Izbor brijača i tehnike brijanja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Dobro veče

Post od Floyd »

Rakhil napisao:
NexT napisao:Rakhil, ugledaj se malo na Floyda
Kako to mislis, da se ugledam na Floyda? Da kupim BMW i bacim Samsung? :mrgreen:
:kezo: :kezo:

Sto se brijaca tice, ako ista mrzim to su elektricni brijaci.
Posao koji sa ziletom obavim za 3 minuta, sa elektricnim traje po 30...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

paja napisao:Bri se svaki dan nedelju dana i imaćeš mnogo manje iritacije.
Ovo je kod mene nemoguce. Samoubio bih se radije.

Bijanje posle tusiranja je prporucljivo, jer je koza naparena i dlaka meksa.
Ipak, najbolje je brijati se ujutro, kada koza nije "umorna", tj kada ste svezi. Ja sam nasao odgovarajucu penu/gel i aftershvae balzam, ali ono sto najvise pomaze je: krema za lice, ili ruke, sta god. Namazes pre brijanja. Jos bolje ako mazes kad god se setis, tj jedno dva puta dnevno. Omeksa i dlaka i koza.

Kako god, u najgorem slucaju, namazem pre brijanja i ostavim mali da upije. Posle je sve nekako lakse.
Inace, najbolje se obrijem kada se duze vreme ne brijem. valjda se koza odmori. Sreca pa vise ne moram da se brijem svaki ili svaki drugi dan.

U planu mi je nabavka kvalitetne cetkice, tj komplet pribora, samo nisam odlucio da li cu masinicu sa ziletom ili klasicnu btritvu da primenim. Prvo cu da vezbam na balonu :D Cetkicom napravljena i naneta pena bi trebala biti bolja od one "fabricke". Ili da kupim el.aparat, ionako ne moram da se brijem na dnevnoj bazi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja se retko brijem svaki dan jer me mrzi, ali mi je definitivno lice namanje reagoval dok sam se u vojsci brijao svaki dan.
I sada ako mi se nekad upali lice pa hoću da ga smirim to radim tako što se brijem svaki dan neko vreme.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Dobro veče

Post od Saša »

Phillips rotacioni sa tri glave i udri. Obriješ se za 5 minuta, bez krvi i drugih posledica. Naravno, brijanje svako jutro se podrazumeva, inače je bolje uzeti "žilet"... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Britva je nepotrebna i opasna, klasičan DE brijač radi posao samo tako.
Jeftin a odličan:
http://www.bruceonshaving.com/2010/12/0 ... -de-razor/
Radi odlično sa penom ili gelom iz limenke. Lično preferiram penu.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja sam kupio preko popusti.rs pre pola godine Braun 190s-1, nesto jako povoljno i prilicno sam zadovoljan el. brijacem. Obzirom da imam slabu bradu(3 dlake u 2 reda) odlicno mi radi posao, ali samo ako se brijes svaki dan onda mozes da ustedis na vremenu. A ustedi se jako mnogo u tome sto bacis brijac(bar jedan ulozak mesecno Mach3, dva su oko 500 din bila ranije), dobar afteshave nema bez 600din, pa do 1000, i dobra pena, za dva ova ciklusa isplati se brijac.
Inace s kozom nije bilo problema dok je sve Nivea, cim promenim bukne.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Mach i slični brijači su prevara svoje vrste, to se istupi za čas, a ima kao, 5 žileta.
Gillete made in Poland treba izbegvati, ali, već duže drugog nema kod nas.
Jedno vreme se mogao naći poljski i čini mi se nemački, ovaj drugi znatno duže trajao (govorim o ulošcima sa 3 nožića)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Uroš S. napisao:Ja sam kupio preko popusti.rs pre pola godine Braun 190s-1, nesto jako povoljno i prilicno sam zadovoljan el. brijacem. Obzirom da imam slabu bradu(3 dlake u 2 reda) odlicno mi radi posao, ali samo ako se brijes svaki dan onda mozes da ustedis na vremenu. A ustedi se jako mnogo u tome sto bacis brijac(bar jedan ulozak mesecno Mach3, dva su oko 500 din bila ranije), dobar afteshave nema bez 600din, pa do 1000, i dobra pena, za dva ova ciklusa isplati se brijac.
Inace s kozom nije bilo problema dok je sve Nivea, cim promenim bukne.
Ti si cosav covek, zavidim ti :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nek si mu objasnio :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Imam baš jaku bradu i stalno eksperimentišem sa kombinacijama.
Za sada najbolja:
Gel-Nivea extreme comfort shaving gel
Brijač-Gillette Fusion ProGlide
After shave-Nivea sensitive after shave fluid ili nešto slično od tih nivea fluida.
Najbolje je posle kupanja, ali može i vruć vlažan peškir (ja ga malo pokvasim i zagrejem u mikrotalasnoj) par sekundi na lice i brada očas posla omekša.
Ovo je skoro pod obavezno ako se brijem svaki dan.
Kao što neko reče dosta pomaže i krema za lice par minuta pre brijanja.
Inače muka je i kada je brada više od 3 dana stara, onda čupaaa.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Mislim da je već vreme da se otvori posebna tema o brijanju. Ili da se naziv foruma promeni u BRICA-forum ljubitelja britvi, žileta i sapuna za brijanje. :D
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Dobro, dužni ste, ko ima garažu, da namontira lavabo i ogledalo u garaži i da se tamo brije :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Ja da imam garažu instalirao bih i internet i krevet u njoj :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@perfiko - podrzavam :D

Ja sam koristio nivea mleko/balzam, ali su nesto promenili u jednom trenutku i uopste mi ne prija.
Presao sam na SebaMed balzam i odlican je.

Trenutni problem je sto su one jazavicje cetkice relativno skupe. A i kod nas nema da se nadje stalak, komplet, za brijac, cantricu za penu, cetkicu... No, smislicu nesto, ako ne kupim elektricni
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

perfiko napisao:Mislim da je već vreme da se otvori posebna tema o brijanju. Ili da se naziv foruma promeni u BRICA-forum ljubitelja britvi, žileta i sapuna za brijanje. :D
Tema otvorena, iako admin nema takve probleme. Ja mogu da se brijem 6 meseci sa onim brijačem koji bi vi bacili jer ne brije više. U vojsci, na postrojavanju, komandir se dere što se pojedinci nisu obrijali i daje mene kao primer, a ja se obrijao 3 dana pre toga. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori