VW Golf VII
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: VW Golf VII
Kakva bre uzvisenost, sta ti je. Ne vozim ja Audi da bi me ti ili komsija gledali drugaciji, vec zato sto ne znam sta drugo da vozim trenutno, a da budem zadovoljniji a i da ne kosta preko 10.000e kao polovan.
Za ''uzvisenost'' i osecaj iste imam Dobla JTD+chip, pa kad dam gas i otresem sve ostale na semaforuu oblaku crnog dima, onda em sedim uzviseno em se osecam ''uzviseno''.
Za ''uzvisenost'' i osecaj iste imam Dobla JTD+chip, pa kad dam gas i otresem sve ostale na semaforuu oblaku crnog dima, onda em sedim uzviseno em se osecam ''uzviseno''.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Mislim na one tvoje davne postove gde ne razumes ljudekoji kupe Opel za neku suludu cifru a imaju za te pare vw ili Audi
Nisam samo na ovom forumu procitao takve izjave vec na vise..
Zato i volim da te cacnem sa tim "uzvisenim" osecaj u vezi vag grupacije.. A nadam se da se ne ljutis.

Nisam samo na ovom forumu procitao takve izjave vec na vise..
Zato i volim da te cacnem sa tim "uzvisenim" osecaj u vezi vag grupacije.. A nadam se da se ne ljutis.
Brzine idu u H-a !!!

@dw - zaboravio si reci "dosadno pouzdane japance"...
Dag, dogovoreno... Al dzabe sve kad vozac uber golfa na forumu a i sire kaze da bi ga rado menjao za odgovarajuci nenemacki poluproizvod
Sto je najgore, a da se vratimo na temu, ovaj g7 ce svakako ispasti pristojan auto u celosti, ali ova prethodna prica mu je velika antireklama, barem po mom misljenju. Pogotovo mislim da ce obican gti ispasti najkonkurentniji do sada u svojoj klasi...
Dag, dogovoreno... Al dzabe sve kad vozac uber golfa na forumu a i sire kaze da bi ga rado menjao za odgovarajuci nenemacki poluproizvod

Sto je najgore, a da se vratimo na temu, ovaj g7 ce svakako ispasti pristojan auto u celosti, ali ova prethodna prica mu je velika antireklama, barem po mom misljenju. Pogotovo mislim da ce obican gti ispasti najkonkurentniji do sada u svojoj klasi...
Golf VII je odlican auto u svakom pogledu. Veliki su napredak napravili u odnosu na VI-icu. Gledam to i po novom Leonu koga sam imao prilike da vozim u raznim uslovima 5-6 dana.
1.2 TSI 105 KS je mene odusevio. Ucinili su da ima bolje performanse od legendarnog 1.9 TDI 105 KS agregata, uz jako slicnu potrosnju. Leon recimo pri 120 km/h trosi 5.3-5.5 lit./100 km, sto je stvarno odlican rezultat za bilo koji benzinski motor. Nama je Leon na celom testu i predjenih skoro 1000 km trosio u proseku 8.3 lit./100 km. Uz milion probanja kako ide kada se potopi gas. Dakle po meni je taj motor odlican za ljude koji se "loze" na 1.9 TDI, a presli bi na benzinca. Ne secam se da sam cuo da je 1.9 TDI preslab za tu karoseriju.
Sto se cene tice... Najbolje je traziti ponudu u samom salonu. Recimo Leon 1.6 TDI u Stylance opremi (koja podrazumeva bas dosta toga) moze da se kupi za oko 17.000 EUR, a cena u cenovniku je sigurno dosta veca...
Inace i ja sam od onih koji misle da je Golf ovaj put opravdano nesto skuplji od Focusa, Astre i ostalih... Kao sto Uros rece kada se uracuna sva oprema i sve stavi na papir ta razlika i nije nesto velika...
Tapatalk Post
1.2 TSI 105 KS je mene odusevio. Ucinili su da ima bolje performanse od legendarnog 1.9 TDI 105 KS agregata, uz jako slicnu potrosnju. Leon recimo pri 120 km/h trosi 5.3-5.5 lit./100 km, sto je stvarno odlican rezultat za bilo koji benzinski motor. Nama je Leon na celom testu i predjenih skoro 1000 km trosio u proseku 8.3 lit./100 km. Uz milion probanja kako ide kada se potopi gas. Dakle po meni je taj motor odlican za ljude koji se "loze" na 1.9 TDI, a presli bi na benzinca. Ne secam se da sam cuo da je 1.9 TDI preslab za tu karoseriju.
Sto se cene tice... Najbolje je traziti ponudu u samom salonu. Recimo Leon 1.6 TDI u Stylance opremi (koja podrazumeva bas dosta toga) moze da se kupi za oko 17.000 EUR, a cena u cenovniku je sigurno dosta veca...
Inace i ja sam od onih koji misle da je Golf ovaj put opravdano nesto skuplji od Focusa, Astre i ostalih... Kao sto Uros rece kada se uracuna sva oprema i sve stavi na papir ta razlika i nije nesto velika...
Tapatalk Post
- dag81
- Kontakt:
off ali moram da odgovorimDay Walker napisao:Mislim na one tvoje davne postove gde ne razumes ljudekoji kupe Opel za neku suludu cifru a imaju za te pare vw ili Audi![]()
.
Vozio ja novi Opel 1999-2000-te, i to Restayling Vctru B, i smucila mi se. Vise u servisu za 15000km nego u dvoristu. A bilo je jos par slucajeva gde su drugari isto uzeli nove Opele oko nase kupovine, i svaki je imao problem.
Uostalom, vidis i sam sta si sve radio i sta je sve crklo na tvojoj novoj Astri za 40ak hiljada, pa eto ti i Corsa gde se upiskila na 15ak hiljada. Mada po meni ta mala auta nisu neko merila, mislim cak i da su pouzdanija, a i tu je npr. izbor i odluka u kupovini i meni daleko sira-valjda zato sto ih ne smatram kao prvi auto u porodici pa sam pun alternativa. Znate da sam uzeo 207 a mogao sam Pola, Golfa, A3 malo starije da uzmem 2011. za 6000e.
Zato ne volim Opel, a i nema mi tu neku postojanu privlacnost, osimi sto lepo izgleda,
Brat je naručio novu 7micu 1.6 tdi higline sa dosta opreme i izašla je oko 24000 evra....a sad gledajte šta se može dobiti za približno taj novac...recimo nova mazda 6 karavan 

