Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od McGruja »

Ma podsećanje ne radi nikako :)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nije ovde kratko pamćenje nego su ga komunisti dobrim delom izbirsali kod većine ljudi.

Treba još dosta da prođe dok se narod oslobodi kandži komunizma i velikog Tita.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Rece covek koji malo malo pa kuka na globalizaciju, kapitalizam uopste, itd :kezo:
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ne kukam ja na globalizaciju već na preteranu zavisnost od spoljnih faktora što je jedna od loših strana globalizacije.

Nas je komunizam sjebao jer su ljudi navikli da svako radi koliko hoće, a svi imaju isto. Još uvek niko da ukapira da ne ide to tako. Inače komunizam ima i dosta dobrih strana ali prosto nije održiv sistem.

Još samo Kina fura taj sistem ali to odavno nije komunizam neko neki hibrid gde preovlađuje kapitalizam.

Ipak ja sam gore pomenuo komunizam u nekom drugom kontekstu. Jer su pisali svoju istoriju i mazali ljudima oči godinama.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mr.Rotor napisao:Nije ovde kratko pamćenje nego su ga komunisti dobrim delom izbirsali kod većine ljudi.

Treba još dosta da prođe dok se narod oslobodi kandži komunizma i velikog Tita.
Da li su komunisti krivi za sve ili ima istine i u tome da su četnici u nekom periodima šurovali sa nacistima?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Tvoja kuknjava na komunizam ipak ima pretezno nacionalnu komponentu, koja je sama po sebi legitimna ali u kontekstu politickih sistema nema tezinu :)
Da se razumemo, komunizam je zlo retko vidjeno, samo sto su ljudi na ovim prostorima (gde je komunizam bio "mek" i obilato finansiran kapitalistickim dolarima) ostali zaludjeni nekim osnovnim idejama a "eto, nije sproveden u praksi kako je trebalo". Srbi su redak primer nacije koja lagano u sebi pomiri sve tekovine samoupravnog socijalizma i hardcore ksenofobni nacionalizam, tj. prosecan domacin se lozi i na Tita i na Drazu podjednako :D
Naravno, sve ovo je samo moje vidjenje stvari, bez namere da te nesto kritikujem, konverziramo.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Evo ti britanski dokumentarac... Prvi put da kažu istinu.

https://www.youtube.com/watch?v=hTMefZb ... 13&list=WL
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja živim u Titovom stanu :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

A ko vozi njegov auto? :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Ja imam još par kolega koji su pred penzijom koji su bili okoreli komunisti, koji su vedrili i oblačili, sada ne možeš da ih isteraš iz crkve, ako mu pomeneš da je bio komunista oko bi ti izvadio. Inače ono što je Tito napravio ovi današnji ne znaju ni da okreče.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

A šta je to Tito napravio? U Kraljevu ništa.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

A ti bi da nad Kraljevom živa vatra seva! :)
Sh@rance napisao:Ja imam još par kolega koji su pred penzijom koji su bili okoreli komunisti, koji su vedrili i oblačili, sada ne možeš da ih isteraš iz crkve, ako mu pomeneš da je bio komunista oko bi ti izvadio. Inače ono što je Tito napravio ovi današnji ne znaju ni da okreče.
Čitam i priviđa mi se Vuk Drašković! :)
Poslednja izmena od samo polako u 20 Maj 2015, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jbg nekom loj nekom krtina, to je cetnicki kraj.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Zaboravljate da su onda bila druga vremena ....

I da je dosta toga što je valjalo u kraljevoj vojsci, prešlo kod Tite :)

Elem, taj ustanak naroda protiv zuluma nije bio iniciran od strane komunista, nego se ljudima smučilo da ih maltretiraju. I to da ih maltretiraju naši domaći, npr. hrvati, a i srbi.

Iz prve ruke, od ljudi koji su učestvovali u tome svemu lično, sam saznao, da četnici nisu dozvoljavali takvu organizaciju, tipa straže u selima i slično, što nije imalo nikakve veze sa komunistima. Ubijali su i pljačkali ljude na pravdi boga.

Komunisti su bili daleko pametniji, organizovaniji i samim tim imali su bolji pristup narodu, da ga privole na svoju stranu.

Englezi su procenili da će komunisti prevagnuti, a kasnije smo videli i da su bili u pravu, pa su njima pružili logistiku.

Nema tu ništa crno belo, oni govna, a mi dobri. Ali činjenica da je ogromnim delom u četničkim odredima, grupama i grupicama, ostalo bandita, koji su radili šta su hteli. Jbg, narušili su drastično imidž kraljeve vojske svojim ponašanjem i platili su tu cenu. Nije im pomogla ni saradnja sa okupatorom.

Ako sve ostalo maknemo na stranu, Draža je jednostavno i otvoreno sarađivao sa okupatorom. Ne znam šta se moglo očekivati da bude sa njim posle rata? Pa nismo mi jedini. Verujem da su se slične stvari dešavale i u drugim zemljama koje su bile okupirane, sa ljudima koji su sarađivali sa okupatorom.

A naš sud bolje da se bavi pravom, a ne istorijom i politikom.

Mr.Rotor napisao:A šta je to Tito napravio? U Kraljevu ništa.
Ni ovi sad ništa ne prave u Bačkoj Palanci. E da nam je Kertez još malo ostao ...

:D
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Mr.Rotor napisao:A šta je to Tito napravio? U Kraljevu ništa.
epic trol :mrgreen: al ajd...
lista infrastrukturnih objekata (i tehnoloških inovacija generalno) u vreme SFRJ je zavidna i na mnogo širem nivou nego što je Srbija (ili Kraljevo).
Od prilike, ono što se napravilo za vreme Tita nije ni za jednog srpskog kralja, uostalom nije ni za porediti jer je građeno širom Jugoslavije.
Iz prostog razloga što je motivisanost bila specifična. I što je količina kinte bila raspoređena uglavnom gde treba a ne po džepovima onima bliskim vlasti.

Kao neka Kina u malom, ako je danas ovoj napaljenoj omladini lakše da razume.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori