Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od H4wkeye »

@Geza Istina.

@DW zezaju se ljudi, niti se ja palim niti cu da pomislim/poverujem bilo sta :) :mrgreen:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Vladapetr napisao:Što volim ove snimke gde se vidi samo sporan momenat, a ne i ono što mu je prethodilo...
:pop:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Svuda ima budala pa i kod njih. Stvar je u tome sto neki ljudi kad dobiju uniformu misle da su iznad zakona i selektivno ga primenjuju, a ne u sluzbi gradjana. Nikada nisam imao neprijatnu situaciju ili na leteo na budalu iako su me cesto trkeljisali kao poslednje go*no, uvek su bili fer i korektni.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da je po pravilima - nije al imam neki osecaj da je lik zasluzio samar.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

To sigurno, ali opet ne sme pandur da dozvoli sebi to
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Day Walker napisao:Strasno. Dosao iz selendre s zeljom da bude saobracajac, pa istripovao da moze da samara ljude.
Ovakvima treba jebati sve po spisku i odmah oterati iz MUPa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da je kojim slučajem beograđanin šesto koleno, onda bi mogao da lupa šamare? :kezo:
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Ako je nepropisno parkiran - ili opomena ili kazna.
Mozda su se svadjali-raspravljali pa je pocelo snimanje kamerom.

Stao sam na Zelenjaku preko puta Meka, upali sva 4, cekao kolegu sa gipsom na nozi, tu stoje taksisti.
Prisao saobracajni policajac, rekao da ne smem da budem tu, izvinuo se i rekao da znam, rekao da cekam kolegu, on nesto nije verovao, kad u tom trenutku dolazi kolega, on mu otvara vrata, hvala-cao-prijatno.
Nisu svi skotovi niti divljaci. (mislim da su tu Nextu pisali kaznu)

Ne podrzavam samaranje, ako za to treba da odgovara - neka odgovara.
Ne podrzavam ni akt komunalne kad udara putnike, ali SVI ti putnici NISU imali kartu.
Secam se onog klipa gde covek sedi u troli/tramvaju koji stoji u stanici i ne krece, komunalci traze kartu da pokaze, on nece, prica o slobodi kretanja, odbija da pokaze zato sto je naravno nema, komunalci ga izbacuju, a naslov je neki tipa "komunalna policija pretukla putnika" ... Iako nisam za ovakav tip komunalne i njihov nacin rada, nikad nisu izbacili onog sa kartom niti je bilo problema sa putnicima koji imaju kartu.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Generalno su karte za gsp skupe,3600din za mesecnu markicu ili koliko je vec je mnogo, pogotovu kad se pogleda da je prosecna plata 30k, potrosacka korpa 50k, ljudima je bitan svaki dinar.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali toliko košta, i gorivo je skupo, pa plaćamo ekonomsku cenu i takse i akcize
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Slazem se da je finansijski zahtevno.
Ali istorija i tradicija sverca kod nas je duga i bogata.
Siguran sam da u normalnim okolnostima drzava moze da napravi da peevoz bude dostipan.
Drug je u Kolumbiji, i tamo je u periodu od dva meseca dok je bio nezaposlen tj izmedju poslova imao karticu za prevoz sa nekom cifrom besplatnih voznji, recimo 20-50.

Smanje cenu prevoza, vise ljudi kupuje karte, uvedu prave kontrole bez maltretiranja ..
Sad se i ne secam ciji je na kraju bus-plus, da li to ide drzavi ili u privatne dzepove (i cije).
Sad sam bio u Istanbulu, koristio svaki dan tramvaj, za 6 dana NIKOG nisam video da nije imao kartu (turisti, lokalci, svi slojevi drustva ako se to moze videti i zakljuciti).
Isto i u Lisabonu.

Peevoz se mora platiti, a drzava neka napravi "projekat i studiju" koja je cena najrealnija ...
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Realno ta markica ko zna koliko treba da košta, tipa 7-8k din kad se sabere sve što se iz budžeta prebacuje za GSP. Druga stvar je gde odlazi taj novac. Nego narod nema pare pa je sve skupo, a ima naviku da ništa ne plaća. Subvencije iz budžeta najviše me nerviraju, jer zna se ko puni budžet a ko ne.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

ftj napisao:Da je po pravilima - nije al imam neki osecaj da je lik zasluzio samar.
Na ovom snimku se ne vidi niti otpor niti bilo kakav gest kojim bi policajac bio izazvan da reaguje.
U opisu prinudnog policijskog reagovanja sigurno ne stoji da se sme ili da je poželjno udarati šamar osumnjičenom.
Tako da svaka priča o šamaru zbog otimanja dokumenata je traljav pokušaj pokrića postupka koji nije bio u skladu sa pravilima.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa opet ja iako 0.0001% koristim gradski prevoz, u svom gradu ga nemam, više bih voleo da srede GSP u NS i da prevoz bude besplatan za SVE, novac iz budžeta, nego da ide za rtv.

Prevoz kao javni servis bi stavio u ustav, kao pravo građana da se kreću, a ne jebenu tv bastilju :D

To bi automatski povuklo za sobom da se više ljudi vozi, manje saobraćajnica zauzeto, itd. da ne nabrajam sada sve prednosti.

Zbog ogromne razlike u životu danas i pre 200 godina, brz prevoz sa tačke A na tačku B, više nije privilegija, nego pravo i potreba, ako hoćemo da država nastavi da ide napred.

Nekim taksama bi mogao da se dotira, npr. ko hoće u centar svojim autom, i slično. Ili prilikom registracije da onaj porez na luksuz ne ide za kanal do Soluna, nego u gsp.
Poslednja izmena od nikaragva u 22 Maj 2015, 11:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma udario ga je zato sto je uzeo nazad dokumenta, a uplatnicu namerno ispustio. Lepo kaze sta se mangupiras... Dzibercina klasicna od pandura. Nasao smeker da lupa samar decku od 170cm i 60, 70kg...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Nazalost tuzno je kad ljudi misle za svoj narod da je stoka, gomila svercera itd, stanje jeste takvo kakvo je. Problem je u tome sto ta drzava ne postuje narod,uzima mu sve sto ima, ugnjetava, povecava namete, a za uzvrat ne pruza ama bas nista. Zasto bi neko postovao drzavu, prvo koju niko nepostuje, a ni ona pojedinca. Zato ljudi i ne kupuju karte jer sa jedne strane nemaju para, a sa druge se instinktivno opiru jer ga dozivljavaju (sa komunalcima kao slag na tortu) kao jos jedan vid nesrazmernog nameta. Nas narod cine dobri ljudi ali vlada veliko nezadovoljstvo, a kada bi se postovalo dostojanstvo coveka, pre svega uredjenom drzavom, normalnim platama, uslovima za zivot, ta markica moze da kosta i 200e, niko se nece buniti i svi ce je placati.
Odgovori