Ovde gresis jer nije svaki posao isti i cesto je itekako bitno. Ako neko potceni potencijalnog partnera "na prvu loptu" onda tu nema nista od posla. Ali bilo je vec price o tome ranije na forumu.Day Walker napisao: Ako je neko ozbiljan biznismen, njega nece predstavljati ni automobil, ni odelo, vec ono sto ima da pruzi...
Da li je automobil statusni simbol?
Re: Mercedes B klasa ? Utisci
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nisam mislio da se pojavis kao coban sa "Baki sine" fazonom.. Pricam o ozbiljnijim stvarima
Brzine idu u H-a !!!

Nisam mislio na baki-sine!
Ako se bavis ozbiljnim poslom ne mozes ici ruinom od auta. MOZES ici ako te ljudi vec znaju i imaju primere tvog rada, ali ako ides prvi put jednostavno ne mozes. Potcenice te, pricace sa tobom kao sa salabajzerom, zadavace neke glupe uslove, gledati te kao ocajnika, onda ces ti da popizdis i nema nista od posla. Ajde sad reci da je isto kada se neko ko se izdaje za ozbiljnog poslovnog partnera pojavi u Astri G ili u Mercedesu ML.

Ako se bavis ozbiljnim poslom ne mozes ici ruinom od auta. MOZES ici ako te ljudi vec znaju i imaju primere tvog rada, ali ako ides prvi put jednostavno ne mozes. Potcenice te, pricace sa tobom kao sa salabajzerom, zadavace neke glupe uslove, gledati te kao ocajnika, onda ces ti da popizdis i nema nista od posla. Ajde sad reci da je isto kada se neko ko se izdaje za ozbiljnog poslovnog partnera pojavi u Astri G ili u Mercedesu ML.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Pre dve nedelje ja i ortak izasli u jedan klub na reci u BG-u. Parkirao se ispred ulaza (gde po pravilu nije dozvoljeno) i pitam lika iz obezbedjenja "jel ok" a on potvrdjuje. Ulazimo unutra kad hostesa kaze nema mesta bez rezervacije jer nastupa neka estradna licnost. Ja reko ok idemo a lik iz obezbedjenja kao u fazonu "vec idete", rekoh pa nema mesta. On nas ponovo uvede unutra, sapne nesto hostesi i ona nas namesti na jednom od najboljih mesta. E to se meni recimo ne dopada, niti mi imponuje. Da sam dosao pesice ili Jugom onda nebi bilo mesta a ako vozis Bimmera onda brate nema frke...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije za poredjenje jer ne pricamo o istoj klasi "biznismena"..
Onaj sa ML-om sigurno ne sklapa iste poslove kao onaj sa Astrom G..
Naravno dosta toga zavisi konkretno od posla, ali dosta poslovnih partnera nece ni videti tvoj auto, jer te sigurno nece cekati na parkingu
Onaj sa ML-om sigurno ne sklapa iste poslove kao onaj sa Astrom G..
Naravno dosta toga zavisi konkretno od posla, ali dosta poslovnih partnera nece ni videti tvoj auto, jer te sigurno nece cekati na parkingu

Brzine idu u H-a !!!

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja radim od kuće u gaćama i pravim softver koji se kupuje po celom svetu. Odelo nosim samo na svadbama. Prednosti internet biznisa 

