Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Opel Omega C ?

Post od Martin »

Pa dobro sad... :dobarvic:
Jeste Superb to što jeste, ali je to klasa u kojoj je Pasat.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

NexT napisao:mnogo mesta, dobar dizel i niza cena od konkurencije = Superb
To sam hteo da kazem al reko vozim Skodu pa sam sumnjiv odmah :)
Superb je izmedju D i E segmenta po ceni dobro opremljenog C segmentasa, sa malim motorima i jeftinom registracijom, proverenom platformom...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Svaki dan se druzim sa superbom, kad bi samo znali kakv je to auto za te pare... :uf:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

pa najavili su "mali" dizel 2.0 bi-turbo 195ks, 400Nm prava mera za takav auto u evropi, veci i luksuzniji od pasata i insignije a jeftiniji od "premijum trojke".
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Superb je long verzija Passata,nikako nije izmedju D i E segmenta ni po kojem kriterijumu...
A bice lepo da Opel izbaci novu Omegu,pa da ima neka valjana limuzina po pristupacnoj ceni...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pa ako je Long verzija D segmenta što da ne? Zašto ne bi bila između, nisam rekao tačno na pola puta, možda je na jednu trećinu puta od D do E, ili na dve petine puta?
Uostalom, luksuzna kao premijum trojka nije, naravno, nije čak luksuzna ni ko Passat, ali međuosovinsko rastojanje joj je 10ak cm kraće od D segmenta, a isto toliko kraće od E segmenta, što znači da je ponuda prostora između, eto ti već jedan kriterijum da je između.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Danas blejim ispred hotela, dolazi taxi Omega C, 2.2 dizel. Spolja lepo izgleda, ali zvuk zatvaranja vrata na nivou Pezoa 206, izgled tapacira na vratima :trljamoci: plasticna tabla, potpuno bez i jednog detalja. Pritom, unutra izgleda kao da je '91 godiste, a ne 2005.

Ovo je najiskrenije moj utisak, nevezano da li volim Opel ili ne. Uostalom, da je dobra, taxiji bi bili preplavljeni Omegama. Niko vise od njih ne voli veliki auto po nizoj ceni.

Heroj, po cemu je Superb losiji od Omege? Tj bolje pitanje, po cemu ce Omega biti bolja od Superba? Po kvalitetu motora? Tesko. Menjac? Tesko. Prostor pozadi? Nikako... A i tesko da ce enterijer biti bolji od njegovog... Vozio sam se u SUperbu sa najjacom opremom i vrhunski je uradjen...

Urose, mnogo si skratio medjuosovinsko :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ne kontam, znaš da slabo razumem te tvoje fore :D

Mislim da je tačno 10cm duže od B6 a 6-10cm je kraće od premijum trojke, C6, W211, i E60.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

, ali međuosovinsko rastojanje joj je 10ak cm kraće od D segmenta, a isto toliko kraće od E segmenta,
ispadne da je superb kao Polo :kezo:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

To sto si ti video je omega B restajl pravila se od skraja 99. do jula 2003. i razumlivo je sto imas takav utisak za auto iz devedesetih. Podsecanja radi omega je izasla jos davne 94. kada je mercedes jos pravio 124. pa uporedi sa njim.

Ako se uzme u obzir insignija i njen izgled, ne sumljam da ce ovo biti vrhunski auto.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Moja greska, ucinilo mi se da sam video 5 na vratima, tj na staklu...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

A ma idi, lapsus :)
Vidim baš si je onako "ovlaš" zagledao, tu Omegu.

Ispravka, 6cm duže od B6 ima Superb, 8cm kraće od C6 npr. a čak 12cm kraće od E60.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Superb ima identicno medjuosovinsko kao C klasa,a 5cm krace od novog Bmw-a 3... (Bmw ga je malo preterao,pa je napravio 3-ku ogromnu,u sta smo se uverili i na okupljanju...)
5cm duze od Passata i 10cm krace od E klase,isto koliko i C klasa,a 12cm manje od Bmw-a 5... Tebi 10cm malo za medjuosovinsko? Nije to duzina kola,pa da je 10cm malo,to je ogromna razlika...
Onda su i oni izmedju D i E segmenta?
Znaci,samo long verzija D segmenta,da se ima vise mesta za putnike pozadi,verovatno smisljen za korporativnu kupovinu...

Malivuk,ja ne znam da li ce biti bolji,ali ako je u D segmentu,onda je klasa iznad...
Kao sto sam rekao,lepo je ako ce da pocnu da izbacuju velika,a opet pristupacna kola... Da ne mora svako ko putuje dosta i kome treba veliki auto,da shikne trosoban stan za automobil...
Mada,ako cene budu kao Citroenu i Hondi,mogu da se pozdrave sa prodajom...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sto se mene tice, ovi matori opelasi, koji su se ranije druzili sa autima, dok sam ja jos bio mladjan momak, kazu da je iz tog perioda omega najbolji opelov auto i da tu nema dileme. Ovi sad mladji, sto im je prvi auto ranga golf V, te omege pamte samo kao izandjale krseve na kraju karijere, koje su cigani voleli, jer moze da stane mnogo perja :kezo:

Videcemo sta ce napraviti.

Sad sam se setio Stipe Mesica kako izlazi iz omege jednom na tv-u, 90ih :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

kvcali napisao:Ako se uzme u obzir insignija i njen izgled, ne sumljam da ce ovo biti vrhunski auto.
Ne kontam kakve veze ima Insignia sa ovim Kadilakom :)

Msm stvarno mi niste jasni vi fanovi nekih brendova. Ja sam vozio 147icu koja je odlican automobil kao i 159 ali nemogu da kazem da je 166 vrhunski automobil ili u rangu ozbiljnih limuzina tipa E klasa, A6 i serije 5.

Zapravo ne znam ni zasto se ostali proizvodjaci trpaju u taj segment u kom su vec par puta ispusili i kom ocigledno nisu dorasli.

Omega je na evropskim putevima redja od Ferrarija a Mecki i Audija iz 90ih imas koliko volis.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Odgovori