Potrebna pomoć oko kupovine automobila B ili C segmenta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Potrebna pomoć oko kupovine automobila

Post od MAD MAX »

Pošto vidim da si taze vozač, daću ti predlog, da kupiš što jeftiniji nov auto, jer da ti ne budem bakzuz, biće tu raznih nepoželjnih situcija. Ako ne prelaziš godišnje preko 7-8 000km, kupi benzinca i onda imaš masu mogućnosti.
Za dizela, po meni imaš samo 2 opcije, punto clasic multi jet ili Sandero DCI.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Potrebna pomoć oko kupovine automobila

Post od Saša »

paja napisao:Za taj 1.4 je bilo reči da dosta troši a da je trom pa ga ja ne bih tako olako preporučio pogotovo ne nekome ko planira svakodnevne vožnje od 100km. Ne kažem da to ne bi bio dobar izbor, ali bi to ipak trebalo utvrditi. 1.3 Mjet je sigurno odličan izbor, a ako ukalkulišeš cenu ugradnje plina razlika u ceni vozila je oko 1000€ što ako devojka može da plati svakako vredi.
Vi svi kao da ste reli vozači... :) Pa lagano, kud to žuri? 95 konja baš i nije malo, kad ja mogu da "živim" sa 60 - moći će i ona nekako sa 35 više. Potrošnja je diskutabilna stvar, prema fabričkim podacima troši 6.2 mešovito. Neka je i 7, opet nije strašno. A tek kada ubaci gas... I još kupuje vrlo lep i moderan automobil, tek predstavljen... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

A novi clio ne moze da se uklopi ? Nisam jos bio na sajmu pa ne znam cene
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Fiesta 1.25 benzinac je mali, ali dosta "drčan" motor, a 1.4 HDI je Trojanac već nahvalio. Ako ti se Fiesta sviđa uzmi je. Kvalitetna je i tu nećeš pogrešiti, a bitno je da ti se sviđa jer ćeš je ti voziti.
Nemoj se plašiti priče beba i "mali" auto. Ja imam Punto classic i dete od 3 godine i idem na more kolima sa sve kolicima.. bez ičega na krovu. Nekad će ti možda zafaliti mesta, ali to je samo nekad i tada krovni kofer rešava probleme. U svakodnevnoj upotrebi nećeš imati problema sa prostorom.
Saša napisao:Vi svi kao da ste reli vozači... :) Pa lagano, kud to žuri? 95 konja baš i nije malo, kad ja mogu da "živim" sa 60 - moći će i ona nekako sa 35 više. Potrošnja je diskutabilna stvar, prema fabričkim podacima troši 6.2 mešovito. Neka je i 7, opet nije strašno. A tek kada ubaci gas... I još kupuje vrlo lep i moderan automobil, tek predstavljen... :)
500L je ispao iz priče pa da ne širimo nepotrebno. Rekao sam da treba proveriti. Skoro je bila priča o tom motoru u Linei i ljudi nisu bili preterano zadovoljni. A na papiru svašta piše. :D
Ivana85
Reactions:
Pridružio se: 24 Mar 2013, 21:25

Post od Ivana85 »

ne može... i meni se sviđa clio, ali ne uklapa mi se u budžet...
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Steta za Clio!

Fiesta je sasvim pristojan auto za te pare!!
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Potrebna pomoć oko kupovine automobila

Post od dunx81 »

Jel taj 1.4 potice iz mk2 (sporting)?

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

paja napisao:500L je ispao iz priče pa da ne širimo nepotrebno. Rekao sam da treba proveriti. Skoro je bila priča o tom motoru u Linei i ljudi nisu bili preterano zadovoljni. A na papiru svašta piše. :D
Nisam video da ga je u međuvremenu "otpisala" pošto sam kuckao poruku na telefonu... :D

O.K, neću širiti dalje, samo treba reći da se još u stvari ništa ne zna kako se taj motor ponaša i koliko troši u 500L (kako je "trimovan" sam motor, usklađenost motora i menjača, težina vozila, aerodinamika)... O tom - potom... Za sada "na papiru" zvuči više nego dobro, a nije ni turbo pa da se razmišljaš hoće li moći gas ili ne... :)
Ivana85
Reactions:
Pridružio se: 24 Mar 2013, 21:25

Post od Ivana85 »

Hvala na pomoći svima... Ne bojim se da će mi kola biti "mala", fiesta mi je skroz ok i rio takođe... Ja i želim neka manja kola :) fiesta mi je lepša :) kia ima veći gepek :) nekako mi ford odaje više poverenja nego kia kao proizvođač, ali ja sam ipak laik! S druge strane, kia ima 7 godina garanciju a ford samo 2. I videla sam komentare da je kia servis dosta skup.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ti si već odabrala, koliko vidim. Samo tražiš da ti još to i potvrdimo... :D
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

7 godina garancije kod Kie, 7 godina udaranja po usima!!
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Fijesta je skuplja od Clia, a ono što daje je čist shit. Što se tiče 1,4 HDI, vozim ga često u prošlom modelu Fiejeste, i ne mogu da opišem o kakvom mutantu je reč. U kabini je bučniji motor nego u Golf 2 dizel, a motor ima takvu turbo rupu, da je meni teško kretanje uz brdo, a gde dami? Uzgred Fijesta TDCI je minimum 12 500€, a to je :glavomuzid:
Ako uzmeš u obzir održavanje, tebi kao početnika, zaboravi i Koreju - moj savet.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

A da probaš novog Classic Puntišu? Samo spremi odmah i pare za 4 nove gume, da uštediš nerviranje... :D
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Evo potrošnje za Fiestu 1.25 benzinac:

min. 6, prosek 6.9, max. 9.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Ivana85
Reactions: