Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?

Post od Grujic »

Pa tvoj izbor ne znaci nista, pogledaj koliko ima ljudi koji voze taj 1.4 I meni bi bio slab, al coveku moze sasvim lepo da zavrsi sve sto mu treba.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

to jesi u pravu, i po gradu definitivno nema veze koji vozis, tako da to stoji, ali ako ides cesce van grada(do bosne, crne gore...) onda to zahteva jacu masinu. sta meni znaci taj 1.4 kada hocu od uzica da idem ka zlatiboru, pa da ga vozim u 3. brzini. to mi je ....
Slika
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Po gradu manje, vise...mene je smarao kad trebam da krenem sa semafora.

A tek na otvorenom kad je auto malo pod teretom (kod mene 70% tako), npr BB potok i sl. Trecom uz jak zalet penje. Moja Astra ima isto 75 ks, ali zato je dizlo i kida uzbrdo.

Ako vec mozes da biras, a mozes jer kod polovnjaka nije velika razlika izmedju cene ovog 1.4 i 1.6 ili 1.9 TDI, bolje je da uzmes malo ''komotniji'' motor i da ne razmisljas.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

pa to. em je manja potrosnja sigurno. samo jednu stvar u tom slucaju treba da gleda. da zna okvirno na koliko zeli voziti taj auto, da li kao prelazni period godinu dana +- mesec, ili barem 3-5 godina. onda definitivno ce se razlika u ceni jaceg motora, kompenzovati manjom potrosnjom.
Slika
slave1984
Reactions:
Pridružio se: 06 Sep 2012, 08:45

Post od slave1984 »

Da upravu ste, ovaj benzinac je bas mnogo trom...plus sto ste naveli jos i potrosnju tako da me sve vise to odvraca od ovog modela...ali kad bih mogao da nadjem 19 tdi 77kw/105ks to bi bio pun pogodak i sto se tice potrosnje i snage...sta mislite o ovom modelu?
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Drugar je do nedavno vozio 1.9 TDI 105, meni je taj motor odlican, nije neki trkac ali moze itekako lepo da potegne! Od kvarova je imao zamajac i cini mi se anlaser...kupljen sa "140.000" km prodat ~200.000km..
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Skuplji je dosta TDI...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Komšija je pre mesec dana prodao Mk5 TDI 2004. godište sa preko 200.000 km za 7.000€. Nisam gledao koliko su benzinci sličnog stanja i godišta, ali cenim da su značajno jeftiniji.
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Imam dosta iskustva sa sesticom u varijanti 1.4 i moja preporuka je da ako mozes zaobidjes taj agregat. Argumenti: tromost i potrosnja. Mnogo bolje se u voznji ponasa cak i novi Polo 1.2 sa tri cilindra sa kojim sam takodje presao vise hiljada km.

Jedna mala zanimljivost za taj Golf 1.4. Posto je to sluzbeni auto, desilo se to da se u njega sipao pun rezervoar eurodizela, a onda je usledio i pokusaj da se vozi tako dok se auto nije ugasio, zauvek cinilo se. Medjutim posle zamene goriva, nastavio je da radi kao da se nista nije dogodilo.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Šta onda nekom nije jasno..? :kezo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nisam vozio taj 1.4 u Golfu, ali u Focusu 1.4 sa 75ks ide sasvim pristojno, nije raketa ali daleko od toga da je kilav, da smara kad krećeš sa semafora, da treba da se vraća iz 5. u 2. kada oćeš da pretekneš kamion. Godinama sam vozio Fiestu koja je išla 16s do 100 pa mi je bila super, al nije trošila 9-10l doduše nego dosta manje. Provozaj ti to, upali klimu, povedi nekog da ga napunite pa vidi. Plin ti ne gine ako ćeš benzinca i puno voziš po gradu i špicevima.
S druge strane 1.6 ne troši značajno više ako i uopšte a ide osetno bolje. Mada je ranije bilo dosta priče da je čak i taj preslab u Oktaviji na primer...
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Taj motor jeste preslab za G5, ali je osetno jeftiniji i od 1.6 a kamoli od TDI-a. Ako nisi zahtevan 1.4 je skroz ok izbor, a i može da se nadje možda i neki kupljen kod nas (kod nas je verovatno taj motor bio najproavaniji, ali ne zbog kvaliteta nego zbog ubedljivo najniže cene kao nov).
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ako si prethodno vozio juga, onda ti je ovaj motor dovoljan :D

Hocu da kazem da subjektivan osecaj nije bas neko merilo jer u pocetku imaces osecaj da je 1.4 dovoljan a onda ces posle godinu dana da krenes natovaren na more i videces da si ipak trebao malo jaci motor da uzmes kad si kupovao.

Da je prosecnom vozacu 1.4 dovoljan to je sigurno, ali ako vec mozes da biras a nece bas puno da te kosta, potrazi minimum 1.6.

Da se razumemo, moja Astra je 1.7 sa 75ks i menji je za sada dovoljna. Dobro povlaci jer je dizel , da sam morao benzinca, minimum bih uzeo 1.6 jer je po meni to prava mera za tu tezinu i moj nacin voznje.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

somi-car napisao: Hocu da kazem da subjektivan osecaj nije bas neko merilo jer u pocetku imaces osecaj da je 1.4 dovoljan a onda ces posle godinu dana da krenes natovaren na more i videces da si ipak trebao malo jaci motor da uzmes kad si kupovao.
:plusone:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako je najveći broj prodatih golfova 1.4 onda je očigledno da je prosečnom vozaču to sasvim dovoljno. Čak mi je i bolji taj u golfu jer ima bolji obrtni moment na nižim obrtajima od recimo kiinog 1.4. A ocene kako se neki auto vuče ko mrtvo puvalo su čisto subjektivne, i meni je sve što ne ide ispod 9s do 100 neprihvatljivo ali to nema nikakve veze sa nekom pričom ovde.
Odgovori