Polovan automobil do 3000e?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Opel Corsa ili Renault Clio?

Post od MAD MAX »

Ovaj problem što navodiš, upravo ima veze sa vodom, koja kad dođe do CR pumpe pravi havariju. Nismo svesni kakvo loše gorivo u Srbiji imamao. Ovaj problem za DCI je u inostranstvo zanemarljiv, što sam dobio potvrdu od renault instruktora u Novom Mestu.
Ja sam lično gledao 3 DCI koja su sa iste cisterne uzela gorivo i zakovala pumpa i dizne posle 20 km. Od toga, jedan je imao samo 20kkm.
Inače Delphi je nasledio Lukasa (koga je Delphi usisao u sistem) a Renault ima vlasništvo u toj kompaniji.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Taj Clio sto je Pedja postavio se vuce na oglasima vec godinu i po dana sto ja znam, prodavao se jos kada sam ja imao Pug-a i po meni ima boljih opcija ako se trazi iskljucivo Clio. Inace, dolazi li neki drugi auto te klase u obzir, tipa 206 ili Fiesta koji su po meni bolji od Clia, a sa Puntom su dva sveta.
Имам једно потпитање...
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Msm, ne znam šta reći za Fijestu sa 1,4 hdi motorom a da se neko ne naljuti??
Zvučna izolacija kao da je motor u kabini, motor ima neverovatnu turbo rupu do 2000rpm. Punto, ili zunto :kezo: ...
206 hdi je mnogo nezahvalniji za održavanje od Clia, a to pokazuje i stanje brojnosti Clia na našim ulicama.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

elMaestro napisao:Taj Clio sto je Pedja postavio se vuce na oglasima vec godinu i po dana sto ja znam, prodavao se jos kada sam ja imao Pug-a i po meni ima boljih opcija ako se trazi iskljucivo Clio. Inace, dolazi li neki drugi auto te klase u obzir, tipa 206 ili Fiesta koji su po meni bolji od Clia, a sa Puntom su dva sveta.
Ma ne bih ja taj uzeo, on je to cisto ovako postavio. Trazio bih ja po svim oglasima da nadjem neki dobar. :D
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Imaš druže po placevima Clia DCI, na stotine... Nemoj slučajno da gledaš VAN-ove sa dvoja vrata, a bilo je i sa 4-vora.
Imaš ozbiljnije firme daju garanciju i godinu dana. U startu daj 300-400€ više i imaš auto, u poređenju sa kantama.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Tacno, onog sam stavio zbog opreme i motora, kao primer, ne kao preporuku za kupovinu. Mislim da svi znaju da je na oglasima od kad je interneta :D

Hteo sam, ostatkom posta, skrenuti paznju da nista ne mora da bude kako se prica. Dva Clia sa rizicnom pumpom/diznama i eno ih, zajedno preko pola miliona, po satu, bez remonta i jos kotrljaju. Isto vazi i za ostale, jer ne verujem da je Clio ekstremno bolji ili gori od slicnih iz klase, samo sam imao najvise iskustva sa njim(a).

TT
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Za taj Klio imam "insajderski" info da je bio ljudski razvaljen ... što sam i rekao Draganu... Ima bruka opremu ali džaba...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Posto si rekao da nisi striktno vezan za dizela, i moja preporuka bi bila da gledas benzinca, i to 1.4 16V ili cak 1.6 16V ako volis brzu voznju. Time fakticki smanjujes rizik da je automobil bivsi van, i sa ovim motorima su obicno dolazili u nekoj visoj opremi. Sa druge strane, onaj ko je kupio auto sa 100(110) ks na ~1000kg tezine, sigurno ga nije vozio do 2000 obrtaja.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

TheWickerMan napisao:Za taj Klio imam "insajderski" info da je bio ljudski razvaljen ... što sam i rekao Draganu... Ima bruka opremu ali džaba...
Kao sto imaju ovu 206-icu sa 37000km, a na karoseriji ceo spektar boja. :D http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _37862_km/
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

