Sport
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Sport
Ja sam vrlo nijansirano i pažljivo napisao, pa vas molim da ne dodajete konotacije koje ne postoje.
Imamo mi tri vrlo dobra centra (Jokić, Marjanović i Milutinov) i još dva solidna. Oni pojedinačno nisu vrhunski u svim aspektima igre, ali imamo izbor i to je naša prednost. Lično, krivo mi je da nas pobedi ekipa sa balvanima od centara kao što je Slovenija. Ono što nemamo je atletski dominantan krilni centar, kao što su Šarić ili Jan Veseli (takav tip igrača je juče puno falio), iako i tu imamo jako dobre košarkaše. No, sve to možemo da kompenzujemo. Imamo izuzetno dobrih 13-14 košarkaša, samo da ih sastavimo zajedno i možemo da držimo ritam igre 40 minuta kakav samo Španci i Ameri mogu da drže.
Globalno je problem s centrima. Small ball nije neka novotarija od košarke, nego prilagođavanje nedostatku centara.
Imamo mi tri vrlo dobra centra (Jokić, Marjanović i Milutinov) i još dva solidna. Oni pojedinačno nisu vrhunski u svim aspektima igre, ali imamo izbor i to je naša prednost. Lično, krivo mi je da nas pobedi ekipa sa balvanima od centara kao što je Slovenija. Ono što nemamo je atletski dominantan krilni centar, kao što su Šarić ili Jan Veseli (takav tip igrača je juče puno falio), iako i tu imamo jako dobre košarkaše. No, sve to možemo da kompenzujemo. Imamo izuzetno dobrih 13-14 košarkaša, samo da ih sastavimo zajedno i možemo da držimo ritam igre 40 minuta kakav samo Španci i Ameri mogu da drže.
Globalno je problem s centrima. Small ball nije neka novotarija od košarke, nego prilagođavanje nedostatku centara.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Samo jos kad bi se nekad skupili svi ti nasi najbolji igraci da vidimo sta mogu stvarno. Na ovom prvenstvu bi svakako samleli sve, ma i samo da nam je Teodosic igrao sa pola snage.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
A sta je Beli?starac vujadin napisao: 18 Sep 2017, 10:54 Ono što nemamo je atletski dominantan krilni centar, kao što su Šarić ili Jan Veseli (takav tip igrača je juče puno falio), iako i tu imamo jako dobre košarkaše.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- starac vujadin
On je ta pozicija, ali je polivalentniji, pokriva od 1-4, igra više na tehniku i glavu nego što je razbijač koji može da se nosi sa centrima. Svakako je i on puno falio na celom prvenstvu u mnogim aspektima.
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Ili Bjelica doktor....Kornjaca Rade napisao: 18 Sep 2017, 11:34 Samo jos kad bi se nekad skupili svi ti nasi najbolji igraci da vidimo sta mogu stvarno. Na ovom prvenstvu bi svakako samleli sve, ma i samo da nam je Teodosic igrao sa pola snage.
- Delija
- Kontakt:
Realno, iz nase prve postave ovde je bio samo Bogdan (falili Teo, Jokic, Beli, Kalina) i ovo je jako dobro bilo za njega.
Ispit da li je zreo za vodju je polozio sa 10. Svaka mu cast!
Za Jovica se vec znalo da je jako sazreo. Sa Teom u kombinaciji - prava doza racionalnosti i lucidnosti = bomba.
Lucica samo povrede da zaobidju - jedino, sa ovakvim stilom igre je to bas zeznuto.
Bobi samo malo kad bi bio bolji u odbrani...
On, Jokic i Milutinov su mi idealna centarska trojka. Milutinov je jako napredovao.
Na bekovskoj poziciji Bogdan, Markovic (mogao bi da prestane da zeza krizu) i Nedovic.
Macvan je izuzetno inteligentan i koristan igrac. On i Beli na 4.
Na 3 - Kalina i Lucic. Lucic je zasluzio samo tako!
Iliti, po meni ovaj tim bi bio idealan: Teo, Jovic, Bogdan, Markovic, Nedovic, Kalina, Lucic, Beli, Macvan, Jokic, Bobi, Milutinov.
Iz tog tima na prvenstvu je igralo samo 5 igraca i to samo jedan je prva opcija na svojoj poziciji. I za dlaku nam je izmaklo zlato. Sta vise reci?
Ispit da li je zreo za vodju je polozio sa 10. Svaka mu cast!
Za Jovica se vec znalo da je jako sazreo. Sa Teom u kombinaciji - prava doza racionalnosti i lucidnosti = bomba.
Lucica samo povrede da zaobidju - jedino, sa ovakvim stilom igre je to bas zeznuto.
Bobi samo malo kad bi bio bolji u odbrani...
On, Jokic i Milutinov su mi idealna centarska trojka. Milutinov je jako napredovao.
Na bekovskoj poziciji Bogdan, Markovic (mogao bi da prestane da zeza krizu) i Nedovic.
Macvan je izuzetno inteligentan i koristan igrac. On i Beli na 4.
Na 3 - Kalina i Lucic. Lucic je zasluzio samo tako!
Iliti, po meni ovaj tim bi bio idealan: Teo, Jovic, Bogdan, Markovic, Nedovic, Kalina, Lucic, Beli, Macvan, Jokic, Bobi, Milutinov.
Iz tog tima na prvenstvu je igralo samo 5 igraca i to samo jedan je prva opcija na svojoj poziciji. I za dlaku nam je izmaklo zlato. Sta vise reci?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Marković se oprostio od reprezentacije, nema smisla o njemu polemisati. Bobija ja više ne bih vodio, mator je za napredak a bolje od ovoga ne može. Jokić i Milutinov kao prva opcija, zalog za naredne godine. Iz istog razloga se mora naći mesta za Gudurića, možda Zagorca.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- starac vujadin
Teo - Jović ...s tim što ja ne gledam Jovića kao alternaciju Teu, nego kao drugi tip pleja koji je za neke utakmice i momente bolji od Tea
Bogdanović - Gudurić (Nedović) ...iako je pravio gluposti ima bolji šut od Nedovića...debelo bih razmišljao...
Lučić - Kalinić (meni su oni praktično istog kvaliteta, jedino što je Lučić bio malo u senci u poslednje vreme zbog povreda...on nije nikakvo iznenađenje, stvar nijansi i trenutka ko je bolji)
Bjelica - Mačvan
Jokić - Marjanović - Milutinov ...Za Bobija treba vremena da se srodi s timom i ima limitiranu upotrebnu vrednost, ali ponekad bi bio ekstremno bitan...size matters i to ne može da se ospori
i 12... to zavisno od situacije....recimo Simonović, kao trojka s odličnim šutem, polivalentan, ili Milosavljević, veliki borac, odličan u defanzivi, Raduljica (zbog uigranosti s Teom), Kuzmić, Dangubić..ili već neko ko eksplodira u nekom momentu.
Jaka ekipa.
Bogdanović - Gudurić (Nedović) ...iako je pravio gluposti ima bolji šut od Nedovića...debelo bih razmišljao...
Lučić - Kalinić (meni su oni praktično istog kvaliteta, jedino što je Lučić bio malo u senci u poslednje vreme zbog povreda...on nije nikakvo iznenađenje, stvar nijansi i trenutka ko je bolji)
Bjelica - Mačvan
Jokić - Marjanović - Milutinov ...Za Bobija treba vremena da se srodi s timom i ima limitiranu upotrebnu vrednost, ali ponekad bi bio ekstremno bitan...size matters i to ne može da se ospori
i 12... to zavisno od situacije....recimo Simonović, kao trojka s odličnim šutem, polivalentan, ili Milosavljević, veliki borac, odličan u defanzivi, Raduljica (zbog uigranosti s Teom), Kuzmić, Dangubić..ili već neko ko eksplodira u nekom momentu.
Jaka ekipa.
Poslednja izmena od starac vujadin u 18 Sep 2017, 14:07, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Sranje samo sto je sledece prvenstvo tek za dve godine, ko ce da ceka toliko

