Letnje gume
Re: Letnje gume
Minus joj je potrošnja. Da li se primeti da srče čorbu?
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
Cena balansiranja na Hunteru, je jednaka ceni obicnog balansiranja, ja sam placao oko 300 din po gumi.dragan napisao:jel to sa trabanta ili vartburga?![]()
@bax - koliko kosta ta provera u coningu?
Zavisi od velicine gume, da li je alu/ celicna....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Pa to cu videti u narednom periodu. Mada sam presao sa 205 55 16 na 225 45 17, tako da necu imati realnu sliku...nidza napisao:Minus joj je potrošnja. Da li se primeti da srče čorbu?
Tapatalk Post
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ima u SAT+ o tome kako funkcionise Hunter, dobra stvar, nema sta.
Je li samo Conning ima to cudo ?
Je li samo Conning ima to cudo ?
Ima ih jos, imaju ovi u KG
http://www.reglazatrapa.com/balansiranje-guma.html
Trebalo bi da ima Autokomerc(aerodrom)...
http://www.reglazatrapa.com/balansiranje-guma.html
Trebalo bi da ima Autokomerc(aerodrom)...
Poslednja izmena od Bax u 14 Apr 2014, 22:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Kojim testovima?
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Letnje gume
Interesantna i verovatno usi odpadaju od buke kad malo ostari.
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I9195 користећи Тапаток 2
Ja nisam jos video testove koji su prikazali ovaj brend iznad neke sredine. Zato mi je interesantno.
Takođe, kome trebaju izrazito kišne gume u Srbiji? Engleska, ok, ali Srbija, pogrešno potrošen novac.
Tapatalk Pro
Takođe, kome trebaju izrazito kišne gume u Srbiji? Engleska, ok, ali Srbija, pogrešno potrošen novac.
Tapatalk Pro
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Na uporednim testovima guma.nidza napisao:Kojim testovima?
Tapatalk Pro
Recimo onima koji ne koriste zimske gume, ali s ovim gumama može da se prođe susnežica, onda onima koji voze brže, pa hoće da budu sigurni na kiši, onima koji poznaju srpske prljave i neravne puteve koji se sporo suše, sa mogućnošću akvaplaninaga, putevi sa prašinom i blatom čega ima kod nas u izobilju...eto.nidza napisao:Takođe, kome trebaju izrazito kišne gume u Srbiji? Engleska, ok, ali Srbija, pogrešno potrošen novac.
Tapatalk Pro
kolega vozi oktaviju skaut, koja dolazi na 225/50/17. nasao je jako povoljno, tipa upola cene 225/45/17 presle 2k km...dobre, skinute iz drugih razloga...
po kalkulatoru odstupanje je 3,4 procenata, ali u minus ( u smislu da ne stavlja gumu veceg precnika i pravi sebi eventualni problem kacenja delova vesanja itd, nego stavlja manju gumu koja nece kaciti nigde jedino ce odstupanje brzinomera biti veliko )...
da li uzeti?
po kalkulatoru odstupanje je 3,4 procenata, ali u minus ( u smislu da ne stavlja gumu veceg precnika i pravi sebi eventualni problem kacenja delova vesanja itd, nego stavlja manju gumu koja nece kaciti nigde jedino ce odstupanje brzinomera biti veliko )...
da li uzeti?
Neće imati nikakvih problema sa autom niti sa vešanjem, ali malo je paradoskalno s obzirom na namenu automobila uzimati niži profil. Spustiće auto 1cm, malo skratiti menjač, imaće precizniji volan zbog nižeg profila, itd. Imaće takođe i malo veći prostor između točka i blatobrana.
Moj savet je da se ide na /50 za taj auto.
Ja sam na Alfu stavio /45 umesto /50, potpuno isti točak, nema nikakvih problema. Sad kad budem uzimao nove gume, gledaću /50 i pokušati da odolim neverovatnoj ponudi i ako se desi.
Takođe ću da gledam da guma bude što tiša, 'beš performanse ako ti mozak otupi.
Moj savet je da se ide na /50 za taj auto.
Ja sam na Alfu stavio /45 umesto /50, potpuno isti točak, nema nikakvih problema. Sad kad budem uzimao nove gume, gledaću /50 i pokušati da odolim neverovatnoj ponudi i ako se desi.

Kako to nizi profil gume skracuje menjac?
Misli na manji obim gume/tocka
U konkretnom slučaju, 225/50R17 --> 225/45R17.kapor napisao:Kako to nizi profil gume skracuje menjac?