Staro za novo

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Staro za novo

Post od sebekkg »

pa da jer nema smisla zamene osim ako ne ide na nesto prilicno bolje. zato mozda bi valjalno da ako ima wlayco u nameri i30 ili kiu ceed da im posalje zahtev za zamenu, oni bi mu mozda i dobro vrednovali jer je auto u garanciji. doduse znam da mu ne bi dali pravu cenu, ali opet... jbg nEsam pametan :zbunjen:
Slika
Korisnikov avatar
WlayCo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:10
Garaža: Hyundai i30 facelift 1.4, 16v, 109KS (2011g)

Post od WlayCo »

Pa ok, generalno se slazete (generalno) :)
Ja prelazim zaista malo za prosek vozaca, evo ni 30k necu da predjem za 2 god.
Sa 5 godina cu da imam 75k na satu i jos 2 godine garancije. Pa da ga vozim i celih 7 godina opet nece otici preko 100k.
Zato mislim da ste u pravu, mozda je bas tad i vreme za zamenu, ne pre 5 godina.
E sad, koliko ce on da vredi tada - videcemo. Na osnovu toga cemo i da vidimo koliko ce mi trebati doplate (kredita , cega god) za nov auto.
Who's your daddy?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mozda ti je malo dosadio, tako da bi mogao da mu nesto promenis, nesto sto ce te ponovo zaintrigirati kad mu prilazis.. Mozda da mu zatamnis stakla, ili ubacis xenon, stavis foliju na krov.. Nesto tome slicno..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
WlayCo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:10
Garaža: Hyundai i30 facelift 1.4, 16v, 109KS (2011g)

Post od WlayCo »

Iskreno, daleko od toga. Od dana od kad sam ga kupio, radujem se kao malo dete svaki put kad treba da ga vozim, al stvarno. To mi je prvi novi auto i osecaj me jos drzi. Doduse, mogao bi da ga (se) pocastim sa necim navedenim, ne bi skodilo ;)

https://picasaweb.google.com/1088876766 ... yundaiI30#
Who's your daddy?
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

WlayCo napisao:Pa ok, generalno se slazete (generalno) :)
Ja prelazim zaista malo za prosek vozaca, evo ni 30k necu da predjem za 2 god.
Sa 5 godina cu da imam 75k na satu i jos 2 godine garancije. Pa da ga vozim i celih 7 godina opet nece otici preko 100k.
Zato mislim da ste u pravu, mozda je bas tad i vreme za zamenu, ne pre 5 godina.
E sad, koliko ce on da vredi tada - videcemo. Na osnovu toga cemo i da vidimo koliko ce mi trebati doplate (kredita , cega god) za nov auto.
Druze,kod koncesionara oko otkupa takvog automobila ockuj ponizenje za cenu bar 1000 eur manje od najnize trzisne.Trziste diktira cene a kod polovnih automobila se gleda godiste samo.Dzabe dodatna oprema koju si basnoslovno placao jer ona samo 500 eur moze da digne cenu maksimalno ali i to je nesto.Realno ako ako kazes da za auto trazis 8500,za 7800 do 8000 ces ga prodati sve preko toga je cista lutrija i sreca u ovom vrmenu.Uglavnom obrni okreni ne isplati se nov vec ako tako hoces,prodaj pa kupi mladje a dodas manje para.Do 11-12000 imas da biras a opet vozis dve-tri godine imaces manji gubitak pa opet doads 2-3 i tako ukrug.Prednost je da uvek vozis mladje i bolje vozilo.Iz svog ugla vise nikad ne bih kupio auto iz salona vec star godinu do dve.
Dacu ti jos jedan primer lik prodaje Clia 4 2012 za 9500 ( sigurno bi ga dao za 9 do 9.200 ) sa 500 km na satu a istovetan takav Clio u salonu je 11400.Dakle stedis odamh u startu 2 soma ( registracija,set tockova sa gumama,letovanje i ostane ti jos para ) a opet vozis aktelni model.Razmisli dobro pre nego udjes u takvu igranku.Probaj malo i da personalizujes auto,malo folija,malo neke felne cisto iz razloga da ti ne dosadi.Em ces ustedeti poprilicno para em neces napraviti gresku.Kada kazem gresku mislim da upadnes u vrzino kolo i prodas auto po svku cenu i onda dopaltis basnoslovno mnogo za kupovinu novog.Ako te vodi ta logika dacu ti primer.Prodas ga 8000,doplatis jos 5 ili 6000 za nesto drugo i opet vozas to drugo tri godine,i opet ti dosadi i opet ga prodas po istoj ceni i opet treba da dodas.Dolazimo do zakljucka da si jos jedan novi auto dao samo na rzlike a gde su registracije,gorivo i ostalo sto ide uz auto.Moj predlog ti je ili prodaj pa kupi nesto novije polovno sa nekim manjim dodavanjem kesa ili ovaj zadrzi ba r jos neku godinu pa posle neka ti on posluzi kao ucesce za novo a u medjuvremenu posto te svrbi dzep ako mogu tako da se izrazim poradi na svom autu promeni ga malo bilo felnama bilo nekim fabrickim dodatkom.Pozdrav :pivo:
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

