Automobil od 15-17k eura
Re: Automobil od 15-17k eura
Istinu zboriš.
U svakom slučaju, moj savet je da odmah odluči da li je za novo ili polovno vozilo, biće lakše i njemu i nama.
U svakom slučaju, moj savet je da odmah odluči da li je za novo ili polovno vozilo, biće lakše i njemu i nama.
To je jedan od najgorih cenovnih rangova jer si blizu nekom jako kvalitetnom evropskom autu, a opet mnogo je to para za koreju...
Mislim da je ok priča da se za taj novac uzme nešto polovno, max 2 godine staro.
Npr:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _6_16_tdi/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... cdti_njoy/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _16_dizel/
Mislim da je ok priča da se za taj novac uzme nešto polovno, max 2 godine staro.
Npr:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _6_16_tdi/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... cdti_njoy/
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _16_dizel/
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ja sam za Octaviu. Grujic rece da bi je izbegao zato sto uskoro izlazi novi model, dok ja tu vidim prednost jer je do sada prelezala sve decije bolesti i auto kuce ce poceti da ciste zalihe. Cini mi se da je DayWalker negde rekao da se Octavia proizvodi do 52. nedelje 2012. godine, imaj to na umu.
Obrati paznju da ce ti u narednim godinama trebati i veliki gepek zbog porodice. Ne znam koliki gepek ima Ceed, ali ima sigurno manji od Octavie. Takodje, meni ne bi bio presudan kriterijum to sto je plastika u Octavii tvrdja ili KIA ima veci broj zvucnika, vec pouzdanost motora, kolicina prostora u automobilu i gepeku i gubitak na ceni pri prodaji automobila.
Obrati paznju da ce ti u narednim godinama trebati i veliki gepek zbog porodice. Ne znam koliki gepek ima Ceed, ali ima sigurno manji od Octavie. Takodje, meni ne bi bio presudan kriterijum to sto je plastika u Octavii tvrdja ili KIA ima veci broj zvucnika, vec pouzdanost motora, kolicina prostora u automobilu i gepeku i gubitak na ceni pri prodaji automobila.
Vodi samo računa da Octavia ima samo 4 airbaga i u elegance opremi, a da je doplata za vazd. zavese mala, jedno 200e. (tako je bar bilo 2011.kada sam ja birao auto)
I ja mislim da je Oktavia racionalan izbor.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Racionalan jeste, ali valjda na forumu ljubitelja automobila treba delom i srce da zaigra kad se kupuje nov auto. Ja sam imao Octaviu i ostala mi je u lepom sećanju, tj. kupio bi je opet, ali ne po svaku cenu. Nekako, više mi je taj auto za mog ćaleta, nego za mene. 

Posetite www.garaza.rs !
Opet copy-paste
Mislim da sam pronašao sebi auto. U pitanju je mazda 3 ali limuzina, ona sa "dupetom." Dizel, u opremi TE sa još nekim dodatnim stavkama. Motor je 1.6 sa 116ks i 270Nm. Auto je bio test vozilo, prešao je 9000km i prodaje se po veoma veoma dobroj ceni od 15k evra. Po dimenzijama je kao oktavija samo što nema onaj "plastični" osećaj koji sam imao u oktaviji. Mišljenja?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Mislim da sam pronašao sebi auto. U pitanju je mazda 3 ali limuzina, ona sa "dupetom." Dizel, u opremi TE sa još nekim dodatnim stavkama. Motor je 1.6 sa 116ks i 270Nm. Auto je bio test vozilo, prešao je 9000km i prodaje se po veoma veoma dobroj ceni od 15k evra. Po dimenzijama je kao oktavija samo što nema onaj "plastični" osećaj koji sam imao u oktaviji. Mišljenja?
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
To je 1.6HDI?
Za te Mazde sam čuo različita iskustva. Drugar je imao takvu, mislim da je baš taj motor, pitaću ga za iskustvo.
Za te Mazde sam čuo različita iskustva. Drugar je imao takvu, mislim da je baš taj motor, pitaću ga za iskustvo.
Posetite www.garaza.rs !
Ne znam da li je hdi, moguće je. Znam samo da je SOHC 8v
Mazda 3 sedan, ako može po toj ceni 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Da, to je 1.6 hdi sa interkulerom, samo je malo preradjen u Mazdi, pa je dobio 3 magarca vise 
Odlican izbor.
Kakva je cena servisa?

Odlican izbor.
Kakva je cena servisa?
Čovek mi reče da je redovan oko 100 evrica. Valja li taj motor čemu? U salonu su mi rekli da su menjač i alternator mazdini kao i da je drugačije rešen sistem dpf-a. E sad šta to znači...
Naravno da vredi. Pa to je HDI
Nisam cuo da je u bilo kojoj varijanti imao neke izrazene probleme...
Drugacije resen filter cestica znaci da mu ne treba aditiv, vec se sam cisti. Ti ne bi trebao ni da znas da ga imas na autu

Nisam cuo da je u bilo kojoj varijanti imao neke izrazene probleme...
Drugacije resen filter cestica znaci da mu ne treba aditiv, vec se sam cisti. Ti ne bi trebao ni da znas da ga imas na autu

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Po internetu mozes naci dosta problema sa 1.6 HDI 110 konja 16V, a taj u mazdi je 8v znaci novi motor koji je poceo da se ugradjuje u Fl 308 ako se dobro secam. Taj osmoventilski bi trebao biti resen problema sa uljnom pumpom, kanalima uljnim, turbom itd...
Meni ta Mazda odlicno zvuci, jedino mi se ne svidja sto je test vozilo!
Meni ta Mazda odlicno zvuci, jedino mi se ne svidja sto je test vozilo!
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Pitao sam drugara koji je vozio prethodnu 3-ojku, isto 1.6 dizel. Bila je kod njega godinu i po dana i prešao je oko 40.000km sa njom. Kaže da je bio prezadovoljan autom, odličan je za duži put, udoban. Išao je sa njom na nekoliko puteva od po par hiljada km i kaže da je bio prezadovoljan. Inače je vozio A4 pre toga (ćaletov) pa može da uporedi i kaže da mu se Mazda više svidela. Uglavnom, nije imao nikakvih problema i prodao ga je iz sasvim drugih razloga, ali kaže da bi se sad rado vratio na Mazdu, umesto novog Brava MJet koji trenutno vozi.
Taj motor je odličan, tu nema sumnje. Ako su rešili te neke probleme koji su se javljali, kao što kaže Haineken, onda tek nema razloga za brigu. Samo eto povedi računa da ne sipaš dizel baš bilo gde, uz redovne servise, ne bi smelo biti problema.
Taj motor je odličan, tu nema sumnje. Ako su rešili te neke probleme koji su se javljali, kao što kaže Haineken, onda tek nema razloga za brigu. Samo eto povedi računa da ne sipaš dizel baš bilo gde, uz redovne servise, ne bi smelo biti problema.
Posetite www.garaza.rs !