Cene goriva u Srbiji
Re: Cene goriva u Srbiji
To nigde ne pokriva.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
To nabrojano nisam siguran da jedan običan radnik može i u EU. Dvoje, sa 50k mogu kod nas sigurno, barem u Šidu, jer ovde se radi za 30k najčešće.
@Mr. Rotor Pa gde su ljudi. Jel neće da rade zato što ima bolje u KV ili šta otišli su vani?
@Mr. Rotor Pa gde su ljudi. Jel neće da rade zato što ima bolje u KV ili šta otišli su vani?
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
50k i preko te cifre ovde ko ima sutira se nogom u dupe od srece..
Kazem vam ljudi se polomise da se zaposle ovde kod mene iako je pocenta oko 28k, sve vam je jasno..
Kazem vam ljudi se polomise da se zaposle ovde kod mene iako je pocenta oko 28k, sve vam je jasno..
Nece da rade. Eto. Snađu se za 20k i to im je dosta. Idealno je d im neko da 25-30 i da ih nista ne pita. Da rade koliko im se radi. I nema bolje u Kraljevu sto se tice plate za fizikalca.
Imate li?srdjanyo napisao:Mi dajemo 48 + 2000 RSD za odvajače robe. 5 dana se radi i jednom mesečno je radna subota zbog popisa. Prijava na puni iznos plate od prvog dana , plaćeni troškovi sanitarnog pregleda. Jedino što se stalno radi 2. smena i radno vreme je u proseku 10 sati. I pitaj da li imamo radnike?Mr.Rotor napisao:Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Izlaze kod nas fizikalci i 55k ali zavisi od učinka tj. koliko robe odvoje.
U i oko BG fizikalac na građevini (baš fizikalac, ne tzv majstor) ima dnevnicu 15-20€, što mesečno izađe skoro 500€
U provinciji je to niže, ali i život je jeftiniji, pa eto to bi bila neka najniža cifra za koju i najprostiji čovek treba da radi. Sve manje je besmisleno i sviranje q, tj tavorenje na tuđoj grbači. Najčešće roditeljskoj.
Firma kojoj je mnogo to da plati treba da preispita ostale stavke troškova i ukoliko ne uspe da zatvori šemu, treba da zatvori vrata...
U provinciji je to niže, ali i život je jeftiniji, pa eto to bi bila neka najniža cifra za koju i najprostiji čovek treba da radi. Sve manje je besmisleno i sviranje q, tj tavorenje na tuđoj grbači. Najčešće roditeljskoj.
Firma kojoj je mnogo to da plati treba da preispita ostale stavke troškova i ukoliko ne uspe da zatvori šemu, treba da zatvori vrata...
Ti pričaš za fizikalca na građevini. Neuporedivo teži posao od odvajanja robe.
I šta kad zatvore firme svi koji nemaju da daju minimalnu platu od 500€?
I šta kad zatvore firme svi koji nemaju da daju minimalnu platu od 500€?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Malopre mi javila drugarica da dala otkaz na Lukoil pumpi. Radi dve smene, valjda od 7-19h, 19h-7, po 12 sati, ubija se od posla, a primila 22 000 dinara. Razlog koji je naveo šef je da Lukoil nije izdvojio više para za plate radnicima. I dala otkaz odmah. Dok plati stan (sa sela je 40km od Kragujevca), hranu i jednom mesečno kući... ide u minus.
Rodjak skorije došao u AT/CH, tu na granici. On je radio za 27-30 000 dinara, kako kad. Sreća od njegove supruge baba im dala neku kuću da žive tu, ali neće da ulazu u grejanje i ostalo dok ne prepiše baba, a ona se nećka. Imaju bebu, a kaže dok plati račune i hranu i gorivo, ravno 200 dinara mu ostane mesečno. Napustio taj posao, došao ovde preko neke SLO firme koja je poslala ovde radnike, 8 eura satnica. Radi fizikalije, 10-12 sati dnevno. Za 2 ipo dana zaradi mesečnu platu dole.
Rodjak skorije došao u AT/CH, tu na granici. On je radio za 27-30 000 dinara, kako kad. Sreća od njegove supruge baba im dala neku kuću da žive tu, ali neće da ulazu u grejanje i ostalo dok ne prepiše baba, a ona se nećka. Imaju bebu, a kaže dok plati račune i hranu i gorivo, ravno 200 dinara mu ostane mesečno. Napustio taj posao, došao ovde preko neke SLO firme koja je poslala ovde radnike, 8 eura satnica. Radi fizikalije, 10-12 sati dnevno. Za 2 ipo dana zaradi mesečnu platu dole.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Nemamo. Ni njih ni vozača.Mr.Rotor napisao:Imate li?srdjanyo napisao:Mi dajemo 48 + 2000 RSD za odvajače robe. 5 dana se radi i jednom mesečno je radna subota zbog popisa. Prijava na puni iznos plate od prvog dana , plaćeni troškovi sanitarnog pregleda. Jedino što se stalno radi 2. smena i radno vreme je u proseku 10 sati. I pitaj da li imamo radnike?Mr.Rotor napisao:Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
Izlaze kod nas fizikalci i 55k ali zavisi od učinka tj. koliko robe odvoje.
Mada, evo i Matijević daje i do 70000 i traži čak i na radiju i FB i Twitteru. I nema radnika. Ali kod njega , priča kolega koji je vozio, propišaš krv dok zaradiš platicu.
Mr.Rotor napisao: 10 Jun 2018, 16:30 I šta kad zatvore firme svi koji nemaju da daju minimalnu platu od 500€?
Vrlo brzo će se naći neki ozbiljniji preduzetnik koji će popuniti nastalu prazninu na tržuštu, a koji je sposoban da plaća radnike.
Samo treba dosledno odbijati da te iskorišćavaju. Svestan sam da su nas vladari u poslednjih par decenija sveli na robove, ali sam ubeđen da se to lako može prevazići. Samo da svi sa malo pameti odbiju nedovoljnu platu za osnovni život, a ipak ne verujem da su glupani u većini.
Ponoviću, za osnovni život.
Ja npisah da dolaze Bangle da rade na BGH2O...
U Nisu se otimaju za Jure i slicne fabrike za 25k mesecno plus pelene.
Velika ponuda kadrova. A mora da se zivi od necega. Nemaju svi roditeljske penzije.
Moja rodjena sestra je sa arhitekturom radila za 30k u Leoni-u u projektnom birou, smucilo joj se, jer su nasi sefovi veci Nemci od Nemaca, takmicenje medju njima po nivou feudalizma. Otisla za Bec.
Velika ponuda kadrova. A mora da se zivi od necega. Nemaju svi roditeljske penzije.
Moja rodjena sestra je sa arhitekturom radila za 30k u Leoni-u u projektnom birou, smucilo joj se, jer su nasi sefovi veci Nemci od Nemaca, takmicenje medju njima po nivou feudalizma. Otisla za Bec.
Plaćali bi i dole više da im zafali radne snage... Samo treba odbiti poniženje u vidu te crkavice i pelene. Na radniku je da odluči.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Radio sam i ja kod jedne krave za 20k, i jos je kasnila plata. Par meseci gulio dok nije uletelo bolje i mrs u 3pm.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
A dok radnik ne odluci, da crkne gladan?
Ako nema 20k eura da prezivi do zlatnog doba?
Nije sramota raditi i zaraditi, sramota je zanovetati i nemati hrane.
Ako nema 20k eura da prezivi do zlatnog doba?
Nije sramota raditi i zaraditi, sramota je zanovetati i nemati hrane.