Sad se razumemo.Day Walker napisao: Onaj sa ML-om sigurno ne sklapa iste poslove kao onaj sa Astrom G..
@Floyd, to je slucaj kada automobil mozes da iskoristis kao sredstvo. Niti si ti trazio mesto, niti ocekivao, a to sto su ti oni dali je njihova politika. Verovatno ocekuju ako si dosao takvim autom da ces ostaviti dosta para, a pretpostavljaju od onog sa Yugom nema puno vajde. It's all about the money.
Ja se ne ustrucavam da "upotrebim" auto kada je to neophodno i kada ona druga strana to zeli. Ako neko zeli da mu dam BMW-a ili Porsche-a pred oci kako bi mi nesto omogucio, ja cu mu ga dati. Na primer, kad sam se pre godinu i po vrzmao po salonima i gledao automobile imao sam Punta, Golfa i Boxstera. Naravno da sam uvek isao Boxsterom, jer ako dodjes Golf 4-kom tesko da ces dobiti punu paznju, a da ne pricamo o probnoj voznji. Jos ja nemam obicaj da se ikada obucem u bilo sta bolje od obicnih pantalona i duksa. Mogu misliti kako bi me odjebali... Ovako, kad vide Porsche odmah cvrkucu. Ako je njima potreban Porsche pred ocima da bi cvrkutali - DAJ IM GA ako ga vec imas.
Isto i za posao. Ako je nekome neophodno da izgleda poslovno pred nekim, onda se otvori za E klasu i izgledaj poslovno, nemoj ici sa B klasom. Dovoljno je da ti takva stvar prelomi u jednom-dva veca posla i vec se isplatila kupovina boljeg auta.
Jedan drugar je svojevremeno isao da sklopi neki deal oko online texas hold'em pokera. Dolazili Talijani neki. On ima Passata B5.5 , ali je ipak na nagovor prijatelja uzeo njegovog Touarega i otisao njime na dogovor. Nikad ne nosi odela, tad je obukao. Jbg, ako mozes da steknes neku prednost na taj nacin, onda je stekni. Sve je proslo kako treba, ali da se pojavio u starom Passatu obucen u dzemper i farmerice, pitanje je sta bi se dogodilo. Mozda bi oni pomislili da je neki prevarant, sitna riba, okrenuli se i otisli. Ili bi mu nudili losije uslove, jer bi ocekivali da ce ga i sitnija zarada zadovoljiti. Ovako je bolji auto i bolje odelo odradilo posao. Nekad detalji presude.
grujicd napisao:Ja radim od kuće u gaćama i pravim softver koji se kupuje po celom svetu. Odelo nosim samo na svadbama. Prednosti internet biznisa

izvini, jace od mene

e sad sam se izvrnuo...
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Jbt odakle ti moja slika?

Re: Da li je automobil statusni simbol?
Automobil predstavlja glavni prvi utisak.
Kada te neko dobro poznaje,onda automobil ne predstavlja nista,ali za sve ostale,automobil direktno karakterise tebe.
Nema sile da neko ne sudi o coveku na osnovu njegovih kola,ali bukvalno niko ne moze da ne stvori prvi utisak.
Kao i za sve ostalo.
Mozes da budes genije,ako dodjes na poslovni sastanak obucen kao fudbaler,ti si budala.
Isto tako ako dodjes u novom Bmw-u,ozbiljnije ce neko da te shvati,nego nekoga u jeftinom automobilu,koji god razlog kupovine bio.
Jednostavno,taj Bmw je trebalo zaraditi i vec posedovanjem istog,prvi utisak koji si ostavio je da znas sta radis.
Ako dodjes u Mercedesu 124,koliko god tebi on bio super ili bilo sta drugo,prvi utisak ce biti da ti zelis da ti oni zarade pare,a ne obrnuto,a to niko ne zeli
I ne samo sto se posla tice,nego cesto automobil karakterise celog coveka.
Kada te neko dobro poznaje,onda automobil ne predstavlja nista,ali za sve ostale,automobil direktno karakterise tebe.
Nema sile da neko ne sudi o coveku na osnovu njegovih kola,ali bukvalno niko ne moze da ne stvori prvi utisak.
Kao i za sve ostalo.
Mozes da budes genije,ako dodjes na poslovni sastanak obucen kao fudbaler,ti si budala.
Isto tako ako dodjes u novom Bmw-u,ozbiljnije ce neko da te shvati,nego nekoga u jeftinom automobilu,koji god razlog kupovine bio.
Jednostavno,taj Bmw je trebalo zaraditi i vec posedovanjem istog,prvi utisak koji si ostavio je da znas sta radis.
Ako dodjes u Mercedesu 124,koliko god tebi on bio super ili bilo sta drugo,prvi utisak ce biti da ti zelis da ti oni zarade pare,a ne obrnuto,a to niko ne zeli

I ne samo sto se posla tice,nego cesto automobil karakterise celog coveka.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Slažem se 100% sa ovim što je napisao Xeroj87 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
I sve to samo u slučaju ako te poslovni partner ne poznaje, tj. ne zna za tvoje uspehe. Jedan Bil Gates može da dođe na poslovni sastanak i u Zastavi 101, još bi svima to bilo simpatično.
Posetite www.garaza.rs !
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
I to je tačno.
Takve ličnosti (koje su javno svima poznate) mogu sebi dozvoliti razne "ekscentrične" postupke na koje će svi gledati po sistemu "može mu se".
Takve ličnosti (koje su javno svima poznate) mogu sebi dozvoliti razne "ekscentrične" postupke na koje će svi gledati po sistemu "može mu se".