Zamena za fabijanu.

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Re: Одг: Zamena za fabijanu.

Post od sasa lbg »

1.6 tdci ima plivajuci u varijanti 90 ks i 110 ks.
Nemoj porediti svoj tdi sa tdci 90 ks.

HTC
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Zamena za fabijanu.

Post od sebekkg »

sto? u kom smislu da ih ne poredim?
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

99% sam siguran da tdci od 90 konja nema plivajuci jer ga nema ni HDI od 90 konja.
Isto tako, taj od 90 konja nema ni interkuler. Nema ni filter cestica.

Generalno bi trebao da bude odlican motor, i pored njega ne bih gledao 1.8, jer bih onda uzeo 1.6 od 110.
U principu, Focusa bih izabrao od ponudjenog.

Mada ne vidim poentu prodaje sredjenog auta, koji je usput karavan. Jednako stanje neces naci, tako da si u principu samo bacio pare na to sve sto si radio, niko to nece ceniti u oglasima. Ili mozda i hoce, ali po cenu onih uvezenih sa placeva....
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Vala si u pravu. Ali onda barem cu gledati oglase nekih ovde auta pa ako nsleti nesto boze moj. A 1.6 110ks kakav je po tvom misljenju? On ima i int kuler a i plivajuci, a i dpf bese.

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

trojanac napisao:Ja sam vozio taj 1.8 TDCI i nimalo mi se ne svidja kako se vozi. 1.6 je sigurno bolji motor, jedino sto je slabiji malo, ali to uvek mozes da resis cipom.
Imas na oglasima dosta Civica 1.7 dizel, to su Isuzu motori koji su isli i u Astru. Vrlo pouzdan motor, pristojnih performansi, 100 KS ako se ne varam. A u Civicu bar mesta ne manjka. :)

WS & TT2

Zašto se ti ne svidja 1.8 tdci? Po moje je 1.6 lošiji motor, barem svi koje poznajem tvrde tako, isto ako pitaš servisera za ford u SLO svi kažu beži od 1.6, a prepuručuju 1.8. Ne znam zašto bi u Srbiji važilo drukčije. Ne uzmite moje pitanje ko napad nego ko čistu radoznalost i preslikanje situacije koja je u SLO.

Isto oko potrošnje 1.6 tdci vs 1.8 tdci, pošto sad vozim mazdu sa tim 1.6 tdci, i to još u modernijoj, kobajagi još štedljivijoj verziji mogu da kažem da nema baš neke razlike u potrošnji, sam sam sa focusom imao i potrošnje oko 4 litra, ako sam stvarno pazio, a bez neke pažnje 6 litra, s tim da nisam baš nežan vozač. Tu je negde i mazda.

Znači ja još uvek tvrdim da ako se kupuje ford onda 1.8.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Mislim da sam na Fordovom forumu citao da 1.6 tdci od 90 ks ima plivajuci jer je Ford odlucio da iako Peugeot ne stavlja taj dio u svoje automobile oni ipak stave plivajuci... Ovo bi morao provjeriti ali ja sam to sigurno citao na nekom ozbiljnom forumu...
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Na nekom ozbiljnom foruimu???
Hoces da kazes da je GARAZA neozbiljan forum?
Ovo je za trajni ban!!! :mrgreen:
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

da imam takvo misljenje o ovom forumu ne bi ni bio ovdje ;-)

htjeo sam samo da kazem da to nisam cuo u kafani ili na nekom slicnom mjestu...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

sebekkg napisao:hmmm, bas sam mislio da ima vise mesta od fabije u kabini, ali sam mislio mozda bas da uzmem karavan, tako da bi imalo mesta. Ti bese imas isto focus mk2, hatchback? bas bi valjalo videti to i istestirati. A 1.6tdci sam cuo i da nema plivajuci :D, pa je i laksi za operisanje istim, to sad sto ima 90ks, mislim da nije gori od mog u fabiji koji je od 75ks, a 1400ccm.

seat je bas onako nemac spanske krvi, satro vuce na neke emocije, a tvrdo se vozi kao i svaki vw. to je neka spanska alternativa golfu 4. tako da sumnjam da je tu nesto previse losih stvari osim one plastike na instrmentalki, gde je normalno golf 4 i te kako je bolji. ali bre danas dosta dileja vozi g4 (čast izuzecima), ali i da hocu da ga uzmem, cene su preduvane, i svi su prešli po 120-170kkm.

scenic, mi je nekako zapao za oko, svojim izgledom i prostranoscu, ali i pozicijom vozaca. znaci kada se ono vozi, i onako sedi visoko, bas imas neki lep osecaj sigurnosti i pregleda nad situacijom u saobracaju.

