Preporuke za sve i svašta

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Preporuke za sve i svašt

Post od ljuba »

Mrezica je neupotrebljiva naspram dobre podloge. Ja sam moju fabricku mrezicu demontirao i montirao podlogu i preporodio se. Mrezica je komplikovana za (malo) vece predmete, tesko se stavljaju i skidaju (vise stvarcica) a dobra podloga isto tako fiksira predmete - prosto za ne verovati. Meni je nerazumljivo zasto se to fabricki ne stavlja. Za male i okrugle predmete (npr: jabuke) mrezica je i dalje bolja, ali za sve ostalo dobra podloga je zakon. Meni je prvi cilj podloge bio da zastitim pod auta, a posle sam se odusevio kada sam provalio kako savrseno fiksira predmete. Ja sam uvek za skuplju varjantu posto kvalitet bas dolazi do izrazaja. Mozda mozes negde da nadjes polovnu...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Preporuke za sve i svašta

Post od Heinz »

Taj popust traje preko godinu dana. Više je plastika u pitanju, ne smrdi, meni služi da dečiji bajs i sl. ne pocepa tepih. I lakše je održavanje.

TT
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Znam da je stari popust, ali su sad dobili za najnoviji model Mazde 3.
Meni nije problem održavanje. Usisam povremeno i to je to.
U gepeku standardno vozim ćopavac :D , još nisam izdubio stiropor, i kofere na putovanjima, kese iz nabavke.
Nije mi nužno, ali nije ni loše ako je pristojnog kvaliteta a cena je smešna.
Kod Mazda dilera sigurno ne kupujem, gumene patosnice su im bile 7-8000 a ja u Agrohimu platio Gledering 4000. Slična priča je i sa ovim kadicama.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam za Suzuki uzeo oem patosnice, prostirku gepeka, nastavak auspuha i outdoor bocne lajsne. Kostalo je x2 u osnosu na sve drugo, ali posle osam godina kazem da vredi. Patosnice su doslovce kao nove kada se operu, a poredjenja radi, za kraci period sam na Pezou dva seta unistio. Zvuci mnogo tih 7-8 hiljada, ali znas sta si uzeo. Nije to neka cifra u celoj prici.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Meni mrežica vrhunski radi posao. Uvek je imam u kolima. Čak sam i putnu torbu njome fiksirao i super mi je bilo
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja se kajem što nisam u startu uzeo gumenu "tacnu" za gepek. Mnogo bi lakše izbacivao pesak iz gepeka posle letnje sezone. Mogao bi i sad da je uzmem ali je mnogo lakše kad kupuješ da dodaš stavku na spisak i ne primetiš nego da posle razmišljaš da li je 100e puno za original. A i setim se tek kad vidim pesak posle plaže, nikako pre odlaska na more.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Meni u Fordu trazili, mislim, 8600 rsd za kadicu.

Nasao sam Gumatik za 4000 rsd. Kada sam ih zvao da pitam da li je sigurno dobra za Cmax, rekli mi naravno, pa Grand uzima te kod nas :-)

Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Radi Gumatik sve i svasta, pristojne cene. Za te sitnice nema potrebe pucati pare na ovlasceni.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

ikac2000 napisao:Meni u Fordu trazili, mislim, 8600 rsd za kadicu.

Nasao sam Gumatik za 4000 rsd. Kada sam ih zvao da pitam da li je sigurno dobra za Cmax, rekli mi naravno, pa Grand uzima te kod nas :-)

Ako je tako, onda je neozbiljno. Diler treba da nudi ono sto je u katalogu dodatne oprememe za marku koju prodaje, a ne aftermarket opremu. OEM oprema ima utisnut logo, ambalazu sa deklaracijom i moze se kupiti, takva ista, bilo gde u svetu. I kvalitet je, vidljivo iz aviona, bolji od bilo kog aftermarketa. Ako je Gumatic, made in China, to moze svako da kupi gde hoce, od buvljaka na dalje. Ja za Mazdu treba da izaberem opremu u vrednosti 800 evra pa, ako budu sarali za ponudom, umesto patosnica, kadice i sigurnosnih srafova, uzecu nesto drugo, verovatno zimske gume.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Toyota original patosnice i nisu neke, a koliko sam gledao Gledring ne postoje. Do zime treba da nabavim neke.

TT
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dobre su (gumene?), ništa im ne fali. :)

TT
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Sloba napisao:
ikac2000 napisao:Meni u Fordu trazili, mislim, 8600 rsd za kadicu.

Ako je tako, onda je neozbiljno. Diler treba da nudi ono sto je u katalogu dodatne oprememe za marku koju prodaje, a ne aftermarket opremu. OEM oprema ima utisnut logo, ambalazu sa deklaracijom i moze se kupiti, takva ista, bilo gde u svetu. I kvalitet je, vidljivo iz aviona, bolji od bilo kog aftermarketa. Ako je Gumatic, made in China, to moze svako da kupi gde hoce, od buvljaka na dalje. Ja za Mazdu treba da izaberem opremu u vrednosti 800 evra pa, ako budu sarali za ponudom, uzecu umesto patosnica, kadice i sigurnosnih srafova nesto drugo, verovatno zimske gume.
Mazda original platnene patosnice su odlične, platio sam ih oko 5-6000 din. Senzori koje sam dobio gratis su verovatno neki kinezi, nisam proveravao, možda su čak i Mazda ali sumnjam. Ipak, korektno rade - pište :-D Alarm koji sam doplatio je Mazda, dobio i knjižicu. Gumene patosnice su bile duplo skuplje od Glederinga koje sam pre toga već koristio i koje su se odlično pokazale, tako da nisam imao dilemu. Te iste Gledering je Agrohim "valjao" kao original za Hyundai.
Zato sam i pitao kakvo je iskustvo sa ovim Polcar kadicama, ako neko koristi baš njih
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Insistirao sam da mi kazu kakvi su senzori i rekli su mi da su Mazdini i da ne brinem za to. Svakako cu, pre bilo kakve montaze, traziti da vidim sve sto sam stavio na spisak. Originalni deo ili opremu cu platiti duplo, nije problem, ali necu dati da prave budalu od mene.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

jocas napisao:Mazda original platnene patosnice su odlične, platio sam ih oko 5-6000 din.
Kolega ih u CX-5 pocepao posle 2 godine i manje od 30k km.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Sestra ima te original u Mazdi 3, kao nove posle 30k i 2 god
Kadica za gepek za XC60 je 20 hiljada original, sve gledam po netu alternativu da ne dajem tolike pare, ali mrka kapa za sada.

TT
Odgovori