Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragan »

Floyd napisao:Gledam sad na RTS-u kako u Sremu seljacima kradu kobaje iz susare :o

Ne bi me cudilo da su Beooooogradjaniiii :mrgreen:
dragan napisao: samo se setim primera iz sela, pripadnika odredjene maniine nasilno useljene u obijenu kucu iz koje ih niko zivi ne istera, zivi ih preko 10 u stracari od isto toliko kvadrata ( mada realno uvek ih fali bar 2-3 koji su trenutno u zatvoru ), kradu vodu, kradu struju, kradu drva iz komsiluka, kradu meso posle klanja, kradu gorivo ( sad im je malo zaebano sa plinom ) skoro su drmnuli liku i neki pistolj, tu su se zahebali pa je bila frka, ali koliko vidim ni od toga se nista posebno nije desilo, voze verovatno ukradena a sigurno potpuno neispravna, sa ili bz tablica, kako kad, kad i njih ukradu...
I brate, niko im nista ne moze... I da sad ne odem u nacionalizam bolje da stanem...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

:ccc:

A da ga neko uhvati na delu pa da mu izlomi motku o ledja, otisao bi u nemackU i tamo prdeo kako njih Srbi biju na rasnoj osnovi.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

a ovaj bi otisao u corku samo tako, jos bi ga tamo rodbina polomljenog lepo docekala...

sinoc slusam neke ljude koji rade u mitrovici, sad je ovde postalo popularno sve pripisivati ugnjetavanju manjina, i ovde kod matoraca u selu imaju nekog lika koji se malo dao u te vode, ima sina sa invaliditetom za kojeg je trazio posebne uslove u skoli, trazio je neke rampe za njega za pristup skoli, poseban toalet i sta ti znam sve ne ( da se razumemo, to sve treba da se obezbedi, ali on nit je prvi nit poslednji koji ce tuda proci dok se ne odrede sredstva za tako nesto, ali je jedini koji je pretio kako ce se zaliti do bg-a ako treba ako mu se ne ispune zahtevi )...dakle drsko i bezobrazno... a inace taj sin mu je invalid jer je krao bakar iz strujnog trafoa pa ga je udarila struja...
i sta dalje reci...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Danas smo preturali po nekim papirima od pre par godina i nadjem racun iz 2009. godine, iz Metroa. "Eko Voda" od 6 lit je kostala 52 din sa PDV-om, sada je preko 90, kako gde. Za nesto vise od 3 godine preko 70% skuplje. Isto ili slicno je i sa ostalim proizvodima na trzistu. Retko postoji nesto da nije barem 50% skuplje. Opravdanost ne vidim, narocito ako gledam kurs eura koji je tada bio koliko? Mozda 100 din. Kolike su bile zarade u Srbiji? Kao i sad, mozda 10% manje.
Ni na sta ne ciljam, niti potenciram, samo primecujem...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa da, to je izuzetno interesantan podatak koliko je standard pao iliti koliko su cene skocile u odnosu na plate u periodu od 2008. na ovamo, kada je standard ipak bio osetno veci (mada nista spektakularno niije ni tad bilo). To je ona prica, naplata losa, pa ove sto placaju opterete. Ok, to moze ici neko vreme ali nije resenje.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Cene svuda rastu a plate manje vise stagniraju.
Stoji da je problem u Srbiji sto su "smanjili" vec jako male plate a podigli cene koje su vec bile velike.
I sad su mnoge svari jeftinije npr. u DE nego u SRB.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa reci sad, zar to nije apsurd? Plate tipa 4-5x manje, a roba (uz to losijeg ‘‘Adriatic region’’ kvaliteta, i kako smo videli neproverene ispravnosti) skuplja ili iste cene. :pop:
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Sad sam sracunao na brzinu prema ovom Texovom primeru: ta voda bi maksimalno mogla da bude 83 dinara sa PDV-om kad uracunas 4 pune godine i maksimalnu stopu medjugodisnje inflacije. Tako da ima tu i malo alavosti prodavaca, nije da nije
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Euro je bio oko 95 din tada. To je da kazemo 15% razlike. Poskupelo je i gorivo (transport) tako da i to utice. Ipak mislim da je nerealno da ta voda kosta preko 90 din i da je realnija cena ova koju je Rakhil izracunao.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Kurs evra ti nema neki uticaj na cene domaceg proizvoda koji ne zavisi od uvoza sirovina, tako da to mozemo zanemariti. Jos sam ja racunao prosecnu medjugodisnju inflaciju onako pesimisticki, sigurno se tu nazidalo na cenu.
Sad u Hanoveru odemo u radnju, kad tamo madrfaking sunka iz Parme, jos rezana, na malo pakovanje kosta tacno pola cene u odnosu na Rodic. Kamemeber je tamo 50% jefitniji od Biserovog trapista itd. Uzasno je koliko se kod nas proizvoljno dizu cene za neke stvari, ili koliko smo nekonkurentni u proizvodnji za neke druge. SAd ja kao potrosac placam namirnice goreg kvaliteta duplo, a da neko to uveze i prodaje ovde uz razumnu marginu bila bi odmah dreka u Blicu: "Srbija uvozi sir, jebote!!!!1"
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Rakhil napisao:Sad sam sracunao na brzinu prema ovom Texovom primeru: ta voda bi maksimalno mogla da bude 83 dinara sa PDV-om kad uracunas 4 pune godine i maksimalnu stopu medjugodisnje inflacije. Tako da ima tu i malo alavosti prodavaca, nije da nije
Ja to godinama pričam, ali nekako je lakše kukati samo na državu. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Don't get me started. Reci cu samo da je koren svih problema u drzavi, zato je i pljujem na svakom koraku (ne nuzno drzavu Srbiju, vec ono u sta se koncept drzave uopste pretvorio danas).
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Na konto onog "Srbija uvozi sir, jebote"... Odmah se hvata na patriotizam. Jeste patriotizam kad je madjarska sunkarica 500 din/kg, a domaca 520 din , pa kupim domacu, ali kada je madjarska 800 forinti tj oko 300 din/kg , a ja ovde za 300 din mogu umesto 1 kg da kupim 450g domace sunkarice, o kakvom patriotizmu pricamo? Domaci proizvodjaci i trgovinski lanci su najveci "domaci izdajnici i strani placenici".
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ma zinula bulja, svi bi preko noci da postanu imucni privrednici, a najbolje ako se to jos postigne trte mrte semama. Sve moj do moga.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Texonja možda je naša kvalitetnija :D
Jer, naravno, cena oslikava kvalitet, pogotovo kod nas :D