zato cu polako da trazim nesto sto je u egal stanju pa polako jer svidja mi se npr i ford mondeo 2003.-05., ali koliko sam se samo naslusao negativnih kritika, na racun tdci-a onog jaceg, ako ga samo jednom ispustis iz ruku u smislu servisiranja, posle ce ti dusu na slamcicu piti. barem je tako za 3-4 mojih prijatelja.
Ako uzmes karavan, imaces samo veci gepek, ne i vise mesta u autu. Da, ja imam Focus Mk2, a cesto se vozim u Fabijama (doduse ne nazad) i ne bih rekao da je kvantni skok u mestu. Dzaba ti to pitas preko foruma, nadji bilo koji plac posto svi imaju bar jednog Focusa, pa sedi i probaj. Mom autu svi zameraju preveliki centralni greben koji zulja noge, dok meni to uopste ne smeta - nista neces znati dok ne sednes.
Mondeo je bas na glasu kao bagovit, pa ti ni to nije neko resenje. Procitaj Lakijeve horor price oko tog auta.
Scenic je jedini koji ti pravi drasticnu razliku u odnosu na Fabiu, ali ja bih se slozio sa ostalima: imas sredjen auto sa ok kilometrazom za koju znas da je tacna, ne diraj nista dok ne bude stvarne potrebe.
I da dodam, otkad je Trojke kupio Hondu (moj prvi susret sa tim modelom), ja to preporucujem svima kao best buy u C segmentu, ono je izmislilo pojam prostranosti
Predrag B.
Reactions:
Pridružio se: 30 Sep 2012, 15:22
Garaža: Fabia 1.2 TSI, Florida 1.4 HDI, Tempo 1.1

Post od Predrag B. »

Focus 1.6 tdci. Odličan motor, odličan auto. Prostran, pregledan i stabilan samo tako.

ili Leon 1.9 TDI, a može i Octavia.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

gledam oktavije i sasvim su konkretni auti, ali ne bih prelazio na onu mk1, tek na a5, ali za nju nemam da dodajem 2000e.

posto ne zurim, videcu kod tebe rakhile kakva je ponuda prostora, kod trojketa napred ima dosta prostora, pa cu odraditi uopredan test :D
Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

NexT napisao:99% sam siguran da tdci od 90 konja nema plivajuci jer ga nema ni HDI od 90 konja.
Isto tako, taj od 90 konja nema ni interkuler. Nema ni filter cestica....
Ima plivajuci zamajac (ali ne i problem sa njim) a ima i interkuler naravno!
Filter cestica nema sto je svakako plus kod polovnjaka ...tj nema ga do 2009 g sigurno a posle ..?!?
HTC
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

sebekkg napisao:
Floyd napisao:
sebekkg napisao: -renault scenic 1.9 dci od 120ks
-seat leon 1.9tdi
-ford focus mk2 1.6tdci 90ks.

Sta biste mi preporucili od datih kandidata. I koji je zahvalan za odrzavanje.

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Scenic se u ovu pricu bas i ne uklapa ;)
Izmedju preostala 2 bih predlozio Leon jer mi se vise svidja a i verujem da je kvalitetniji...pored toga TDI je TDI :)

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... t_leon_fr/

šta misliš :D
Ja nisam ljubitelj cuninga tako da je bolje da taj deo ne komentarisem :mrgreen:

Sto se cene tice, mislim da je prejaka za auto koji je presao 175kkm :pardon:
Nego, zasto ti je potreban bas dizel?
Kako sam cuo, u Srbiji su dizeli u toj cenovnoj kategoriji, obicno razvaljeni i tesko je naci dobar primerak.
Sto ne pogledas ovako nesto...

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... a_16_plin/

To ces da vozis 100km uz minimalna ulaganja ;)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

jesu vala, i to velika vecina. zato ja i uvek kada trazim, trazim auto koji je nov kupljen u srbiji, tako da je lakse uci u istoriju vozila, bez da zoves u zemlju uvoza u ovl servis i sl. Toyota je odlican izbor. samo cu morati prvo da potrazim kvalitetnog majstora u kg, da ne bih za svasta morao u bg.

e sad. na pitanje zasto dizel, zato sto volim nekako miris nafte+turbina, pa sreci nema kraja :D
vise volim turbo motore, barem ja mislim da volim :zbunjen: .

ali moj drug ima 156icu sa 1.6motorm, pa jos plin, probacu ovih dana malo da vidim kako bi mi lezao atmosferac iole novije generacije na plin, posto mi je u porodici pre fabijane 1.4tdi, bila samo zastavin program i malo fabia 1.4mpi(koji mesec).
Slika
Odgovori