Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Dobar deo infrastrukturnih projekata je izvedena besplatnom radnom snagom, ne treba zaboraviti to, da ne pominjem finansiranje iz dzaba para ovog ili onog porekla.
Stoji da je sve bitno izgradjeno tada i da je opsti nivo kvaliteta odluka i izvodjenja daleko vidi nego danas.
Stoji da je sve bitno izgradjeno tada i da je opsti nivo kvaliteta odluka i izvodjenja daleko vidi nego danas.
Bar da su umesto jednog od tih beskorisnih objekata od vise milijardi dolara poput željave i sl. izgradili autoput od vardara do triglava rekao bih ok u redu je.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ftj, sad ćeš pasti pod udar militantnih JNA nostalgičara, a postoje ozbiljne indicije da će se i Lazanski registrovati na forum zbog tovje poruke. 
Željava, manje-više, ali ono čudo kod Bugojna. Žali bože para

Željava, manje-više, ali ono čudo kod Bugojna. Žali bože para

Širim haos!
Jbg, sad iz ovog ugla su takve ideje sumanute. Onda je to valjda bilo logicno 
Mozda je neko sa zapada trazio da se tako nesto instalira ovde ...
@rakhil
Jeste se radilo za dzabe. Uspeli su da animiraju ljude da rade za dzabe, za svoju drzavu, svaka im cast na tome. Tu nema nista lose.
Zapravo kada se sve sagleda, tada posle rata imali su zaista dobru ekipu, kvalitetnih ljudi. Jedini problem je bio sto su bili komunisti

Mozda je neko sa zapada trazio da se tako nesto instalira ovde ...
@rakhil
Jeste se radilo za dzabe. Uspeli su da animiraju ljude da rade za dzabe, za svoju drzavu, svaka im cast na tome. Tu nema nista lose.
Zapravo kada se sve sagleda, tada posle rata imali su zaista dobru ekipu, kvalitetnih ljudi. Jedini problem je bio sto su bili komunisti

Poslednja izmena od nikaragva u 20 Maj 2015, 11:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Svi pominju tu tezu "Tito je gradio" a zaboravljaju da se u celoj Evropi gradilo posle rata. Nemacka je srusena do temelja pa izrasla u jednu od najmocinijh privreda sveta. Cak se u siromasnim zemljama istocnog bloka masovno gradilo.
Velicanje Tita kod Srba uopste nije racionalan pogled na stvari vec obicna nostalgija izazvana trenutnim nezadovoljstvom...
Zasto se neko ne zapita zbog cega su i u to doba "blagostanja" ljudi u potrazi za poslom, masovno odlazili iz zemlje. Zasto je bilo bolje cistiti ulice u Minhenu nego sa SSS raditi u nekoj fabrici koja je vazila za ponos YU industrije?
Velicanje Tita kod Srba uopste nije racionalan pogled na stvari vec obicna nostalgija izazvana trenutnim nezadovoljstvom...
Zasto se neko ne zapita zbog cega su i u to doba "blagostanja" ljudi u potrazi za poslom, masovno odlazili iz zemlje. Zasto je bilo bolje cistiti ulice u Minhenu nego sa SSS raditi u nekoj fabrici koja je vazila za ponos YU industrije?
Da, samo sto se u nemackoj, a i u celoj evropi nastavilo sa gradnjom, za razliku od nas
Nismo mogli da odrzimo korak. Morali smo da se vratimo unazad, da jos malo razbistrimo ko je bio u pravu cetnici ili partizani.

