Ratna tehnika
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Re: Ratna tehnika
ruskaja masina, zver od aviona, nema zilavije masine...
al bre ova plavo/zelena boja kabine unutra ubija u pojam, kako to ne promene,
jesu li ovo na sedistima padobrani ?
al bre ova plavo/zelena boja kabine unutra ubija u pojam, kako to ne promene,
jesu li ovo na sedistima padobrani ?

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pa kako da promene boju kad još od 'Ladnog rata imaju par hiljada tona zaliha iste, a i zamisli da promene, to bi bio težak udarac za sve sovjetofile, zatrpali bi drevni Kremlj milionima telegrama protesta. Pa naš Lažanski bi poslao bar 3, mogu misliti koliko bi tek njihovi. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Dok sam pravio makete aviona, najvise sam mrzeo taj jebeni "russian cockpit green". Ne postoji gotova boja nego moras muckati napamet, pa onda smuckas za drugi avion posle par meseci a ono nije isto, pa te nervira...
Ko god da ju je smuckao da zna da ga mnogo maketara mrzi iz dna duse
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ko god da ju je smuckao da zna da ga mnogo maketara mrzi iz dna duse
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Neko je već pisao tome, ne mogu sad da nađem. Kao da ta boja najviše prija očima pilota, tj. da ih najmanje opterećuje tokom leta. Proverite još ovo, nisam sasvim siguran. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ђенерал Јанковић
Geza napisao:Neko je već pisao tome, ne mogu sad da nađem. Kao da ta boja najviše prija očima pilota, tj. da ih najmanje opterećuje tokom leta. Proverite još ovo, nisam sasvim siguran.
Zelena boja najmanje smeta u toku noci tj najmanje zamara, zato je Saab furao zelenu boju.
Poslednja izmena od HKS u 13 Jun 2013, 21:18, izmenjeno 1 put ukupno.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ako ova boja najviše prija očima onda sreća moja pa nisam pilot.Geza napisao:Neko je već pisao tome, ne mogu sad da nađem. Kao da ta boja najviše prija očima pilota, tj. da ih najmanje opterećuje tokom leta. Proverite još ovo, nisam sasvim siguran.

Širim haos!
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Obama spreman da krene u rat?
IZVOR: B92, BETA, BLIC, RTS
Vašington -- Američki predsednik Barak Obama odlučio je sinoć da uputi direktnu vojnu pomoć pobunjenicima u Siriji, saopštila je Bela kuća, preneo je sinoć Rojters.

Obama je, kako navode agencije, odlučio da "promeni list" kada je Njujork tajms objavio dokument koji je pokazazao da u Vašingtonu već neko vreme cirkuliše dokument koji dokazuje da je režim Bašara al Asada koristio hemijsko oružje u Sirija. Time je Damask "pregazio crvenu liniju" koju je zacrtao Barak Obama.
Ta linija zacrtana je još u aprilu, podseća RTS, i dodaje sa su SAD i tada rekle da Damask ne sme da je pređe. Iako Bel akuža sada ima dokaze o upotrebi hemijskog oružja, u administraciji Baraka Obame još uvek postoje duboke podele oko narednih poteza, pošto je, bar do sada, Vašington vešto izbegavao da se umeša u sirijski građanski rat.
Ono je sigurno, prenose agencije, je da su svi mirovni pokušaji Amerike kada je reč o Siriji pali u vodu i mogu se označiti kao neuspeli, a sada je i Obamin manevarski prostor u velikoj meri dodatno smanjen posle ulaska boraca Hezbolaha u sukob na strani Asada, čime se dobar deo ustaničkog pokreta našao na ivici kolapsa, piše Njujork tajms.
Obama se već nedeljama nalazi pod ozbiljnim pritiskom da se uključi u rat u Siriji, pri čemu su Bil Klinton i Džon Mekejn najozbiljniji zagovornici intervencije.
Deo dokaza o hemijskom oružju nabavila je, naravno, CIA, koja je došla do uzoraka urina dvojice ustanika, jednog koji je ubijen i drugog koji je povređen u sukobima nedaleko od mesta Utubija. Rezultati analize, navodno, pokazuju da su obojica bili izloženi dejstvu sarina, na osnovu čega je zaključeno da je taj bojni otrov koristila sirijska vojska.
Visoki zvaničnik Bele kuće Ben Rodes naveo je da Obama razmatra političke i vojne opcije, ali je nagovestio i da je moguće da neće odmah doći do jače reakcije SAD.
"Mi smo se spremili za mnoge neočekivane situacije u Siriji", rekao je Rodes, koji je zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost. "Donećemo odluke o daljim akcijama kada mi budemo smatrali da treba", dodao je on.
Obamina administracija je procenila da je u napadima hemijskim oružjem u Siriji poginulo između 100 i 150 ljudi. SAD krive sirijsku vladu za te napade i navode da su podaci verovatno nekompletni.
Sa druge strane, Amerikanci navode i da nema pouzdanih informacija da je sirijska opozicija koristila hemijsko oružje, kako tvrde snage odane Asadu.
Bela kuća je u saopštenju navela da se korišćenjem hemijskog oružja "krše međunarodne norme i prelaze jasne crvene linije".
UN ranije juče su saopštile da je od početka sukoba do kraja aprila u Siriji poginulo oko 93.000 ljudi.
Cuj CIA pronasla ostatke cianida u urinu pobunjenika ha ha,
zabole ciu i njihovu administraciju za pobunjenike, oni su samo piuni u njihovoj partiji saha, interesi Amerike za taj deo bliskog istoka su drugaciji prvo je da istisnu Ruse sa Mediterana a o drugim razlozima znate i sami ali evo reci cu postavljanje vlade koja je po volji SAD-a i Izraela, tu su i naravno ekonomski razlozi koji idu u korist Amerike. Osim toga ako pokrenu novi rat to automatski znaci pokretanje Americke privrede, skok cene nafte, slabljenje Evra itd. Jbt postao sam analiticar 
IZVOR: B92, BETA, BLIC, RTS
Vašington -- Američki predsednik Barak Obama odlučio je sinoć da uputi direktnu vojnu pomoć pobunjenicima u Siriji, saopštila je Bela kuća, preneo je sinoć Rojters.

