Cene goriva u Srbiji
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Cene goriva u Srbiji
Saznao sam zašto se bruji o protestu - država se prošle nedelje zadužila za oko 650 miliona €. Ja vas ovde više ne bih zadržavao.
Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Ja sam cuo, ne znam koliko je provereno, da NBS nikad nije bila u minusu cak ni za vreme sankcija i da je prvi put otisla sad.
Problem opterecenja plata je lepo objasnio jedan nemacki politik pre par godina. 30 posto od 2000 je vise od 60 posto od 600e.
Brojke su izmisljene ali poenta se vidi
Brojke su izmisljene ali poenta se vidi
Zato ja cenim Amere. Oni su toliko alavi kapitalisti da znaju da moraju napraviti / imati ozbiljno mnogo mleka da bi skidali velike kolicine kajmaka. Ili ono mrtav / ranjen / iscrpljen / bedan duznik ne vraca dug / ne placa reket, jedan je dosta za upozorenje, a mnogo njih pravi samo ozbiljan minus
Ja i dalje mislim da mentatlitet Srba i njihova slaba fleksibilnost / adaptivnost (ubrajam i sebe) dovodi do takve situacije... Ja sam se strasno nervirao zbog ogromnih poreza na automobile u NL, a posle sam se navikao, i svatio da em sto ulazu u putnu mrezu em sprecavaju svakog da sedne u auto i pravi guzvu na putu...

Mi generalno slabo prohvatamo novine. Uzmite samo primer zivotnog osiguranja. Ovde kad pomenes zivotno prvo sto neko kaze je- ne prizivaj zlo, a u celom svetu je normalno biti osiguran.
Doduse verovatno bi nesto do toga i bilo normalno prihvaceno, da vecina stvari koja je uvedena kao nesto novo, evropski, nije izopacena radi uzimanja para ili je dozivela debakl. Narod je zbog toga i skeptican, jer smatra da je prevaren i da ce svaki sledeci put biti, pa se stvari generalizuju i vlada averzija.
Doduse verovatno bi nesto do toga i bilo normalno prihvaceno, da vecina stvari koja je uvedena kao nesto novo, evropski, nije izopacena radi uzimanja para ili je dozivela debakl. Narod je zbog toga i skeptican, jer smatra da je prevaren i da ce svaki sledeci put biti, pa se stvari generalizuju i vlada averzija.
Iskreno, a pljujem u vlastitu serpu, srbi su u nekim shvatanjima u srednjom veku pa mozete se ljutiti ili ne. To vidim i kod svojih roditelja koji su cak vazili za napredne ( to je negativno u Srbiji) dok su ziveli dole. Ali kad ovako sa strane gledam kakvo je razmisljanje nekih ljudi mogu samo da se krstim i pogledam na kalendar da nismo slucajno nazad u srednjom veku
Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
Rotore to znam a najvise i zakeraju oni koji nemaju kvalifikaciju. Malo je svima a kuci nemaju hleba jesti.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk
Veruj da u susednom kaficu bas sad jedan kuka kako nema posla a posvuda trazi.
Shvacas sta hocu da kazem? Nije to neka sjajna plata sto nudite ali je vise od nicega, a sam posao i nije za 1000evra platu
Shvacas sta hocu da kazem? Nije to neka sjajna plata sto nudite ali je vise od nicega, a sam posao i nije za 1000evra platu
Pa koja to plata treba da se da fizikalcu za 180 radnih sati bez potrebne kvalifikacije i iskustva?
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Hoce svi odmah hiljadarku, a veze s poslom nemaju. Kafic biznismeni.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
A njima nikad bolje pod Erdoganom, Orbanom, Milom..Heinz napisao:Biće kao pod Erdoganom, Orbanom, Milom...
Boringly average, but also perfect for school run mums
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
OVde kod mene se otimaju da dodju u firmu i rade za minimalac. Da daju takvu pocetnu platu ne mogu ni da zamislim sta bi bilo. Tuga..Mr.Rotor napisao: 10 Jun 2018, 13:03 Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Mi dajemo 48 + 2000 RSD za odvajače robe. 5 dana se radi i jednom mesečno je radna subota zbog popisa. Prijava na puni iznos plate od prvog dana , plaćeni troškovi sanitarnog pregleda. Jedino što se stalno radi 2. smena i radno vreme je u proseku 10 sati. I pitaj da li imamo radnike?Mr.Rotor napisao:Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
Mr.Rotor napisao: 10 Jun 2018, 13:17 Pa koja to plata treba da se da fizikalcu za 180 radnih sati bez potrebne kvalifikacije i iskustva?
Ne znam kolika je to cifra, a dosta se i razlikuje zavisno od kraja zemlje.
Uglavnom, mora obezbediti najjeftiniju hranu četvoročlanoj porodici, najskromniji krov nad glavom, školovanje dvoje dece do kraja srednje škole. To mora podmiriti najniža plata radnika bez kvalifikacija koji radi 180 h mesečno...