MAD MAX napisao:Imaš druže po placevima Clia DCI, na stotine... Nemoj slučajno da gledaš VAN-ove sa dvoja vrata, a bilo je i sa 4-vora.
Imaš ozbiljnije firme daju garanciju i godinu dana. U startu daj 300-400€ više i imaš auto, u poređenju sa kantama.
Ja cu videti da izdvojim sto vise mogu, ovo 3.500 sam okvirno stavio. Ako budem mogao vise, ja sam uvek za to da se doda malo i uzme bolje. :pivo:
Kuzmanovic napisao:Posto si rekao da nisi striktno vezan za dizela, i moja preporuka bi bila da gledas benzinca, i to 1.4 16V ili cak 1.6 16V ako volis brzu voznju. Time fakticki smanjujes rizik da je automobil bivsi van, i sa ovim motorima su obicno dolazili u nekoj visoj opremi. Sa druge strane, onaj ko je kupio auto sa 100(110) ks na ~1000kg tezine, sigurno ga nije vozio do 2000 obrtaja.
1.4 16V izgleda sasvim pristojno. Ne volim brzu voznju, tako da 1.4 benzin ili 1.5 dizel su savim ok. :) Nego, koliko sam video po oglasima, najvise ima 1.5 DCI, pa onda 1.2 benzinac. 1.4 ima najmanje. Ili mozda ja nisam lepo trazio :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Tako je i na ulicama, sto znaci da si lepo trazio. :mrgreen:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

sto se tice benzinaca, posto sam vozio bukvalno sve od 1.2 8v do 1.6 16v, ako ti se ne zuri u voznji odlican izbor je 1.2 16v, pouzdan je motor koji se i dan danas ugradjuje, ili ako zelis malo brzi 1.4 16v... 1.6 16v logicno ide najbolje ali ume i da potrosi, u svim rezimima, dok 1.4 16v moze da trosi manje, meni je trosio izmedju 6,5 i 7l u proseku, a zaista ga nisam stedeo...pored toga, dosta je pouzdan...
mislim da svih osim 1.6 16v na trzistu ima sasvim dovoljno da mozes naci dobar auto za par meseci najduze...
sto se tice ostalih, fiestu nisam vozio i iskreno me ni ne privlaci, punto nije los, ima osetno vise mesta od klija ali je izbor motora nesto losiji. po mom licnom misljenju nije kvalitetan kao klio...
206 je najlepsi ubedljivo, od benzinaca je najcesci 1.4 8v koji je malo starije konstrukcije ali nije los, samo sam cuo da nije bas ni stedljiv... u svakom slucaju, izmedju njega i klija bi odlucilo stanje i oprema...
niko nije spomenuo fabiju u celoj prici, znam ljude sa prilicno dobrim iskustvima sa tim autom ( pricamo o mk1 ), dizeli su iz vagen koncerna ( ako si vec vise nagnut ka dizelu ), imaju vrlina i mana, ali mislim da im je najveca za auto tog godista sto su presli jako mnogo ( kao i ostalom skoro svi dizeli stari 7-8 godina )...

u svakom slucaju, mislim da svaki od ovih auta ima svojih mana i vrlina, i nijedan ne odskace kao potpuna preporuka niti antipreporuka, i trebalo bi da gledas najbolje stanje auta...
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

MAD MAX napisao:ljubitelj
Nema clio 1,5 dci neki posebno osetljv deo, osim sistema ubrizgavaja,
Ne znam sto pitas kada ocigledno znas, los odabir materijala pumpe visokog pritiska u prvim serijama Delfijevog sistema. I nije to samo kod Renoa vec i kod drugih sa tom Delfi pumpom ali je ovde tema Klio.

Voda je sastavni sadrzaj svakod dizel goriva i nastaje u svakom rezervoaru automobila prirodnom kondenzacijom.

Gorivo je isto za sve motore pa kriviti gorivo za problem koji ima Delfi sistem odredjenih godista nije ozbiljano. Kasnija godista su sa drugacijom povrsinskom obradom i drugacijim materijalom pumpe visokog pritiska, problem se vise ne javlja masovno.

Kod dizela je sistem ubrizgavanja izuzetno skup set delova, i generalna popravka istog je jako skupa zanimacija pa ako je ikako moguce su zanimaciju treba izbegavati.

Inace je problem sa ubrizgavanjem kod Klia opste poznat sirom Evrope, ukljucivo i maticnu zemlju sa njihovim gorivom.