Obama je, kako navode agencije, odlučio da "promeni list" kada je Njujork tajms objavio dokument koji je pokazazao da u Vašingtonu već neko vreme cirkuliše dokument koji dokazuje da je režim Bašara al Asada koristio hemijsko oružje u Sirija. Time je Damask "pregazio crvenu liniju" koju je zacrtao Barak Obama.
Ta linija zacrtana je još u aprilu, podseća RTS, i dodaje sa su SAD i tada rekle da Damask ne sme da je pređe. Iako Bel akuža sada ima dokaze o upotrebi hemijskog oružja, u administraciji Baraka Obame još uvek postoje duboke podele oko narednih poteza, pošto je, bar do sada, Vašington vešto izbegavao da se umeša u sirijski građanski rat.
Ono je sigurno, prenose agencije, je da su svi mirovni pokušaji Amerike kada je reč o Siriji pali u vodu i mogu se označiti kao neuspeli, a sada je i Obamin manevarski prostor u velikoj meri dodatno smanjen posle ulaska boraca Hezbolaha u sukob na strani Asada, čime se dobar deo ustaničkog pokreta našao na ivici kolapsa, piše Njujork tajms.
Obama se već nedeljama nalazi pod ozbiljnim pritiskom da se uključi u rat u Siriji, pri čemu su Bil Klinton i Džon Mekejn najozbiljniji zagovornici intervencije.
Deo dokaza o hemijskom oružju nabavila je, naravno, CIA, koja je došla do uzoraka urina dvojice ustanika, jednog koji je ubijen i drugog koji je povređen u sukobima nedaleko od mesta Utubija. Rezultati analize, navodno, pokazuju da su obojica bili izloženi dejstvu sarina, na osnovu čega je zaključeno da je taj bojni otrov koristila sirijska vojska.
Visoki zvaničnik Bele kuće Ben Rodes naveo je da Obama razmatra političke i vojne opcije, ali je nagovestio i da je moguće da neće odmah doći do jače reakcije SAD.
"Mi smo se spremili za mnoge neočekivane situacije u Siriji", rekao je Rodes, koji je zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost. "Donećemo odluke o daljim akcijama kada mi budemo smatrali da treba", dodao je on.
Obamina administracija je procenila da je u napadima hemijskim oružjem u Siriji poginulo između 100 i 150 ljudi. SAD krive sirijsku vladu za te napade i navode da su podaci verovatno nekompletni.
Sa druge strane, Amerikanci navode i da nema pouzdanih informacija da je sirijska opozicija koristila hemijsko oružje, kako tvrde snage odane Asadu.
Bela kuća je u saopštenju navela da se korišćenjem hemijskog oružja "krše međunarodne norme i prelaze jasne crvene linije".
UN ranije juče su saopštile da je od početka sukoba do kraja aprila u Siriji poginulo oko 93.000 ljudi.
Cuj CIA pronasla ostatke cianida u urinu pobunjenika ha ha,

Garavi ovo govori iskljucivo radi populizma,odnosno da bi odrzao neku diplomatsku ravnotezu da ne ispadne kako po pitanju Sirije glavnu politiku vode samo Rusi.Pogotovo se uznemirio kada je cuo Asada kako kaze da ce pravo na eksploataciju sirijske nafte dobiti Rusi,a ne "vlasnici svetske demokratije i ljudskih prava" kao sto je to do sada bio slucaj.
I bas se oni brinu za zdravlje tih terorista tamo i pazi Boga ti,otrove kojima ih Asad zasipa,ali je zato njihov osiromaseni uranijum koji isporucuju sirom sveta zdrav i lekovit.Cak i da je tacno da Asad truje te teroriste (sto nije jer lazu kao psi) amerikanci bi trebalo da budu poslednji na svetu koji bi trebalo da nekome prigovaraju za takve stvari.
I bas se oni brinu za zdravlje tih terorista tamo i pazi Boga ti,otrove kojima ih Asad zasipa,ali je zato njihov osiromaseni uranijum koji isporucuju sirom sveta zdrav i lekovit.Cak i da je tacno da Asad truje te teroriste (sto nije jer lazu kao psi) amerikanci bi trebalo da budu poslednji na svetu koji bi trebalo da nekome prigovaraju za takve stvari.
- kvcali
- Kontakt:
necuveno licemerje, ali me to od SAD ne cudi, razumem ih al mi najvise idu na onu stvar sitni americki poltroni, britanci, holandjani i slicna govna 

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tema je ratna TEHNIKA a ne doktrina. Obratite paznju jer ce biti lock.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- kvcali
- Kontakt:
mi ne raspravljamo o doktrini to je nesto drugo, mi govorimo o americkoj TEHNICI, manipulacije u ratu
no dobro

no dobro

A možeš misliti naše sreće istim povodom.methane.master napisao:Ako ova boja najviše prija očima onda sreća moja pa nisam pilot.Geza napisao:Neko je već pisao tome, ne mogu sad da nađem. Kao da ta boja najviše prija očima pilota, tj. da ih najmanje opterećuje tokom leta. Proverite još ovo, nisam sasvim siguran.

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!