Cene goriva u Srbiji

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Cene goriva u Srbiji

Post od Laki021 »

To nigde ne pokriva.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

To nabrojano nisam siguran da jedan običan radnik može i u EU. Dvoje, sa 50k mogu kod nas sigurno, barem u Šidu, jer ovde se radi za 30k najčešće.

@Mr. Rotor Pa gde su ljudi. Jel neće da rade zato što ima bolje u KV ili šta otišli su vani?
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

50k i preko te cifre ovde ko ima sutira se nogom u dupe od srece..

Kazem vam ljudi se polomise da se zaposle ovde kod mene iako je pocenta oko 28k, sve vam je jasno..
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nece da rade. Eto. Snađu se za 20k i to im je dosta. Idealno je d im neko da 25-30 i da ih nista ne pita. Da rade koliko im se radi. I nema bolje u Kraljevu sto se tice plate za fizikalca.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

srdjanyo napisao:
Mr.Rotor napisao:Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
Mi dajemo 48 + 2000 RSD za odvajače robe. 5 dana se radi i jednom mesečno je radna subota zbog popisa. Prijava na puni iznos plate od prvog dana , plaćeni troškovi sanitarnog pregleda. Jedino što se stalno radi 2. smena i radno vreme je u proseku 10 sati. I pitaj da li imamo radnike?

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Imate li?

Izlaze kod nas fizikalci i 55k ali zavisi od učinka tj. koliko robe odvoje.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

U i oko BG fizikalac na građevini (baš fizikalac, ne tzv majstor) ima dnevnicu 15-20€, što mesečno izađe skoro 500€

U provinciji je to niže, ali i život je jeftiniji, pa eto to bi bila neka najniža cifra za koju i najprostiji čovek treba da radi. Sve manje je besmisleno i sviranje q, tj tavorenje na tuđoj grbači. Najčešće roditeljskoj.

Firma kojoj je mnogo to da plati treba da preispita ostale stavke troškova i ukoliko ne uspe da zatvori šemu, treba da zatvori vrata...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ti pričaš za fizikalca na građevini. Neuporedivo teži posao od odvajanja robe.

I šta kad zatvore firme svi koji nemaju da daju minimalnu platu od 500€?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Malopre mi javila drugarica da dala otkaz na Lukoil pumpi. Radi dve smene, valjda od 7-19h, 19h-7, po 12 sati, ubija se od posla, a primila 22 000 dinara. Razlog koji je naveo šef je da Lukoil nije izdvojio više para za plate radnicima. I dala otkaz odmah. Dok plati stan (sa sela je 40km od Kragujevca), hranu i jednom mesečno kući... ide u minus.

Rodjak skorije došao u AT/CH, tu na granici. On je radio za 27-30 000 dinara, kako kad. Sreća od njegove supruge baba im dala neku kuću da žive tu, ali neće da ulazu u grejanje i ostalo dok ne prepiše baba, a ona se nećka. Imaju bebu, a kaže dok plati račune i hranu i gorivo, ravno 200 dinara mu ostane mesečno. Napustio taj posao, došao ovde preko neke SLO firme koja je poslala ovde radnike, 8 eura satnica. Radi fizikalije, 10-12 sati dnevno. Za 2 ipo dana zaradi mesečnu platu dole.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Mr.Rotor napisao:
srdjanyo napisao:
Mr.Rotor napisao:Ja samo znam da radnika ne možeš naći ni puškom. Tako da toliko o realnom stanju. Malo je 40-45k za odvajanje robe? Posao za koji ne treba nikakva kvalifikacija... Nedelja neradna i minimum dva slobodna dana svakog meseca.
Mi dajemo 48 + 2000 RSD za odvajače robe. 5 dana se radi i jednom mesečno je radna subota zbog popisa. Prijava na puni iznos plate od prvog dana , plaćeni troškovi sanitarnog pregleda. Jedino što se stalno radi 2. smena i radno vreme je u proseku 10 sati. I pitaj da li imamo radnike?

Imate li?

Izlaze kod nas fizikalci i 55k ali zavisi od učinka tj. koliko robe odvoje.
Nemamo. Ni njih ni vozača.
Mada, evo i Matijević daje i do 70000 i traži čak i na radiju i FB i Twitteru. I nema radnika. Ali kod njega , priča kolega koji je vozio, propišaš krv dok zaradiš platicu.

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Mr.Rotor napisao: 10 Jun 2018, 16:30 I šta kad zatvore firme svi koji nemaju da daju minimalnu platu od 500€?

Vrlo brzo će se naći neki ozbiljniji preduzetnik koji će popuniti nastalu prazninu na tržuštu, a koji je sposoban da plaća radnike.
Samo treba dosledno odbijati da te iskorišćavaju. Svestan sam da su nas vladari u poslednjih par decenija sveli na robove, ali sam ubeđen da se to lako može prevazići. Samo da svi sa malo pameti odbiju nedovoljnu platu za osnovni život, a ipak ne verujem da su glupani u većini.
Ponoviću, za osnovni život.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ja npisah da dolaze Bangle da rade na BGH2O...
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U Nisu se otimaju za Jure i slicne fabrike za 25k mesecno plus pelene.

Velika ponuda kadrova. A mora da se zivi od necega. Nemaju svi roditeljske penzije.

Moja rodjena sestra je sa arhitekturom radila za 30k u Leoni-u u projektnom birou, smucilo joj se, jer su nasi sefovi veci Nemci od Nemaca, takmicenje medju njima po nivou feudalizma. Otisla za Bec.

Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Plaćali bi i dole više da im zafali radne snage... Samo treba odbiti poniženje u vidu te crkavice i pelene. Na radniku je da odluči.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Radio sam i ja kod jedne krave za 20k, i jos je kasnila plata. Par meseci gulio dok nije uletelo bolje i mrs u 3pm.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

A dok radnik ne odluci, da crkne gladan?

Ako nema 20k eura da prezivi do zlatnog doba?

Nije sramota raditi i zaraditi, sramota je zanovetati i nemati hrane.
Odgovori