Jbg, TDI, da je TSI, ne bi ovakve gluposti pisao.

Nemci su dugo godina posle WW2 imali marionetsku vladu, ni danas samostalno ne odlučuju, zavisni su od NATO, EU itd.TDI napisao:Znam sta je Marsalov plan. Pomoc posleratnoj Evropi od strane SAD-a, ali im je za uzvrat trazila da se okrenu njima. Nisu im pomogli jer su dobrotvori. Do duse pomoc je dobila samo Zapadna Nemacka, koliko sam shvatio. Istocna ne, jer je bila komunisticka. Ali dzabe bi sve to bilo da oni nisu takvi kakvi su. Pa koliko smo mi zadnjih godina dobili pomoci i donacija, pa nista. I dalje smo ku..c od drzave kakav smo i bili. Samo sto smo sada dobili i mašnu. Pedalj se pomerili nismo.
Koliko kredita je podignuto koji su pokradeni, a mi ih placamo. Ne mozes da ocekujes da napreduje jedna drzava u kojoj se ovoliko vlast placka narod.
Jok, Nemacka je socijalisticka a Severna Koreja kapitalisticka.TDI napisao: @Floyd,
Nemačka nije kapitalistička drzava. U kapitalizmu radnička klasa nema prava, kakva imaju radnici u Nemačkoj. Od njih se traži rad, ali imaju i prava koja im pripadaju. A u kapitalizmu, koji rekao sam već, melje radnike, nemaš skoro, pa nikakva prava.
Jos par godina i propaganda ce napraviti da su bombardovanje Dresdena i silovanja po Berlinu najveci zlocini u ww2...nidza napisao:Izbombardovan je najstrašnije od strane saveznika. Nije cigla na cigli ostala.