Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od samo polako »

Na ovim prostorima

Imamo pjesme od kojih se dusa steze
imamo gluposti dokle pogled seze
imamo beskrajna žitna polja
imamo gladnih koliko te volja

Imamo dusu ko' aerodrom
i dobar osjecaj za loptu
urodjen strah od propuha
imamo najsocnije psovke

Imamo nova kola radi dojma
imamo stav kad nemamo pojma
dovoljno mrznje, dovoljno inata
za bar jos dva-tri rata

Specijalitet moga kraja
je sve ono sto razdvaja
ako si rodjen van okvira
ovdje neces naci mira

Crkveno se zvono cuje
priziva nove oluje
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Da da...

https://www.youtube.com/watch?v=qtPrgJMJWKM
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Jos jednom cu da kazem...nije najcrnje sto se ovakav i slicni dogadjaji desavaju u nasoj zemlji, nego je najcrnje to sto mi, gradjani, te stvari dozivljavamo kao normalne i prihvatili smo ih kao takve. A sve iz nemoci da ih kao pojedinci ili mala grupa ljudi promenimo.

Nije bilo potrebno menjati zakon. I onaj stari bi bio dobar i efektivan, da se postovao. Ali nije, kao sto se nepostuje ni ovaj. Za nekoga vazi, za nekoga ne, kao i stari.
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Na koji zakon mislis?
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Recimo na ZOBS...

Zamisli da ti divljas po putu iz razloga ,,ja sam lud i moze mi se,,...Predstavnik vlasti te spreci u tome jer zakon ne dozvoljava takvo ponasanje...I sudija(ili ko vec) te pusti jer nemas dokumenta i tako to na tu temu...Pa kod kauboja na Divljem Zapadu je ipak postojao neki red i zakon koji se postovao. Koliko god da je to bio Divlji Zapad. Tako da kad ovu nasu drzavu nazoves kaubojstinom...To je vrlo blaga rec za stanje stvari.

O kriminalistici i slicnom, necemo...nema smisla...
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

veceras na autoputu neki debilko u c4 se bukvalno na silu proguravao izmedju leve i desne kolone, uz konstantno blicanje, samo sam gledao kad ce nekog da zakaci, i tako nekoliko km koliko smo se potrefili na istom delu puta. kauboja gde god pogledas...
Sh@rance napisao:svi pominju njegov crveni pasos i lakoca prelazenja granice, dok nas danas gledaju kao sabane.
pre tri godine sam bio na kubi, 32 godine od smrti tita, kome god sam rekao da sam iz srbije, tj bivse jugoslavije, na pomen juge svima je prva rec bila tito i znali su o tom periodu cinjenica vise nego sadasnji prosecan tinejdzer kod nas. ok, znamo da smo vozili decenijama u istom smeru i da je tamo vreme stalo, i da je to stvarno bilo za ocekivati, ali opet... putovao sam prilicno kojekuda, i bio i po drugim ex komunistickim drzavama, mnogo blizim, ali nigde se nisam ni za trunku osetio dobro kao tamo. licno imam vise razloga da mrzim ceo taj period i ljude koji su nam kormilarili, ali ta toliko pominjana misao da ovi sadasnji ( sadasnji u smislu prethodnih par decenija ) ne mogu ni da okrece sta je tad napravljeno, uopste nije bezveze. pa neka je i napravljeno za dz, radnim akcijama i kreditima i cime god, ali je napravljeno... bar je ljudima koliko toliko bio usadjen jedan nacin razmisljanja, po mom misljenju mnogo bolji nego ovaj sad...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Naravno. Pogledaj proizvodnju tada i sada.
Mozda je bio ogranicen sistem, ali je davao odlicne pocetne korake, samo da se to kasnije preuredilo, bilo bi super.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:

Post od TDI »

Preuredilo se, ali na gore.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sistem sad ima najgore odlike bivšeg sistema i kapitalizma. Dok na zapadu kapitalizam prelazi u socijalizam, kod nas je to nekako kontra.

Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa kad nas kupuju ti kapitalisti :)
Kao, ne znamo mi da vodimo firme i obrađujemo zemlju :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nikaragva, na post od pre par strana, sud se i jeste bavio pravom, to je smisao postupka rehabilitacije, stavljanje van pravne snage ranijih nezakonitih odluka. Ova odluka od pre par dana znači samo da je utvrdjeno da nije imao pravo na zakonito sudjenje te da je tada doneta odluka suda nezakonita i da ne proizvodi pravne posledice. Sud se nije bavio time da li je Draža zločinac ili nešto drugo. Inače sudija Trešnjev je po mojim posrednim i neposrednim saznanjima jedan od ne mnogo velikih stručnjaka i poznavalaca prava kod nas.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ne zelim vise na ovu temu ali u medijima se samo pojavljuju deca udbasa. Sadasnji politicari su deca udbasa. Nemam nista protiv Tita, komunizma, ali Goli otok. Sta cemo s tim?
Imate sad emisiju na radio beogradu 2.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Uroš S. napisao:Nikaragva, na post od pre par strana, sud se i jeste bavio pravom, to je smisao postupka rehabilitacije, stavljanje van pravne snage ranijih nezakonitih odluka. Ova odluka od pre par dana znači samo da je utvrdjeno da nije imao pravo na zakonito sudjenje te da je tada doneta odluka suda nezakonita i da ne proizvodi pravne posledice. Sud se nije bavio time da li je Draža zločinac ili nešto drugo. Inače sudija Trešnjev je po mojim posrednim i neposrednim saznanjima jedan od ne mnogo velikih stručnjaka i poznavalaca prava kod nas.
Mislim da sam pročitao da je odluka konačna. Ko garantuje da za 60 godina neće neko treći pokrenuti istu priču, pa da ishod bude obrnut? Ako je ondašnji sud stavio tačku na tu priču, a ovdašnji to otvorio, iako je stavljena tačka, znači da se posrao sam na sebe i da ovo što je sad konačno, nekad kasnije opet neće biti ... Nebitan je čiča, govorim samo o sudu.
Meni je čitava ta priča papazjanija jedna velika, kakvu samo mi možemo da napravimo. Možda grešim, možda tako sudovi treba da rade :)
To je ono što mene nervira u svemu ovome. Mi bi sad nekako da ispadne da smo najbolji sa rusima, poseremo se na zvezdu, porušimo spomenike, paradiramo sa pobednicima, ..., ciganija najgore vrste, gadim se svega toga.

Mladi bolje da uče i obrazuju se, a ne da razmišljaju ko je bio u pravu, četnici ili komunisti. Ali su im stariji, opet nametnuli o čemu će da razmišljaju, dok čekaju na posao.

@branja
Pa svaki politički sistem se na neki način razračunava sa neistomišljenicima, čak i ovaj današnji.
Ne vidim ništa posebno u Golom Otoku. Danas bi tako nešto bilo nezamislivo, naravno, ali onda u ono vreme nije bilo tako, jbg.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Brate tebi je goli otok kulijana. Koliko si zagrizen. Nije to bilo klasicno razracunavanje sa politickim neistomisljenicima. Gde je jos bilo tako - nigde. Mozda Gvatanamo.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Odgovori