Mercedes B klasa ? Utisci

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:
Pridružio se: 04 Mar 2012, 20:01
Garaža: Suzuki SX4, GS 4x4

Re: Mercedes B klasa ? Utisci

Post od dr Pavlovic »

@Perfiko: hvala što okači slku. Tek mi se sad B klasa, ali uopšte ne dopada. podigli su bočnu liniju kod vozača, a spustili haubu, znači ..grozno ...

ma da ... neko ovde pomenu Opel Insignia, to ću im tražiti da kupe .. ja ne patim od značke na haubi, tako da ću to predložiti ..pa ćemo videti rezultat :)

Heroj:
@dr Pavlovic:
Tvoj stav je kao da pokusavas nas da ubedis da je B klasa precenjena,a otvorio si temu da saznas isto to? :think:

Ne, naravno da ne. Nego je to moj sistem analize. Ni meni niko ne moze da ubedi da je Opel ili VW, bolji od Merca.
Samo postavljam pitanje isplativosti.

Ako je na akciji 1.4 sa 140ks i enjoy paketom opreme za 15.500e,onda je to zaista povoljno.(Essentia paket je vec zaista prejadan i ne moze se nazvati opremom)
Ali ako se gleda konkurent od 120ks i standardna cena od 18.000e po konfiguratoru,nije isplativija astra,kako sam gore objasnio.

Nema šta "ako je na akciji" .. ja ne lažem .. bio sam u Komnenoviću, i to su mi ponudili. a gde ti nadje B klasu za 18.000 ? zvaću danas opet one lenštine u Mercu, da ih pitam za cene....kad bi znali koliko su blizu zatvaranja, radili bi i za dzabe :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Xepoj87 napisao: A misljenje da A klasa bolje predstavlja poslovnog coveka je tek glupost.
Mislio sam da je startovanjem Garaze prestala da se koristi medju clanovima fraza "to je glupost" i "nemoj da lupetas", tako popularna na domacim forumima.
Po meni ga cak i A klasa bolje predstavlja od B klase, nazvao ga ti minivan, sportstourer ili karavan... Imidz mu je tata+mama+deca+labrador i ne znam kako zamisljas poslovnog coveka u B klasi. Meni bi izgledao kao da ga je uzeo na jedan dan od zene jer mu je crk'o njegov C ili E. Moze izgledati kao ozbiljan poslovni covek, ako mu je posao trgovacki putnik.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:

Post od dr Pavlovic »

Ako je vec to potreba ja bih uradio sledece. Kupio bih jeftiniji auto a ostatak para ulozio u dobra odela, kosulje, cipele, sat, olovku, drzac za vizit kartu, novcanik, tefter. Iz iskustva vam tvrdim da ce to ostaviti mnogo bolji utisak nego razlika dal je dosao u novoj astri ili novoj B klasi, Audiju ili SX4.... Da ne pominjem da se na 90% sastanka ni ne moze primetiti cime si dosao.
hvala na savetima. ja sam jedno vreme ziveo u US, tako da mi je poznato o cemu pricas.

ali opet .. glupo je i nositi Tag Heuer, ili Audemars Piquet, od 5-20.000 eura, a onda sednes u Auto koji vredi toliko :)

B klasa je predložena, jer će poslovni partner iz inostranstva, uglavnom 1 ili max 2 ljudi, dolaziti (relativno često) i putovaće se po regionu. tako da će auto, nekih 50 % vožnje, imati 2 ili 3 putnika.

a što se tiče naših drljavih kontroverzniih biznismena, ma zato mi se i ne uzima ništa od nemačke-velike-trojke.

pozdrav, hvala svima na diskusiji .. odoh da zakažem test vožnje, pa da vidim kakav je osećaj u vožnji.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

steta, nema walkera, da uzmem kokice :kezo:

stvarno, ako trazite reprezentativniji auto, zasto ne insignija? ili superb? ( mada su to gabaritno dosta veci automobili )..

meni ovi karavani/vanovi/sportstureri ili kako god nisu bas resenje ako se trazi reprezentativnost...

@heroj - hatchback su svi automobili kojima se pri otvaranju gepeka otvara i prostor u kabini, izvedenica iz engleskog ( hatch - otvor, back - nazad )... dalja klasifikacija - van/minivan/sportstourer ili jednostavno karavan je po drugim osobinama same karoserije...
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:

Post od dr Pavlovic »

Drugari, hvala svima na diskusiji,

danas sam poslao mail buducim poslodavcima, sa predlogom da to bude Insignija, a oni su rekli razmislice ,tj na diplomatski nacin su odbili moj predlog.

ok, neka kupe sta hoce, ja cu to da vozim. ali skidam sa sebe odgovornost za nabavku (jer mi je zadatak bio da im predlozim auto, i da dam obrazlozenje zasto bas taj model )

pozdrav, i svako dobro
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

I kupiće naravno Oktaviju 1.6mpi, ili šta je već druga najjeftinija :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:kezo:
Slika
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:

Post od dr Pavlovic »

Nek kupe sta god hoce .. nista bolje od novog auta ...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ne kazu najbolji je nov automobil ili firmin automobil, a ti dobijas i jedno i drugo :pivo:
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

dr Pavlovic napisao:Nek kupe sta god hoce .. nista bolje od novog auta ...
Ali to je rekao Henri Ford :loool:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

Вероватно је све одлучено, али и ја да напишем своја два цента. :)

Ако већ мора нов ауто, ја бих врв ишао на велике Французе (508 и Латитуд). Слажем се са Тексоњом и око изгледа В класе.
Или Суперб.
Ја немам предрасуде тако да би можда и неки велики Хјундаи/Киу. Размислио бих и око Мазде6, Хонде Акорд.

Углавном бих узео црну лимузину са хромираним лајснама и нема грешке.
Pozdrav
Korisnikov avatar
dr Pavlovic
Reactions:

Post od dr Pavlovic »

Obzirom da je firma iz Nemacke, i da mi Srbi ne znamo sta je demoNkratija i slobodno trziste, receno mi je da auto mora biti Nemacki ;)

i ja bih radije vozio Honda Accord nego ovu ruznu B klasu (za moj ukus), ali, ali ..
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Naravno, uvek treba favorizovati svoje. A ne kao mi, samo pljujemo po nasima. (koliko god da su losi)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ako su gazde izraziti nemacki patriote dobijas Passata 100% :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

dr Pavlovic napisao:Obzirom da je firma iz Nemacke, i da mi Srbi ne znamo sta je demoNkratija i slobodno trziste, receno mi je da auto mora biti Nemacki ;)

i ja bih radije vozio Honda Accord nego ovu ruznu B klasu (za moj ukus), ali, ali ..
Zamisli moj doktore da ti uzmu i BMW i onda postaneš službeno bahat. :kezo:

Doduše, i Smart se vodi kao nemački automobil. ;)
Širim haos!
Zaključana tema