Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Onda ćemo probati da ubacimo.
Sutra nisam tu, javiću se uveče pa da se vidimo u utorak ako se ništa ne reši do tad.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ubacio sam ja bas iz onog hp, sto sam od tebe uzeo trojanac, u neki msi laptop. Sve normalno radi, samo sto me je mrzilo da skidam masku i menjam, pa je lose lezalo na laptopu, ionako mi je trebao samo da instaliram windows. To je zadnji koji sam menjao, i to pre 2g, cini mi se. Ne znam jel se nesto promenilo u konstrukcijama od tada :)
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Ma ja sam vam ljudi softveraš. Što se hardvera tiče, tanak sam u radu sa šrafcigerom i uvek mi ostane pokoji šraf viška, pa čak i gabaritniji deo a opet sve radi (mada ima na forumu članova kojima ostaju šrafovi nakon intervencija, da ih sad ne imeNtujem)
Ako ja odšrafim nešto da bih gvirnuo jel' SATA ili ATA, više neće biti ni važno jer će se sve raspasti.
Laptop je 2 godine star, samo što mu je istekla garancija naravno...

Znači generalno, što se tiče samog uređaja, trebalo bi da stane normalno i ako se utrefi da je SATA ili ATA kao i na drajvu, samo se utakne?
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

dragvorl napisao:Na zalost to nije pomoglo. :think:

onda skini neki bolji uninstaller tipa your uninstaller i obrisi kompletno flash player i skini npr sa filehippo ili negde drugo verziju od pre npr 3-5 meseci i nju ubaci trebalo bi da radi bolje.

p.s. zasto ti kazem da uzmes uninstaller? iz prostog razloga sto mora da ti ne samo ocisti flesh player instalaciju vec i ona drljava podesavanja sa sadasnj instalacije. ;)

ako ne budes nasao ovaj program javi. ;)
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Code, javljam ti se večeras.
Posetite www.garaza.rs !
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

codemaker napisao:Ma ja sam vam ljudi softveraš. Što se hardvera tiče, tanak sam u radu sa šrafcigerom i uvek mi ostane pokoji šraf viška, pa čak i gabaritniji deo a opet sve radi (mada ima na forumu članova kojima ostaju šrafovi nakon intervencija, da ih sad ne imeNtujem)
Ako ja odšrafim nešto da bih gvirnuo jel' SATA ili ATA, više neće biti ni važno jer će se sve raspasti.
Laptop je 2 godine star, samo što mu je istekla garancija naravno...

Znači generalno, što se tiče samog uređaja, trebalo bi da stane normalno i ako se utrefi da je SATA ili ATA kao i na drajvu, samo se utakne?

Cuj sraf..... :pardon:

U principu svi ti drajvovi pasuju samo je bitan interfejs. Kod tebe je sigurno SATA jer vec doobrih 5 godina ima kako niko PATA ne ubacuje. Dakle tu si miran. Jedno mora malo pakovanja maski i/ili kaveza koji se srafi sa sasiju notebook-a (zavisi od dizajna) ali uz malo srafcigerisanja sve to "legne". Mada iskreno meni je ovo 2 notebok bez optickog drajva.....
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

@ dzoni_m

Cek bre, radio si u prodavnici racunara a hardver nista? :kezo:

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Pa zato i kazem, sastavim sve nazad i ne da mi ostane sraf, nego sto sta jos :nemampojma: Mada sada se igram vecim igrackama..........zato mi odbicno sada delovi budu krupnijeg formata.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ljudi imam jedno pitanje. Ploča mi je hibridna, AM2 do AM3+ guta i DDR2 i DDR3, trenutno je Phenom I X4 9650 u njoj - AM2. E sad, što se tiče AM3+ procesora, jedino ograničenje je da je TDP max. 95W pa sam zato ja izabrao AMD FX6300 procesor kao apgrejd. Košta 100e nov a moj trenutni procesor je kao polovan 50e po oglasima. Praktično kad prodam moju DDR2 memoriju cela igranka će me izaći koliko kupovina nove(ili polovne) DDR3 memorije, što mislim da je povoljno za ovakav apgrejd. Onda mu stavim i SSD i mirna Bačka.

E sad, kvaka je što mi je BIOS ploče v1.00 a samo za ovaj procesor se zahteva sa v1.30. Ploča je ASRock N68C-GS FX. Ja sam našao taj BIOS v1.30 na netu kao fajl od 633MB(?!) pa me zanima jel to može da se zbudži? U mojoj mašti BIOS je veličine svega par megabajta? Uzeo sam da skinem taj fajl.

Hvala svima :klanjamse:

evo spec. ploče http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-GS%20FX/?cat=CPU
i taj fajl koji skidam http://drivers.downloadatoz.com/vendor_ ... nload.html

Edit: Evo sad vidim skinulo se i zapravo je 633kb .zip fajl. Greška je na sajtu sa kog sam skidao. Unutra je fajl od 1024kb? Jel to u redu?
Poslednja izmena od Uroš S. u 13 Avg 2013, 14:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

SSD nema veze sa RAM memorijom (DDR2/DDR3). U najkraćem, SSD je zamena za klasične hard-diskove.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Znam, mislio sam zamenim procesor, kupim DDR3, stavim SSD a na njega Win, i miran sam 5 godina s kompom.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni se u celoj priči ne sviđa ploča. Ne kažem da neće da radi 5 godina, ni ne pratim taj deo u poslednje vreme, ali da je neki Gigabyte ili Asus ja bi to podržao. Update BIOS-a je danas lako uraditi, samo gledaj da ti ne nestane struje tokom procesa. :mrgreen:

Rekoh ti već, konfa ti je ok. Taj upgrade može da prođe super i da za male pare dobiješ osetno bolju mašinu, ali ne bi me čudilo i da pođe nešto naopako. Ne shvati me pogrešno, znaš da sam tu da pomognem uvek, samo ja bi uvek pre išao na novu mašinu nego radio ovakav upgrade.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pa ne razumem se, ali ako je predviđena za to valjda može da isprati. U kom smislu ti se ne dopada ploča?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pretpostavljam da misli da za neke relativno pristojne pare mozes da kupis dosta toga novog i da ne razmisljas, ovako stara ploca ostaje stara.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma ploča je nova, stara pola godine otprilike.
Ne sviđa mi se proizvođač, još ne neka budževina, to mu dođe kao one felne sa dva raspona za šrafove. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori