:Šta da vam kažem ljudi... Bila je duga zima, malo se jelo i ja polako ostadoh bez mesa ...
a) ne prelazim puno kolima
b) što mi je lekar zabranio plodove tora

Sent using Tapatalk
Sreća tvoja što:Geza napisao:Šta da vam kažem ljudi... Bila je duga zima, malo se jelo i ja polako ostadoh bez mesa ...
Floyd napisao:Gledam sad na RTS-u kako u Sremu seljacima kradu kobaje iz susare
Ne bi me cudilo da su Beooooogradjaniiii
Pa upravo o tome i govorim. Preduzeće nije socijalna ustanova i njegov lajt motiv je profit.Rakhil napisao:Ne razumem. Ja cu otpustiti radnika bez ambicije jer to nije dobro po posao i jer firma nije socijalna ustanova. Taj neko ko ima troje dece i kredite i bolesnu zenu treba da bude svestan sta mu visi o koncu, zar ne? Otkad je to postalo "ljudski" da brines o ljudima vise nego oni o sebi?nikaragva napisao:Kapitalizam i ljudskost nemaju veze jedno s drugim. To što ti imaš ljudskosti (naravno pričamo o ljudskosti u poslu), a trudiš se da budeš kapitalista, je samo jedan socijalni program u tvojoj firmi.
Ti ako ne otpustiš radnika bez ambicije zato što ima troje dece, tri kredita i bolesnu ženu, je ljudski, ali po tvoj posao loš potez. Jer će neko drugi to uraditi i smaknuti te sa tržišta.
Moja firma je onog trenutka kada su skontali da im je isplativije da drže radnike na nekom drugom mestu, a ne gde su do sad bili, otpustili 50 ljudi mirne duše i otvorili preduzeće u istoj državi samo 300km dalje. Rekli su ko hoće nek dođe tamo da radi.
Tako da ne može niko da me ubedi da u kapitalizmu ima ljudskosti, niti da treba da ima.
Ne govorim ja našim govnarima i politikantima, govorim o tome kako što pre i što lakše doći do profita, a to sigurno nećeš, ako budeš izigravao dobrog samarićanina.
Ja i dalje ne kontam kakve sve to veze ima sa ljudskoscu, ali ok. Ne moze biti definicija ljudskog "sve sto je suprotno od kapitalizma", bar ja ne vidim tako. Ljudski je da se trudis da budes bolji uvek i u svemu, naravno ne na tudju stetu, ali apsolutno u svoju korist.nikaragva napisao:Pa upravo o tome i govorim. Preduzeće nije socijalna ustanova i njegov lajt motiv je profit.
Nama je ostalo jos 4 table slanine a deca su tuzna jer nema vise kulena i kobasica.Geza napisao:Bila je duga zima, malo se jelo i ja polako ostadoh bez mesa ...![]()
Ma ne kažem da je definicija ljudskosti sve suprotno od kapitalizma, nego da ljudskost nema šta da traži u kapitalizmu, jer gomilanje kapitala uvek mora da bude na nečiji račun. Tržište je toliko koliko je, ako hoćeš da preuzmeš tržište koje zauzima Smoki, jbg, Soko Starku mora da smrkne i da mu se smanji prodaja. Tako to ide. O tome govorim. O tome da li je neko spreman da učini sve ne bi li povećao profit ili nije spreman na toRakhil napisao:Ja i dalje ne kontam kakve sve to veze ima sa ljudskoscu, ali ok. Ne moze biti definicija ljudskog "sve sto je suprotno od kapitalizma", bar ja ne vidim tako. Ljudski je da se trudis da budes bolji uvek i u svemu, naravno ne na tudju stetu, ali apsolutno u svoju korist.nikaragva napisao:Pa upravo o tome i govorim. Preduzeće nije socijalna ustanova i njegov lajt motiv je profit.
Da ne bude da se stalno hvatam za tvoje komentare, da znas da nije neki pik na tebe. Koliko se znamo preko foruma, delujes mi kao skroz ok lik, i sve ovo vidim samo kao razmenu misljenja
Evo jedan primer iz prakse.Zakon o radu napisao: (1) За време трудноће, породиљског одсуства, одсуства са рада ради неге детета и одсуства са рада ради посебне неге детета послодавац не може запосленом да откаже уговор о раду.
(2) Запосленом из става 1. овог члана који је засновао радни однос на одређено време може да престане радни однос по истеку рока за који је заснован.