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ma gde je rasturao, sprdnja klasična. Puštali ga da igra u nebitnim mečevima ili kad je rezultat rešen.nikaragva napisao:Kako je onda Bobi rasturao u NBA?
Ako Greg nije uspeo od njega nešto pametno da izvuče, ne verujem da iko može.
There are 10 kinds of people in the world:
- Delija
- Kontakt:
@starac vujadin
Zoc bi mogao fino da izbrusi Guduru. Potencijala definitivno ima mnogo.
Ovde je bas par puta prosuo i svoje, a bogami i tudje mleko.
Dve utakmice za redom pravi identicnu gresku sa izgubljenom loptom i nesportskim faulom
Bobi je uzeo pare, za par sezona bi mogao nazad u Evropu da malo i igra
Poenta je u tome da mora igra tima da se adaptira njemu - tako je bilo u Zvezdi i jako dobro je funkcionisalo.
U reprezentaciji je to malo teze jer je kratko vreme. Svu njegovu "promaju" mora ostatak tima da pokriva.
Zoc bi mogao fino da izbrusi Guduru. Potencijala definitivno ima mnogo.
Ovde je bas par puta prosuo i svoje, a bogami i tudje mleko.
Dve utakmice za redom pravi identicnu gresku sa izgubljenom loptom i nesportskim faulom

Sta je rasturao? Par utakmica je samo odigrao sa pristojnom minutazom. I to totalno nebitnih. Naravno, u odbrani je bio teska "promaja". U NBA-ju su pravi centri u deficitu - zato metodom pokusaja i popusaja ne mali broj njih prodje finansijski jako dobro, bez ikakvog ucinka za tim.
Bobi je uzeo pare, za par sezona bi mogao nazad u Evropu da malo i igra

Poenta je u tome da mora igra tima da se adaptira njemu - tako je bilo u Zvezdi i jako dobro je funkcionisalo.
U reprezentaciji je to malo teze jer je kratko vreme. Svu njegovu "promaju" mora ostatak tima da pokriva.
- starac vujadin
Ima Gudurić potencijal veći nego Kalinić, ali kod njega treba glava da se brusi pre svega ...previše oscilira u igri što ozbiljne mašinerije ne trpe, ima "suženja svesti" i "žute minute". Videćemo, potencijal je tu, mora da malo promeni stav prema igri.
Kada je Ivković objašnjavao zašto ne zove Marjanovića (duga adaptacija, kratke pripreme) napadali su ga svi živi...
Imamo mi Tea koji njega može lepo da "servisira", samo će biti potrebno vreme. Da su mu suđeni svi faulovi koji su na njemu načinjeni imao bi mnog bolji učinak. Sudije su baš puštale da ga tuče ko kako hoće.
Kada je Ivković objašnjavao zašto ne zove Marjanovića (duga adaptacija, kratke pripreme) napadali su ga svi živi...
Imamo mi Tea koji njega može lepo da "servisira", samo će biti potrebno vreme. Da su mu suđeni svi faulovi koji su na njemu načinjeni imao bi mnog bolji učinak. Sudije su baš puštale da ga tuče ko kako hoće.