Go Pro , kupala se u moru.

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Go Pro , kupala se u moru.

Post od Bax »

za sad bi rekao da je odsvirala svoje, bolje da je nism ni cistio...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Operi vodom štampanu pločicu. Osuši dobro i onda ubaci u rernu od 100-200 C na 10tak minuta. Pločicu postavi ravno, da elementi budu gore.
Ja sam par matičnih ploča i grafičkih karti ovako vratio. Sve što možeš da skieš, skini. Eventualno, može neki elektrolit da pukne. Za matične ploče kompa ide tem 180-200 C na 10min. Drugu elektroniku nisam probao, a za komp veoma često pali.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

tu je problem sto ima dosta flet kablova, i sve je nagrizenio sa soli, u rerni mogu da sa slikam posle sa plastikama na dzekicima, ne mogu vise kablici da se zakace, jos cu malo da cackam ,pa odustajem, tu je ko zna kolko mesta rikavela

Thx.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Zato sam ti napisao i 100 C. Na toj temperaturi plalstici ništa neće biti. Sve negde do 130-140 C. Probaj na 100, ima da isuši sve max.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

MAD MAX napisao:Operi vodom štampanu pločicu. Osuši dobro i onda ubaci u rernu od 100-200 C na 10tak minuta. Pločicu postavi ravno, da elementi budu gore.
Ja sam par matičnih ploča i grafičkih karti ovako vratio. Sve što možeš da skieš, skini. Eventualno, može neki elektrolit da pukne. Za matične ploče kompa ide tem 180-200 C na 10min. Drugu elektroniku nisam probao, a za komp veoma često pali.

Da, ovo provereno pali kod grafickih karti...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Za sušenje je to dobra ideja, samo ne preterujte sa temperaturom i ne stavljajte ploče sa elektronikom naglo u rernu, već neka se zagrevaju zajedno sa njom. Ja ne bih podešavao temperaturu na više od 150 C, osim ako nije cilj popravka hladnih lemova (čist kalaj koji se danas koristi postaje tečan na 240 stepeni, a starije SnPb legure na još manje). Ali to nije zgodno raditi u kućnoj rerni i lako može da se pretera sa dozvoljenim vremenom i oštete komponente.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Kamerica je radila tako da problem nisu hladni lemovi.

Posle pranja od soli je prestala da radi, moguce da se deo vode zavukao ispod nekog integralca.
Ali ono sto je sigurno i sto se vidi, da su pojedine licne u trakastom uzgorele pri inicijalnom kvasenju.

Ostavicu danas na radijatoru, i popodne jos jednom cu sve da sklopim. Mnogo je ona kompaktna postoje 4 stampane plocice jedna preko druge.
Sad mi zao sto sam je juce ponovi cacakao, mada bi je ta so sigurno pojela u kratkom roku.

Probacu jos jednom popodne, srecu....

Dosta je losa konsteukcija, te 4 ri plocice sa stampom su sa nekim plocicama bocno lemljene, pa svaki put kad je rasklapam mora i to da se odlemi, ko neki sendvic je...

Ako budem dokon mozda probam i taj flet kabl da okrpim.
Sent from my Amiga 500, using Kickstart 1.2
Odgovori