Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Ne brže od života!

Post od Saša »

Čitaj gde god hoćeš ali to je baš itekako primetno poslednjih godina/decenija. I po pravilu su to uvek mlade glave kojima su bogati roditelji kupili jake automobile. Bolje bi bilo da su im kupili bicikle, manje bi nedužnih ljudi stradalo.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Kakve veze ima platezna moc sa time da li je neko balvan ? Balvan u puntu , balvan u BMW sve je to isto .
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Poenta je da je to tvoj utisak, a realnost je da je mnogo vise neduznih stradalo od vozaca punta koji je bio kriv nego od bahatih klinaca vozaca bmwa.

To je jednostavno statistika i cinjenice, tvoj utisak koji stices citajuci medije je druga stvar.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nije isto. Prvo, taj debil Puntom ne bi sigurno divljao, a i kada bi probao - ne bi na tom mestu mogao da razvije brzinu i sile koje je razvio taj BMW. Ne znam koga i zašto pokušavate da opravdate? :D

Statistika naša dika, šta poželiš to naslika... :kezo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ne znam sto se pravimo naivni da ne postoji u ovoj drustvenoj eri koja traje duze od decenije jedan sablon teskih nesreca koje izaziva sloj ljudi koji su platezno sposobni, u skupim kolima, na bahat nacin, sa kasnijim kontroverznim procesima, vestacenjima, presudama itd.

E sad, da li su statisticki najbrojniji? Nisu, jer oni cine mali % stanovnistva pa samim tim i nesreca.

Da li ce se neko ko ne pripada tom procentu a vozi Bmw, ili ima dosta para osetiti prozvanim? Vidimo po internetu da hoce, al licno ne vidim razlog za to, jer dobro znamo na sta se ovde misli, pare i Bmw su posledica, ne uzrok.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

To je to, svaka čast. :pivo:
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Ja sam se uvredio sto ljudi prozivaju vozace Yuga i nas koji smo dobili Yuga za 18ti rodjedan :kezo:
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Tvoj Yugo je imao nitro :kezo:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Da ali kod bivseg vlasnika :D Mada ja sam trazio da dodje sa originalnim 1.1 motorom i 63ks umesto sa 1.6 motorom i 120ks koliko je imao kod bivseg vlasnika jer sam bio svestan da nisam dorastao tome.
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ni Punto ni BMW nije vozio momak iz BiH koji je ubio troje ljudi na NBGD skroro. Nije kriva marka auta, mentalni sklop, ljudska greška samo, ista je ljudska greška i u drugim sferama građevini npr. Na žalost mislim da ni mnogo visoke kazne neće uticati toliko koliko na smanjenje broj nesreća, ali primerna zakona na sve koji nije selektivan hoće, kad neko zna da ne može da se izvuče biće drugačije, al mi smo daleko od tako uređenje države.

Plavuša zamenik javnog tužioca, tužilac se ponaša kao kod nas, ali se murija ne ponaša (jer zna da sutra ne može niko da im preti da ih otpusti jer rade svoj posao). Kad to bude kod nas da svako može da radi svoj posao da ne strepi za njega, tad će prestati selektivno kažnjavanje i "znaš ti ko sam ja". Zato oni USA opstaju sa 350 miliona ljudi, da nema zakona odavno bi bila anarhija.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Mislim da ovde postoji vise povezanih problema. Prvi je da sama policija nije adekvatno reagovala na upozorenja, niti patrolira i stiti centralne zone grada od ljudi koji nemaju dovoljno zrelosti ili samokontrole. Nekad su to kanalisali tolerisuci Miseluk, koji je ipak koliko toliko van grada. Vidimo da je to stalna borba i napolju, da se na neki nacin izoluju svi zeljni pokazivanja i dokazivanja u neke zone manje opasne po okolinu.

Druga je da li ce momak biti adekvatno kaznjen i da li bilo koja kaznena politika moze da deluje preventivno. Gde ces vecu kaznu od ubistva ljudi, bar za normalno ljudsko bice.

Mene najvise pogadja sto sve vise postajemo glineni golubovi kao posledica sve vecih klasnih razlika. Ja ne vidim poentu vozila od 3 i vise tona, ni upotrebnu, ni estetsku. Da je momak vozio x5 verovatno bi od c4 ostala samo fleka na asfaltu.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Odose pravnici na zadnjem sedistu u sve lisicama.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

schonenk napisao: 03 Dec 2025, 09:09 Gde ces vecu kaznu od ubistva ljudi, bar za normalno ljudsko bice.

Ovo je ključ.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

schonenk napisao: 03 Dec 2025, 09:09 Gde ces vecu kaznu od ubistva ljudi, bar za normalno ljudsko bice.
Ako ga to uopste pogadja. Mislim da se ljudski zivot sve manje ceni, budimo realni, stanje u saobracaju i u drzavi i u svetu je vecinom posledica samozivosti, samo smo sami sebi bitni i svi ostali nisu. Ja misim da sam kacio snimak na forumu, zena pregradila izlaz iz jednosmerne ulice i njen prvi komentar je da sta sam tako nervozan da trubim, kao da nisam mogao da sacekam par minuta... Pa gospodjo sto vi svojih par minuta ne posvetite trazenju parkinga, a mene pustite da sam odlucim sta cu sa svojim vremenom. Nisam ni jedini koji je cekao na nju jer se nakupila kolona od nekoliko vozila... A ovakve situacije ko ova nesreca su samo ekstrem takvog razmisljanja, da se svi moraju sklanjati njemu. I ovo nije samo procena, ovo sam licno i cuo od nekih ljudi licno da govore. Ja vozim XYZ auto, ljudi treba da znaju da kad idem prema njima da bi trebali da se sklone.

Pravio sam i ja gluposti sa svojim drustvom, ali kada bi neko preterao ja sam svakome rekao da ne rade to ili ih jednostavno nismo zvali ponovo na druzenje.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Kao kada dodje po moju cerku (18) drugarica (19) koja je tek polozila i idu da se voze po Amsterdamu i okolini. Meni se samo prevrne stomak na pomisao koliko ludaka voze svuda .... A tek ono idemo do Grcke i tamo cemo iznajmiti auto :) Ko li bi im dao auto...

PS: Radio sam i ja razne gluposti, ali srecom ograniceno :)
Odgovori