Nismo mogli da odrzimo korak. Morali smo da se vratimo unazad, da jos malo razbistrimo ko je bio u pravu cetnici ili partizani.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Floyd napisao:Svi pominju tu tezu "Tito je gradio" a zaboravljaju da se u celoj Evropi gradilo posle rata. Nemacka je srusena do temelja pa izrasla u jednu od najmocinijh privreda sveta. Cak se u siromasnim zemljama istocnog bloka masovno gradilo.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne znam ko pametan moze da velica Tita..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Pre neki dan u prestižnom časopisu u Nemačkoj Tito označen kao diktator i ratni zločinac. Pohvaljeni oni koji žele ili su se distancirali od njega i njegovog lika i dela.
Ja lično nemam nikakve emocije ni prema jednom (Tito) ni prema dugom (Draža) i uvek se setim priča starih koji su govorili da je taj rat u Srbiji bio jedna velika ludnica gde se nije znalo ni ko pije ni ko plaća.
Ja lično nemam nikakve emocije ni prema jednom (Tito) ni prema dugom (Draža) i uvek se setim priča starih koji su govorili da je taj rat u Srbiji bio jedna velika ludnica gde se nije znalo ni ko pije ni ko plaća.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Kao i svaki drugi rat.
Velica ga isti tip ljudi koji sada velica picoustog.Day Walker napisao:Ne znam ko pametan moze da velica Tita..
Isti tip ljudi ga i mrzi.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ne znam što se priča da je Tito gradio, kad su gradili ljudi.
Radne snage je bilo u izobilju, motivacija je bila visoka a to više nije bilo posle rata već i 70ih...
Dakle 25 godina posle rata.
I 80ih je bilo motiva da se uspe i napravi nešto vredno.
To nema veze s Titom, ni s Dražom.
Radne snage je bilo u izobilju, motivacija je bila visoka a to više nije bilo posle rata već i 70ih...
Dakle 25 godina posle rata.
I 80ih je bilo motiva da se uspe i napravi nešto vredno.
To nema veze s Titom, ni s Dražom.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Nikaragva malo ti je los pristup za cetnike. Evo kod mene u Dalmaciji da nije bilo cetnika Srba gotovo da ne bi ni bilo. Italijani uopste nisu bili okupatori, mozda je to tesko zamisliti ali ljudi su plakali kad su se italijani povlacili. Takodje partizani su saradjivali sa ustasama u cilju hvatanja srba, tj cetnika i ubijanja italijana koji su kasnije trazili odmazdu. Nije sve crno i belo. Sve zavisi gde se desavalo.
Moj deda je bio u cetnicima, a ipak je velicao neke stvari u tom samoupravnom sistemu. Kao sto je postovanje drzave, postovanje radnika, mogucnost skolovanja i napretka i naravno disciplinu. On je jedan od retkih koji je uspeo da bude direktor, a bio je cetnik i pola familije mu je otislo sa Djujicem u Cikago.
Meni jedino smeta sto mi brzo zaboravljamo i dozvoljavamo da nas svi pljuju, tj ova gamad od politicara dozvoljava. Jos ce se izviniti ustasama i nemacima sto su nas ubijali.
Meni je drafo kad mi neko dodje sa Cro tablicama i ovde se oseca opusteno kao kuci, a mi to tamo bas i ne mozemo.
Poslato sa Lumia 925
Moj deda je bio u cetnicima, a ipak je velicao neke stvari u tom samoupravnom sistemu. Kao sto je postovanje drzave, postovanje radnika, mogucnost skolovanja i napretka i naravno disciplinu. On je jedan od retkih koji je uspeo da bude direktor, a bio je cetnik i pola familije mu je otislo sa Djujicem u Cikago.
Meni jedino smeta sto mi brzo zaboravljamo i dozvoljavamo da nas svi pljuju, tj ova gamad od politicara dozvoljava. Jos ce se izviniti ustasama i nemacima sto su nas ubijali.
Meni je drafo kad mi neko dodje sa Cro tablicama i ovde se oseca opusteno kao kuci, a mi to tamo bas i ne mozemo.
Poslato sa Lumia 925
Malo sam se bavio tom tematikom pa bih voleo da mi da neko argumente i potvrdi tezu Dražine saradnje sa okupatorom.
Kada, gde, kako?
Kada, gde, kako?