Najčistija voda (jezero, kanal) u Srbiji?

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Najčistija voda (jezero, kanal) u Srbiji?

Post od pedja »

Ji 4Tze napisao:Knić je super jer ima dosta pravaca i dva puta što ulaze u vodu :)
Gruzansko ili Knicko jezero inace koriste veslaci za treninge (mozda i kajakasi).
Bas sam skoro bio i pitao se zasto putevi vode u jezero i kakvi su to razni ostaci mostova... verovatno od starog puta.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Saša napisao:Mala ispravka: na Durmitoru ima mnogo jezera i sva su "durmitorska", a na fotografiji je Crno jezero pored Žabljaka. :)

Tapatalk
Tako je na to sam mislio :doubleup:
Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Na Gruzi (Knicu) sam se spremao pore nego sto sam izborio Olimpijsku normu, super je tamo.

Pa treba mi bistra voda, ne cista u smislu da moze da se pije nego sto prozirnija. U pitanju je inace slikanje za Red Bull (treba da idem na njihov sajt i da postane sve to zvanicno tj javno) a fotografije ce praviti Pedja koji je slikao Felixa sada kada je skakao, tako da je i oprema vrhunska a naravno i fotograf... Sto s jedne strane znaci da nece biti mnogo problema sa slikama, ali opet zasto ne iskoristiti pun potencijal :)

Dakle treba mi prozirna voda pre svega :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Manje-više odgovaraće vam bilo koje pravo planinsko jezero i po mogućnosti da slikanje bude zimi pre leda. Tada nema planktona i otopljenih "sedimenata" (ili su na minimumu) i voda se maksimalno izbistri. I meni se čini da su ova crnogorska jezera najbolja opcija jer im je voda stvarno čista i providna... :)
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa neće da roni kajakom već da vesla - prštaće voda, složiće neku ljutu facu a ovaj će da odvali kontraste, hdr i plavo nebo. Kad voda pršti, ne mora da bude ni previše čista :kezo
Da je bar vreme za neki brzak a ne jezero :) Vidi Garaši su kod AR, izguglaj slike, okolina je malo interesantnija nego ostale... Što ne slikate negde na Dunavu? :) Djerdap i to, je l sme tamo kajakom?
Što neko napisa, u ovo vreme je prozirna jer nema algi i žaba.
Dunavci su zanimljivi, mada sa ovim vodostajem... Sava sa mostovima, Belocrkvanska jezera? Tu bi trebalo da bude bistro jer su šljunkare i duboki su.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Najčistija voda (jezero, kanal) u Srbiji?

Post od Saša »

Čim traži bistru vodu, znači da će biti podvodnih snimaka. Ne mora on da "roni" sa kajakom, ali će snimatelj sigurno...

Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Da, Pedja se pre svega fokusirao na podvodnz fotografiju, to mu je "specijalnost". Verovatno ce biti slika sa pola objektiva u vodi pola iznad ili tako nesto... Moguce i da ce biti objektiv par cm u vodi... Ne znam stvarno... U7glavnom hvala svima na predlozima! :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ohridsko jezero ima providnost 20metara, cista i bistra voda a ima i reku koja protice kroz njega. Crni i Beli Drim sa izvorom tj uscem.
Nije u lokalu ali nije ni na kraj sveta.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

AcaKayak napisao:Da, Pedja se pre svega fokusirao na podvodnz fotografiju, to mu je "specijalnost". Verovatno ce biti slika sa pola objektiva u vodi pola iznad ili tako nesto... Moguce i da ce biti objektiv par cm u vodi... Ne znam stvarno... :)
Upravo tako kako si rekao, poznajem Predraga Vuckovica, vozili smo bajkove pre dvadesetak godina a i poznajem stil kako on fotka, nema sumnje unapred kakve ce fotke dobro da ispadnu. On je pravi profesionalac u svom poslu i sve ce da uradi da ispadne fotka nestvarno dobro.
Slika
http://www.extreme-photographer.com/bio.html
Slika
Odgovori