Prosto jedna od gresaka zbog koje treba narocito obratiti paznju i biti unapred obavesten sta moze a i ne mora da bude scenario buducih dogadjaja.
AKo je vec remontovan sistem ubrizgavanja tih problematicnih godista, vise se problem ne javlja ugradnjom novih delova sa ispravljenom greskom.

Sto se tice VW dizela to je tek za posebnu temu, gresaka u konstrukciji ima na izvolte kod raznih serija motora u zadnjih 30tak godina.VW je poznat po pucanju glava motora, narocito u podrucju izmedju ventila.
Teze je naci VW dizel bez sistemske greske ali ima i takvih.

Kao sto sam rekao, za navedena godista ja nemam dilemu, za neka druga godista je druga prica. I kod vecine proizvodjaca ima godista sa falinkama koja treba izbegavati, nije Reno niti Klio nista ni bolji ni losiji od drugih.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

dragan napisao:sto se tice benzinaca, posto sam vozio bukvalno sve od 1.2 8v do 1.6 16v, ako ti se ne zuri u voznji odlican izbor je 1.2 16v, pouzdan je motor koji se i dan danas ugradjuje, ili ako zelis malo brzi 1.4 16v... 1.6 16v logicno ide najbolje ali ume i da potrosi, u svim rezimima, dok 1.4 16v moze da trosi manje, meni je trosio izmedju 6,5 i 7l u proseku, a zaista ga nisam stedeo...pored toga, dosta je pouzdan...
mislim da svih osim 1.6 16v na trzistu ima sasvim dovoljno da mozes naci dobar auto za par meseci najduze...
sto se tice ostalih, fiestu nisam vozio i iskreno me ni ne privlaci, punto nije los, ima osetno vise mesta od klija ali je izbor motora nesto losiji. po mom licnom misljenju nije kvalitetan kao klio...
206 je najlepsi ubedljivo, od benzinaca je najcesci 1.4 8v koji je malo starije konstrukcije ali nije los, samo sam cuo da nije bas ni stedljiv... u svakom slucaju, izmedju njega i klija bi odlucilo stanje i oprema...
niko nije spomenuo fabiju u celoj prici, znam ljude sa prilicno dobrim iskustvima sa tim autom ( pricamo o mk1 ), dizeli su iz vagen koncerna ( ako si vec vise nagnut ka dizelu ), imaju vrlina i mana, ali mislim da im je najveca za auto tog godista sto su presli jako mnogo ( kao i ostalom skoro svi dizeli stari 7-8 godina )...

u svakom slucaju, mislim da svaki od ovih auta ima svojih mana i vrlina, i nijedan ne odskace kao potpuna preporuka niti antipreporuka, i trebalo bi da gledas najbolje stanje auta...
Koristan post, i slazem se sa napisanim. Meni, doduse, nekako Clio po izgledu i tome najvise privlaci od svih navedenih, pa sam se zato za njega najvise raspitivao. :)
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:

Post od elMaestro »

Dragane, koliko sam ja cuo 1.2 16v je najnezahvalniji od svih navedenih za plin i fabrika ga ne preporucuje (tako sam cuo, ne mogu da tvrdim). Posto najvise iskustva imam sa 206-icom, kod nje mogu slobodno da preporucim HDI motore, 1.4 ako hoces zaista nisku potrosnju i ako auto koristis po gradu i magistrali ili 2.0 ako hoces bolje performanse i nesto jeftinije odrzavanje. Kod Pug-a je najveca boljka zadnji trap, i ako ga budes vozio duze od dve godine, 95% su sanse da ce ti doci na zamenu, cena je 200-250e. Ima jos manjih boljki, guta sijalice farova i na modelima od 2002. ablender zna da pravi probleme, leva rucica. Fiestu sam naveo samo zato sto auto ima prilicno dobro ponasanje na putu za svoju klasu, ali je enterijer i ogibljenje klasicno nemacko, tvrdo i pravljeno da duze traje. Posto volim Francuze, moj izbor bi bio 1. 206, 2. Fiesta/Clio, 3. Corsa 1.3 ili 1.7 cdti.
Имам једно потпитање...
Odgovori