U međuvremenu su se takve poplave dešavale i u Nemačkoj i drugim zemljama koje su na višem civilizacijskom stepenu. Ima i ljudskog faktora, održavanja kanala, ali nekad ne možeš protiv prirode.
Tad sam prvi put počeo da koristim twitter jer je to bio glavni kanal da dođeš brzo do nekih informacija. Ali se pokazalo da bude i dosta dezinformacija, panike, da ne možeš svemu da veruješ...
Tako velika nesreća je pokazala da možemo da se ujedinimo, da zaboravimo razlike, da svi pomognemo na ovaj ili onaj način. Možda smo zakazali kao društvo u mnogim stvarima, pa i prevenciji poplava, ali kad se već desilo i kad je došlo stani pani meni je odziv svih ostao u pozitivnom sećanju.
Vanredna situacija - poplave 2014/2016
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Vanredna situacija - poplave 2014/2016
Al smo tada punili dzakove sunce ti, bilo je i zezanja malo doduse ali se radilo i muski.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nažalost klimatski uslovi su globalno poremećeni i eto skoro smo gledali poplavljen Dubai. To stoji. No opet se nadam da se ništa slično neće ponoviti i da smo izvukli dovoljno pouka.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Dubai nema veze sa klimatskim promenama, oni već duže vreme rade cloud seeding a grad nema odvode (makar ne dovoljno) , i onda plivaju. Nije ovo ni prvi put da plivaju, bilo je toga i pre.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Da, da.
Evo, komšinica se vratila u ponedeljak iz Dubaija i baš je pitala tamo oko tih pljuskova, poplava od pre mesec. Kažu : malo se ovi piloti "zaigrali" sa oblacima. Misle na tu njihovu veštačku kišu.
Pre koji mesec je bila emisija o tome na Diskaveriju.
Znači uzimaju morsku vodu i "pune" oblake i bukvalno režiraju kišovito vreme. Naravno, neke špecije stavljaju u te rezervoare sa morskom vodom, da bi se oblaci natempirali da kiša padne baš na grad.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Evo, komšinica se vratila u ponedeljak iz Dubaija i baš je pitala tamo oko tih pljuskova, poplava od pre mesec. Kažu : malo se ovi piloti "zaigrali" sa oblacima. Misle na tu njihovu veštačku kišu.
Pre koji mesec je bila emisija o tome na Diskaveriju.
Znači uzimaju morsku vodu i "pune" oblake i bukvalno režiraju kišovito vreme. Naravno, neke špecije stavljaju u te rezervoare sa morskom vodom, da bi se oblaci natempirali da kiša padne baš na grad.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
-
- Pridružio se: 20 Apr 2024, 00:39
Pre neki dan se vraćam iz kupovine i uhvatilo me je nevreme kao nikad u životu. Bio je neverovatno jak pljusak i grad da sam počeo da se gušim dok hodam, kao da je bilo više vode nego kiseonika. Nekako instiktivno sam se okrenuo u kontra smeru od padavina, i rukama oko nosa sam napravio neki štitnik od vode da bih uvatio malo vazduha. Srećom pa su me ljudi iz okolnih kuća pozvali unutra inače... Jako odvratan osećaj nemoći 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Loš primer. Ali nagledali smo se raznih klimatskih poremećaja i nesvakidašnjih nevremena.
Posetite www.garaza.rs !