Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
gradski prevoz je kao i sve ostale komunalne usluge u drzavnom vlasnistvu, tj. lokalnom sto je jos i gore.
kad prevoz bude ekonomska kategorija, i bude privatan, sve ce se to regulisati, i kvalitet prevoza i cena i kupovina karata,
a jbg. mi kroz ovo nakaradno komunalno uredjenje drzimo socijalni mir i punimo partijske kase kroz javna preduzeca, ne moze to tako...
kad prevoz bude ekonomska kategorija, i bude privatan, sve ce se to regulisati, i kvalitet prevoza i cena i kupovina karata,
a jbg. mi kroz ovo nakaradno komunalno uredjenje drzimo socijalni mir i punimo partijske kase kroz javna preduzeca, ne moze to tako...

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Javni prevoz u Evropi nije privatan, pa funkcionise besprekorno. Problem je u funkcionisanju naseg sistema, koji je ogrezao u kriminal i korupciju, bez nade da ce se takvo stanje promeniti...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mnogo ti je to pausalna ocena za javni prevoz u Evropi. Ne postoji nijedna odlika takve grupe različitosti koju možeš u jednu rečenicu da sabiješ.
- DukeNS
Ne razumem sta si hteo reci...?
Pod Evropom sam mislio na njen najrazvijeniji deo, ne buklvalno na celu Evropu...
Pod Evropom sam mislio na njen najrazvijeniji deo, ne buklvalno na celu Evropu...
- Rakhil
To sam shvatio, ali opet je tvrdnja presiroka i netacna. Javni prevoz u Evropi je jako cesto privatan, ili radi na principu javno-privatnog partnerstva. U najmanju ruku, u vecini evropskih zemalja postoji konkurencija i raznovrsnost. Cak i da je javni prevoz u celoj Evropi u vlasnistvu drzave/grada, to ne bi bio argument protiv privatizacije naseg prevoza, jer situacije ovde i tamo nemaju nista zajednicko - to mi je kao kad se kaze "treba placati taksu za RTS jer se i BBC tako izdrzava" a nidje veze izmedju njih.
- DukeNS
Moja tvrdnja nije bila argument protiv privatizacije, vec je bila izrecena kao dokaz da nesto moze funkcionisati iako je u drzavnom vlasnistvu. U drugom delu tog posta sam i napisao sta je jedan od glavnih problema...
- Rakhil
Sa te strane gledamo se slazem.
Uopšte državno ne znači loše. Kod loših država je to loš primer, kod dobrih dobar. Vrlo prosto.
Moja računica kaže drugačije. Automobilom se na posao vozim mesec dana za 4000 din, a markica me košta 3600 din.Heinz napisao:Realno ta markica ko zna koliko treba da košta, tipa 7-8k din kad se sabere sve što se iz budžeta prebacuje za GSP.
Dakle gotovo isto, a vožnja 50 ljudi u busu ipak mora po putniku da izađe mnogo jeftinije nego vožnja pojedinca u automobilu. I šta onda tu meni grad subvencioniše? Mislim da većina plaća punu cenu, a ta subvencija koju grad daje je samo dobra isprika gde odoše pare iz gradske kase.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Jesi ozbiljno uzeo cenu goriva i predstavio kao tvoj trosak prevoza do posla?
A kako se neozbiljno uzima cena goriva? Cena goriva nije jedini trošak, i nije samo ona u 4000 din.(ako si na to mislio), ali je svakako najveći.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Ok onda moja greska nastavite sa diskusijom 

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
4000 din je oko 25L goriva, to je recimo za 300-400km do posla.
A sta ako nekom treba 80e mesecno za gorivo?
Ne moze se gledati na sve samo iz licnog ugla. Moze na odluku gsp vs privatni auto, ali ne moze se generalizovati.
A sta ako nekom treba 80e mesecno za gorivo?
Ne moze se gledati na sve samo iz licnog ugla. Moze na odluku gsp vs privatni auto, ali ne moze se generalizovati.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
A koliko je ljudi koji rade u lokalu? Nemaju više od 4-5 km do posla.
Perfiko, ne gledaš dobro.
Zna se koliko prevoz košta po Evropi, a toliko košta jer mora toliko da košta, ne jer je luksuz.
Troškovi goriva su nam isti kao i kod njih, a troškovi buseva su veći jer su u pitanju krševi, tako da to nadoknađuje njihove više plate.
Zna se koliko prevoz košta po Evropi, a toliko košta jer mora toliko da košta, ne jer je luksuz.
Troškovi goriva su nam isti kao i kod njih, a troškovi buseva su veći jer su u pitanju krševi, tako da to nadoknađuje njihove više plate.