@wlayco
Znam za taj link, prvo sam pogledao pa komentarisao ;)
Imas odlicnu osnovu..
Tata vozi isti takav samo 1.6crdi valjda sporty oprema..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

WlayCo napisao:Iskreno, daleko od toga. Od dana od kad sam ga kupio, radujem se kao malo dete svaki put kad treba da ga vozim, al stvarno. To mi je prvi novi auto i osecaj me jos drzi. Doduse, mogao bi da ga (se) pocastim sa necim navedenim, ne bi skodilo ;)

https://picasaweb.google.com/1088876766 ... yundaiI30#
http://www.vulkanizer-lesanovic.rs/alu- ... sp/hyundai
Ili pratimalo oglase,bile su dobre felne u Bomradu bas zaI30
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

pa posto je tako, onda kao sto su ti milos i dw rekli, ubacis se malo u sredjivanje, doduse prvo felne :djavo: , pa zatamnjivanje stakala, pa mozda kozni volan, xenoni, led osvetljenje enterijera i slicno. :pivo:
Slika
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

I sta dobija time(felne,ksenon,folije i atesti....),sem ulaganja novca u neku "dodatnu opremu" koju nece moci da naplati?

Hyundai ima neki beskamatni kredit od 3000 evra za i30.
8000 kesh ili auto u zamenu +3000=novi model u osnovnoj opremi.Ako imas novca za tu avanturu,zasto se sputavati i gledati polovne aute.Nekome je dovoljno 2 vazdusna i 100ks i da skine celofan sa sedista,a neko voli 200ks,kozu,ovo-ono i da se smara sa majstorima kasnije.Sve ima svoje.
Mada moje je misljenje da vozis to jos 2-3 godine i onda menjas za novi.
Tako cu ja raditi,cim napuni 4-4.5 godine spremam se za novi.Pred istek "garancije".
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Kako sta dobijes?!
Dobijes licnu satisfakciju..
Xenon nije tu samo zbog izgleda vec zbog daleko boljeg osvetljenja nocu..
Folije?
Dobije osim esterike, komfor u toku voznje, takav da tebe i saputnike ne przi sunce kroz prozr..
Alu felne vec ima
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

dw veruj mi ja da radim ja bih prvo na fabiju stavio 15", a mozda i 16 za letnji set i spustio jedno 1,5-2cm ali eto nesam skolovala trenutno :zbunjen:
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Meni se ucinilo da ima alu felne
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Slika :isplazijezik:
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

:srbin:
Citaj sta pisem.. video sam ja te slike pre svog posta..
Nego su mi ratkapne izgledale kao alu felne
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Znam. Zato sam stavio smajli. Opusti se.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Odgovori