Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Ma podsećanje ne radi nikako 

Nije ovde kratko pamćenje nego su ga komunisti dobrim delom izbirsali kod većine ljudi.
Treba još dosta da prođe dok se narod oslobodi kandži komunizma i velikog Tita.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Rece covek koji malo malo pa kuka na globalizaciju, kapitalizam uopste, itd 

Ne kukam ja na globalizaciju već na preteranu zavisnost od spoljnih faktora što je jedna od loših strana globalizacije.
Nas je komunizam sjebao jer su ljudi navikli da svako radi koliko hoće, a svi imaju isto. Još uvek niko da ukapira da ne ide to tako. Inače komunizam ima i dosta dobrih strana ali prosto nije održiv sistem.
Još samo Kina fura taj sistem ali to odavno nije komunizam neko neki hibrid gde preovlađuje kapitalizam.
Ipak ja sam gore pomenuo komunizam u nekom drugom kontekstu. Jer su pisali svoju istoriju i mazali ljudima oči godinama.
Nas je komunizam sjebao jer su ljudi navikli da svako radi koliko hoće, a svi imaju isto. Još uvek niko da ukapira da ne ide to tako. Inače komunizam ima i dosta dobrih strana ali prosto nije održiv sistem.
Još samo Kina fura taj sistem ali to odavno nije komunizam neko neki hibrid gde preovlađuje kapitalizam.
Ipak ja sam gore pomenuo komunizam u nekom drugom kontekstu. Jer su pisali svoju istoriju i mazali ljudima oči godinama.
Da li su komunisti krivi za sve ili ima istine i u tome da su četnici u nekom periodima šurovali sa nacistima?Mr.Rotor napisao:Nije ovde kratko pamćenje nego su ga komunisti dobrim delom izbirsali kod većine ljudi.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Tvoja kuknjava na komunizam ipak ima pretezno nacionalnu komponentu, koja je sama po sebi legitimna ali u kontekstu politickih sistema nema tezinu
Da se razumemo, komunizam je zlo retko vidjeno, samo sto su ljudi na ovim prostorima (gde je komunizam bio "mek" i obilato finansiran kapitalistickim dolarima) ostali zaludjeni nekim osnovnim idejama a "eto, nije sproveden u praksi kako je trebalo". Srbi su redak primer nacije koja lagano u sebi pomiri sve tekovine samoupravnog socijalizma i hardcore ksenofobni nacionalizam, tj. prosecan domacin se lozi i na Tita i na Drazu podjednako
Naravno, sve ovo je samo moje vidjenje stvari, bez namere da te nesto kritikujem, konverziramo.

Da se razumemo, komunizam je zlo retko vidjeno, samo sto su ljudi na ovim prostorima (gde je komunizam bio "mek" i obilato finansiran kapitalistickim dolarima) ostali zaludjeni nekim osnovnim idejama a "eto, nije sproveden u praksi kako je trebalo". Srbi su redak primer nacije koja lagano u sebi pomiri sve tekovine samoupravnog socijalizma i hardcore ksenofobni nacionalizam, tj. prosecan domacin se lozi i na Tita i na Drazu podjednako

Naravno, sve ovo je samo moje vidjenje stvari, bez namere da te nesto kritikujem, konverziramo.
Evo ti britanski dokumentarac... Prvi put da kažu istinu.
https://www.youtube.com/watch?v=hTMefZb ... 13&list=WL
https://www.youtube.com/watch?v=hTMefZb ... 13&list=WL
A ko vozi njegov auto? 

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Ja imam još par kolega koji su pred penzijom koji su bili okoreli komunisti, koji su vedrili i oblačili, sada ne možeš da ih isteraš iz crkve, ako mu pomeneš da je bio komunista oko bi ti izvadio. Inače ono što je Tito napravio ovi današnji ne znaju ni da okreče.
A šta je to Tito napravio? U Kraljevu ništa.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
A ti bi da nad Kraljevom živa vatra seva!

Čitam i priviđa mi se Vuk Drašković!Sh@rance napisao:Ja imam još par kolega koji su pred penzijom koji su bili okoreli komunisti, koji su vedrili i oblačili, sada ne možeš da ih isteraš iz crkve, ako mu pomeneš da je bio komunista oko bi ti izvadio. Inače ono što je Tito napravio ovi današnji ne znaju ni da okreče.

