Nove ili polovne gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Nove ili polovne gume

Post od dunx81 »

Uzimao sam nove a koristio i polovne. Igrom slucaja sam dobio 4 zimske Fulde koje sam koristio 3 zime bez problema. Sasvim korektno su drzale sto sam i isprobao po kijametu na Divcibarama (bilo nesto slicno kao sto je ovih dana po planinama,ludnica)
Tako da msm da se u nekim ,doduse retkim,slucajevima isplati ici na polovno. Odnos ulozeno/dobijeno prevagne u njihovu korist.

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

@ pajaOff topic
ipak puntic ne trpi kompromise :sreckovic:

@dunx81 ali kao sto i sam znas, da sve ove koje su po oglasima su dobre dubine sare, i cak 3 godine stare, a znas da one mogu preci i po 50000km, a to je vec okaciti macku o rep, a i drze cenu kod ovih vulkanizera ih...
Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Uvek nove gume,bolje nove 15 nego polovne 17.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

ja vazda bio za nove. uvek si siguran. znas u kakvom su stanju i sta mogu da ti pruze, nema iznenadjenja. ;)
Slika
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Ja sam uvek za to da se takve stvari ne kupuju polovne, medjuti na nagovor prijatelja sam jednom kupio polovne zimske sve 4. I moram priznati da nisam zazalio.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Naravno da sam za nove, ali ako su finansije problem bolje je i polovne, ali u boljem stanju od onih koje se trenutno voze...

Bash me zanima koliko ce mi trajati ova 2 seta guma s obzirom da godisnje prelazim ne mnogo vise od 10000 km, a od toga 2/3 sa letnjim, a 1/3 sa zimskim gumama.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

pa tako nekako, ali povlaci se tu dosta pitanja. covek koji resi da kupi neki auto, mora da ima misao u glavi, nije ga samo kupiti , nego i odrzavati. ako ne zelis da ulazes previse, nemoj se ni siriti pa uzeti auto gde ide dosta u ulaganja, npr skupe gume, jaca cena delova...

jer mozes da skrtaris, da npr ne napunis klimu na vreme, i da otvoris prozore kada je vreme za to, ili leti da ne sipas tecnost za brisace vec destilovanu vodu/moze i cesmusa. ali za gume-kocnice .. se ne sme zajebavati ni slucajno. ako vec uzima neko polovne gume,samo od prijatelja kome veruje, nikako PROVERENI VULKANIZER. :zbunjen:
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da li je bolje polovne gume ili nove kineske to je pitanje.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Samo nove... Kupiš polovne koje je neko skinuo jer mu nisu valjale ili su bile potrošene i šta, očekuješ da će to biti dobro? Nema šanse... Polovno bih uzeo eventualno samo za rezervni točak, a i tada bih razmislio...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ima i povoljnijih scenarija za kupovinu polovnih guma od kupovine na buvljaku ili nekom otpadu gde ti majstor probere četiri "dobre". Npr, poznanik prelazi na drugu dimenziju pa hoće da unovči stare a dobre gume, prodaje auto bez drugog seta točkova koji mu ostaje u višku i.t.d. Tako bih uzeo polovne gume, sa oglasa i od vulkanizera nema šanse (iako sam to već radio pre 15 godina kada sam kupio dve polovne Mišelin gume za Z101. Apsurd, ali bile su bolje od novih TG621 koje su odmah letele na zadnju osovinu).
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma moze i preko oglasa dobra kupovina, prodaju ljudi felne sa gumama pa nekad prodaju samo felne a gume ostanu i idu odvojeno
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Može svugde sigurno da se nađe, pitanje je rizika i kasnije mirnog sna.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pisao sam vec 90% polovnih je djubre, 10% valja i to su te varijante sto je Sloba naveo.
Ja sam kupio 2 ili 3 puta u zivotu polovne, jednom neke zimske Semperit i te su bile dobre, pre par godina Michelin letnje sa 6mm sarom i naravno ubrzo sam skinuo te alu felne sto sam od Gruje uzeo i vratio celicne jer su te Michelinke jako lose drzale, uplasticile se, bez obzira sto su bile stare 3 godine, ali po slobodnoj proceni 50k km su presle, verovatno lagaije voznje.

Uglavnomn ne treba biti iskljuciv, i danas bih uzeo polovne, ali sad malo bolje mogu da procenim da li su djubre ili su stvarno dobre.
Npr. pre 2 nedelje mi covek nudio Michelin Pilot Sport PS2 225/45R17 sa Accorda, vidi se da je guma skoro pa nova, presla maxx 10ak hiljada km. ALi sad ne mogu da mu nadjem broj u fonu iako sam mu rekao ako su sve 4 takve da mi donese da cu ih otkupiti. A ako se i pojave idu na A4, jer su ove Pirelli na njemu malo po sredini potrosene, iako nisu stare,nisu puno presle i drze i dalje dobro sledece sezone bi ipak trebale da se promene, pa cemo ih uvaljati nekom ko voli polovne za 20ak evrica. :rofl:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Mene fascinira jedna cinjenica - niko nikad ne bi kupio polovne gume, a kupe polovan auto sa X godina starim gumama i onda je to sve super i voze dok se ne potrose...

Generalno sam za kupovinu novih, ali sam imao slucaj gde se to nije dobro pokazalo.
Na Pugu sam kupio zimske nove, eno ih na drugom setu GY, a letnje su dosle u kompletu sa felnama, godinu dana stare i sa sarom 7.5mm...

Na Mecki zimske kupujem nove, letnje sam takodje kupio nove, pa su gume imale neki problem... Kako su se vise trosile postajale su bucnije, pocele da tresu, da se ostecuje gazni sloj itd... Sada su na autu polovne Michelin, izdrzace jos ovu sezonu, al gume su savrsene u odnosu na one "nove" a o razlici u ceni necu ni da pricam...

Naravno, ovo ne treba da pokaze da su polovne bolje ili da je kupovina novih glupost, nego da kupovina polovnih nije toliko nuzno zlo koliko neki misle...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

NexT napisao:Mene fascinira jedna cinjenica - niko nikad ne bi kupio polovne gume, a kupe polovan auto sa X godina starim gumama i onda je to sve super i voze dok se ne potrose...
Odmah nakon kupovine Punta prešao sam sa 15" na 14", kupio nove felne i nove gume. Za 206 sam odmah uzeo nove letnje gume, a iste godine pred zimsku sezonu uzeo sam i set novih zimskih guma. Felne su bile polovne, ali ne i gume. Dakle, nije uvek tako kako kažeš. Tako sam uradio jer su gume koje sam dobio na kolima bile dotrajale, e sad, da je bilo suprotno i da su izgledale dobro, da su imale duboku šaru, da nisu tresle i da je sa njima bilo sve ok, normalno je da bi ih vozio još. Verovao bih u te gume isto koliko i u ceo auto i u vlasnika od kog sam kola kupio. Kupovina guma sa otpada je ipak nešto drugo. Nikad ne znaš zašto se ta guma našla baš tu.
Odgovori