A za 21k ima superb karavan koji šalje mazdu po vodu.
ne u SLO, tu je octa preko 21k, a i ne treba mu toliki avto, a i ko što je rekao, nije još toliko u godinama da vozi škodu 

Ti prvi pomenu mazdu.
Pa nije moj novac, neka kupuje šta hoče...samo sam napomenuo koliko košta golf ako ga malo više opremiš.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Sta se desilo sa Corsom, uputi me?dag81 napisao:off ali moram da odgovorimDay Walker napisao:Mislim na one tvoje davne postove gde ne razumes ljuimaoji kupe Opel za neku suludu cifru a imaju za te pare vw ili Audi![]()
.
Vozio ja novi Opel 1999-2000-te, i to Restayling Vctru B, i smucila mi se. Vise u servisu za 15000km nego u dvoristu. A bilo je jos par slucajeva gde su drugari isto uzeli nove Opele oko nase kupovine, i svaki je imao problem.
Uostalom, vidis i sam sta si sve radio i sta je sve crklo na tvojoj novoj Astri za 40ak hiljada, pa eto ti i Corsa gde se upiskila na 15ak hiljada. Mada po meni ta mala auta nisu neko merila, mislim cak i da su pouzdanija, a i tu je npr. izbor i odluka u kupovini i meni daleko sira-valjda zato sto ih ne smatram kao prvi auto u porodici pa sam pun alternativa. Znate da sam uzeo 207 a mogao sam Pola, Golfa, A3 malo starije da uzmem 2011. za 6000e.
Zato ne volim Opel, a i nema mi tu neku postojanu privlacnost, osimi sto lepo izgleda,
Vec sam ti rekao da je ta Vectra bio blagi uzas auto pogotovu sa motorizacijom koju si imao.
Vidis da i G7 ima probleme, Paja B6 se prosrao od problema pa i dalje ne vidim da ti se VW kao brend ogadio

Samo kazem si malo vise zastranio na vag, nista vise

Brzine idu u H-a !!!

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Ma pusti daga,pre neki dan je zagledao moju Zafiru. Ne bi me cudilo da ce zameniti Dobla. 

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
A takođe šalje i Golfa i po šećer i po voduftj napisao:A za 21k ima superb karavan koji šalje mazdu po vodu.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Ne bih se bas kladio u to.ftj napisao:A za 21k ima superb karavan koji šalje mazdu po vodu.
- dag81
- Kontakt:
@DW,
Pas zar ti nije vec pustila gorivo u karter za 15000km.
A ja nisam imao problema sa VW, pa ne znam sto da mi se zgadi za sad.
Pas zar ti nije vec pustila gorivo u karter za 15000km.
A ja nisam imao problema sa VW, pa ne znam sto da mi se zgadi za sad.