Poslednja izmena od samo polako u 20 Maj 2015, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Jbg nekom loj nekom krtina, to je cetnicki kraj.
Zaboravljate da su onda bila druga vremena ....
I da je dosta toga što je valjalo u kraljevoj vojsci, prešlo kod Tite
Elem, taj ustanak naroda protiv zuluma nije bio iniciran od strane komunista, nego se ljudima smučilo da ih maltretiraju. I to da ih maltretiraju naši domaći, npr. hrvati, a i srbi.
Iz prve ruke, od ljudi koji su učestvovali u tome svemu lično, sam saznao, da četnici nisu dozvoljavali takvu organizaciju, tipa straže u selima i slično, što nije imalo nikakve veze sa komunistima. Ubijali su i pljačkali ljude na pravdi boga.
Komunisti su bili daleko pametniji, organizovaniji i samim tim imali su bolji pristup narodu, da ga privole na svoju stranu.
Englezi su procenili da će komunisti prevagnuti, a kasnije smo videli i da su bili u pravu, pa su njima pružili logistiku.
Nema tu ništa crno belo, oni govna, a mi dobri. Ali činjenica da je ogromnim delom u četničkim odredima, grupama i grupicama, ostalo bandita, koji su radili šta su hteli. Jbg, narušili su drastično imidž kraljeve vojske svojim ponašanjem i platili su tu cenu. Nije im pomogla ni saradnja sa okupatorom.
Ako sve ostalo maknemo na stranu, Draža je jednostavno i otvoreno sarađivao sa okupatorom. Ne znam šta se moglo očekivati da bude sa njim posle rata? Pa nismo mi jedini. Verujem da su se slične stvari dešavale i u drugim zemljama koje su bile okupirane, sa ljudima koji su sarađivali sa okupatorom.
A naš sud bolje da se bavi pravom, a ne istorijom i politikom.

I da je dosta toga što je valjalo u kraljevoj vojsci, prešlo kod Tite

Elem, taj ustanak naroda protiv zuluma nije bio iniciran od strane komunista, nego se ljudima smučilo da ih maltretiraju. I to da ih maltretiraju naši domaći, npr. hrvati, a i srbi.
Iz prve ruke, od ljudi koji su učestvovali u tome svemu lično, sam saznao, da četnici nisu dozvoljavali takvu organizaciju, tipa straže u selima i slično, što nije imalo nikakve veze sa komunistima. Ubijali su i pljačkali ljude na pravdi boga.
Komunisti su bili daleko pametniji, organizovaniji i samim tim imali su bolji pristup narodu, da ga privole na svoju stranu.
Englezi su procenili da će komunisti prevagnuti, a kasnije smo videli i da su bili u pravu, pa su njima pružili logistiku.
Nema tu ništa crno belo, oni govna, a mi dobri. Ali činjenica da je ogromnim delom u četničkim odredima, grupama i grupicama, ostalo bandita, koji su radili šta su hteli. Jbg, narušili su drastično imidž kraljeve vojske svojim ponašanjem i platili su tu cenu. Nije im pomogla ni saradnja sa okupatorom.
Ako sve ostalo maknemo na stranu, Draža je jednostavno i otvoreno sarađivao sa okupatorom. Ne znam šta se moglo očekivati da bude sa njim posle rata? Pa nismo mi jedini. Verujem da su se slične stvari dešavale i u drugim zemljama koje su bile okupirane, sa ljudima koji su sarađivali sa okupatorom.
A naš sud bolje da se bavi pravom, a ne istorijom i politikom.
Ni ovi sad ništa ne prave u Bačkoj Palanci. E da nam je Kertez još malo ostao ...Mr.Rotor napisao:A šta je to Tito napravio? U Kraljevu ništa.

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
epic trolMr.Rotor napisao:A šta je to Tito napravio? U Kraljevu ništa.

lista infrastrukturnih objekata (i tehnoloških inovacija generalno) u vreme SFRJ je zavidna i na mnogo širem nivou nego što je Srbija (ili Kraljevo).
Od prilike, ono što se napravilo za vreme Tita nije ni za jednog srpskog kralja, uostalom nije ni za porediti jer je građeno širom Jugoslavije.
Iz prostog razloga što je motivisanost bila specifična. I što je količina kinte bila raspoređena uglavnom gde treba a ne po džepovima onima bliskim vlasti.
Kao neka Kina u malom, ako je danas ovoj napaljenoj omladini lakše da razume.
Boringly average, but also perfect for school run mums