H4wkeye napisao: 25 Avg 2019, 19:49 Sa 125 - 130 je vozio po ogranicenju tako da moze da pretice tim tempom slobodno i ima svako pravo na to. Ako je neko iza nestrpljiv neka ceka.
To je to
H4wkeye napisao: 25 Avg 2019, 19:49 Sa 125 - 130 je vozio po ogranicenju tako da moze da pretice tim tempom slobodno i ima svako pravo na to. Ako je neko iza nestrpljiv neka ceka.
nuk napisao: 25 Avg 2019, 22:04Jeste, sve to stoji.ftj napisao:Pa nefer je i da ti, krseci propise prekoracenjem brzine i ne-drzanjem propisanog rastojanja, remetis njegovu voznju po propisima i da ocekujes da je neko obavezan to da ti postuje.
Ja poptujem tu teoriju, ali ima drugi momenat, ko često vozi AP sigurno je primetio. Gazim, nailazim na vozilo koje je krenulo u preticanje sporijih, drži se ograničenja, obilazi vozilo ili više, ja uredno smanjujem brzinu, ne blicam, on/ ona reši da zajaše levu zraku i narednih 500 ili više metara jer još jedno sporije vozilo na vidiku a ima mesta da se skloni i vrati u preticajnu traku a neće. Ja nekako računam na to i pojedem govno jer nisam vršio pritisak na vreme što uglavnom pali
Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Istina.nuk napisao: Ja nekako računam na to i pojedem govno jer nisam vršio pritisak na vreme što uglavnom pali
Sta ide lepo? Treba mi 8 sati da dodjem od Osla do Bergena kada svi tako "prate ogranicenja" i drze odstojanje. To se obicno zavrsi tako sto niko nece da predje jednog slepera koji ide 60 u zoni 80 a je ne smem njih da predjem jer je kolona, a nema ni smisla, nigde necu stici. Sta je ovde lepo? Po google-u ima 6 i po sati, a to podrazumeva da pratis ogranicenja. Ja kada putujem nocu i kad nema automobila, vrlo blago iznad ogranicenja i stignem za 6 i 15 minuta. Ja ne mogu nikoga da krivim za ovo, sve je po propisu, ali ovo ugodno za voznju, lepo, nikako mi nije jasno... Mozda je kod tebe tako jer si tamo gde je mala gustina saobracaja, ovde je katastrofa i poslednjih par puta izbegavam da putujem danju i tako ustedim sebi sat i po, u jednom pravcu. Norvezani mozda nemaju mnogo nesreca i smrti na putu, ali daleko od toga da je voznja ugodna. Meni se toliko smucilo da prodajem auto za koji dan. Dosta mi je vise i putarina i losih puteva i 60km/h na pisti gde avion moze da sleti. Jos jednom, mozda je kod tebe u selu drugacije, ali Oslo-Bergen i slicne rute su katastrofa.mitar1982 napisao: 25 Avg 2019, 21:21Kad svi prate ograničenja, i drže propisano odstojanje cela kolona ide lepo. Norvežani voze tako, putevi su jako nezgodni za preticanje, ima puno šlepera i sl, a opet je ugodno za vožnju, svako ima svoj prostor i nema stresa maltene uopšte.elMaestro napisao:Malo je nefer taj nejebavajuci stav prema drugim ucesnicima u saobracaju. Niko nije sam na putu.
Po meni, sasvim normalno i logicno postupanje.kragujevac napisao: 25 Avg 2019, 22:26 Al `sam pokrenuo raspravu...... Da ne bude zabune, ja sam već naveliko bio u levoj traci, u desnoj je bilo baš dosta kamiona i buseva. Nisam brojao, ali desetak ih je bilo, a razmak izmedju je bio taman toliki da bi za svako sklanjanje u desno morao ozbiljno da nabadam u kočnicu i iscimam svoje sapunice. Tip je dolepršao i nagurao mi se u gepek misleći valjda da ja odatle mogu da se teleportujem u KG da bi on nastavio svoj niski prelet. Nije ablendovao, mada mu sa te razdaljine to ništa ne bi značilo (a imam i automatsko zamračivanje ogledala pa me ablendovanje i ne fascinira baš previše).
Ne vidim razlog da ubrzavam do brzine kojom činim prekršaj da bi neki pacijent stigao 30 sekundi ranije tamo gde je zamislio.
kragujevac napisao:Al `sam pokrenuo raspravu......
.
Druže, ti si promašio državu.Romanticni_Piroman napisao:Sta ide lepo? Treba mi 8 sati da dodjem od Osla do Bergena kada svi tako "prate ogranicenja" i drze odstojanje. To se obicno zavrsi tako sto niko nece da predje jednog slepera koji ide 60 u zoni 80 a je ne smem njih da predjem jer je kolona, a nema ni smisla, nigde necu stici. Sta je ovde lepo? Po google-u ima 6 i po sati, a to podrazumeva da pratis ogranicenja. Ja kada putujem nocu i kad nema automobila, vrlo blago iznad ogranicenja i stignem za 6 i 15 minuta. Ja ne mogu nikoga da krivim za ovo, sve je po propisu, ali ovo ugodno za voznju, lepo, nikako mi nije jasno... Mozda je kod tebe tako jer si tamo gde je mala gustina saobracaja, ovde je katastrofa i poslednjih par puta izbegavam da putujem danju i tako ustedim sebi sat i po, u jednom pravcu. Norvezani mozda nemaju mnogo nesreca i smrti na putu, ali daleko od toga da je voznja ugodna. Meni se toliko smucilo da prodajem auto za koji dan. Dosta mi je vise i putarina i losih puteva i 60km/h na pisti gde avion moze da sleti. Jos jednom, mozda je kod tebe u selu drugacije, ali Oslo-Bergen i slicne rute su katastrofa.mitar1982 napisao: 25 Avg 2019, 21:21Kad svi prate ograničenja, i drže propisano odstojanje cela kolona ide lepo. Norvežani voze tako, putevi su jako nezgodni za preticanje, ima puno šlepera i sl, a opet je ugodno za vožnju, svako ima svoj prostor i nema stresa maltene uopšte.elMaestro napisao:Malo je nefer taj nejebavajuci stav prema drugim ucesnicima u saobracaju. Niko nije sam na putu.
Markoni napisao: 25 Avg 2019, 20:47
Dok god je vama u glavi "koji si ti faktor" i "sto bih ja ubrzao 20 kmh" a iza kolona meni je jasno o kakvim se mentalnim sklopovima tu radi.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk