PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: PayPal i kupovine koje je omogucio

Post od Xepoj87 »

Ja kupio najudobnije Nike-ove patike za 120e iz Velike Britanije,koje se kod nas i nece prodavati,a kod nas su klasa ispod,koje sam mogao da uzmem za 100e,17.000 dinara ;)
Nikakva carina i pdv se nisu placali ili se barem cene nisu razlikovale sa tim uracunatim...
Koliko su tamo kostale,dodas posiljku od 20-30e i to je to...
Uzimao sam i neke suplemente,neki kod nas ne postoje u prodaju,a oni koji imaju,recimo Animal Cuts je kod nas 50e,ja uzeo za 30 ;)
Drugi put neki vitamini me izasli 200e,kod nas preko 300 kostaju...

Kod nas je slaba prodaja i zato,pocev od veleprodaja,do maloprodaja,svi lupaju ogromne marze i cene su astronomske.
Recimo Hugo Boss majica kod nas 80-120e,u Americi 30-70e...

Da ne pricamo o mogucnosti izbora i tome sto ne mora covek da se oblaci onako kako su trenutno neki menadzeri radnji kod nas videli u Americkoj seriji da je trend i slicno...
Ne moram da budem ogranicen na 20 artikala u Uscu i Delti i 30 radnji koje imaju sve isto,vec mozes da kupujes sta ti se svidi...
To je samo jedna strana,gde su ostale stvari,tehnicke prirode i slicno,koje kod nas ne postoje?
Em sto je sve barem 30% jeftinije,em sto postoje stvari koje se kod nas ne isplate radnjama da uvoze...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Super je ovo sa PayPal-om, nemojte biti negativni :)
Naravno, kad krene placanje ka nama bice jos bolje, ali mislim da je ovo prvi korak. Ja nisam do sada kupovao sa eBay-a jer mi se nisu placale provizije posrednicima, a i generalno ne volim da se cimam oko necega kad znam da postoji normalan nacin, koji sad imam. Veceras sam malo razgledao, ozbiljnih stvari ima da se uzme, koje ovde prosto ne mozes naci ili su besmisleno skupe.
Za kupovinu preko neta do sada se slazem, pazario sve i svasta, nikad problema bilo nije, tako da mi PP nije kvantni skok u mogucnostima ali mi je bas drago da imam i tu opciju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Svakako da je ovo pozitivna stvar, ja samo rekoh da se sad neće masovno povećati online trgovina.

I ja gledam po ebay.de al bar što se tiče slatkiša niko neće da šalje u SRB osim preko DHL-a pa mi se ne isplati a nađoh paket od 30 komada rittersport čokolada za 24e.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Primeni preduzetnicki duh, majku mu - naruci dva paketa i delimo DHL troskove na pola :rofl:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Naravno da je super stvar. Nece se povecati online trgovina, ali za nekoga ce se olaksati mogucnost nabavke nekih stvari.

Ja odavno pratim pomalo Ebay, i mogao sam primetiti da dosta stvari za automobile se moze nabaviti po pristupacnijim cenama u odnosu na nas...
Sad jedino ostaje problem cene transporta, carine i poreza, ali videcemo kako ce se razvijati situacija na tom polju...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma kako ne,Brabusov spojler kod nas 650e,identican,da li je original ili ne,nije bitno,ima na Ebay-u za 150-200e...
Zadnje stopaljke sto su identicne kao na restyle modelu,za moj auto su bile 200e nove...
E,to sto em kosta 30e vise,em ovi nasi su hteli da ti uzmu jos 30% cene na proviziju,nije bilo toliko poboljno za ebay...
Jedva cekam da se malo sredi to,pa da pocnem da bacam pare na ebayu :)

A i ako se ne varam,ne placa se provizija,kao na kreditnoj kartici u banci...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 10 Apr 2013, 23:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ljudi, jel' ja nesto propustam? Carina je ubica na sve preko 50 eur.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja ti kazem da za 10-ak posiljki do sada do 200e,nista skuplje nije izaslo,od cene na sajtu plus slanje koje se takodje naznaci tamo...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@xepoj

Ne plaća se provizija prilikom plaćanja kreditnom karticom.
Carina je na svu robu preko 50e međutim može se desiti da prodavac ne upiše vrednost pošiljke pa carinici sami procene da ne vredi preko 50e pa ti ne naplate. Inače pored carine se plaća i špedicija a carina se računa na vrednost pošiljke i poštarine. Naravno na sve to i pdv.

Inače kad se priča o online kupovini, dosta su popularni kineski sajtovi dx.com i tinydeal.com. Oni daju besplatnu poštarinu za SRB a pritom uvek upišu manju vrednost nego što je realna pa se najčešće ne plati carina osim kad carinici ne posumnjaju pa traže fakturu. A ima bukvalno sve od igle do kineske lokomotive.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja sam imao jednu posiljku sa sportsdirecta, 28 eur + 16 eur isporuka i nisam imao problema.
Drugar je nakon toga porucio sa istog sajta, 57 eur robe + 16 eur isporuka, kad je stiglo u Srbiju zvali ga iz DHL-a da se javi zbog carinjenja. Kada su nakarikali i izracunali, ispalo je da treba da plati 8.000 din za carinu, pdv i troskove. On nije hteo, rekao DHL-u da vrate robu nazad, poslao mail ovima iz Sportsdirecta i mislim da ocekuje odgovor povodom toga gde ce mu vratiti novac, posto oni imaju moneyback opciju iz raznoraznih razloga (musterija je uvek u pravu)

Nisam te razumeo ili ti kazes da si narucivao robu za 200 eur po paketu i niko te nije zvao da platis carinu?
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sva sreca pa imam sad prijatelje po razvijenim clanicama EU :kezo: , pa narucim sta mi treba relativno lako bez nasih strucnih sluzbi. BTW. vezano za ovu temu, u USA znate da je garderoba vrlo jeftina, ja sam tamo spicio dosta para dok sam bio bas na garderobu. Postoje sajtovi koji prosledjuju robu iz USA dalje, tako da se kupovina prakticno obavi i roba stize na njihovu USA adresu, a oni salju dalje gde hocete, ali dosta je to skupo na sitnije. Jedan od sajtova je forwardit.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@ftj,zabo sam sa provizijom zbog ovih sto su radili ove kombinacije sa PayPalom do sada :)
Mislio sam na kamatu sto platis na kreditnu karticu :)

@Tex,upravo tako...
Evo ti Nike Zoom Vomero+ 7,cena 80 funti u VB,ovde me izasle tacno 120e,zbog cene posiljke,toliko je i sajt napisao.

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Evo sa gore pomenutog linka - nešto za "nas" ... pogoto me interesuju kamere (kako one koje snimaju u pravcu vožnje, tako i one za kretanje u nazad).
To je verovatno prva stavka koju ću kupiti za svoj auto.
http://dx.com/l/car-accessories/2012-05 ... arsecurity
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Hvala za ovo, evo ja vec nadjoh nesto za sebe :D

http://dx.com/p/car-model-style-multi-b ... lcd-106622
Korisnikov avatar
MacMiki
Reactions:
Pridružio se: 22 Jun 2012, 08:24
Garaža: BMW E46 320d

Post od MacMiki »

Jedno pitanje, da li moze da se placa sa obicnom VISA ELECTRON debitnom karticom, ili mora devizna?
Odgovori