Vredi li kupiti M5, 911, GT-R i slično?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Re: BMW 535d

Post od Wolfy »

Meni ne treba ni luksuz,ni udobnost(mislim necu sad da vozim kola cija je udobnost ekvivalentu Juga ili tako necega),ali svakako da u ovim godina zelim, da se zasitim i da vozim M-ove,AMG-ove,neku egzotiku(Porsche,Ferrari,Aston...),a ,kasnije cu sto zbog posla,sto zbog porodice,svakako biti okrenut nekim dzipovima :( ili limuzinama(S/A8,S klasa...)
Mada i Panamera Turbo mi je zanimljiva,pogotovo zbog enterijera,i naravno zaboravio sam RS7...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pazi,sto se sportskog automobila tice,sve to ti je bulja u odnosu na 911,da se razumemo... Tu ti je i GT-R,koji ni ja ne bih uzeo sa onakvim enterijerom,ali je jeftina solucija superautomobila...

Zato ti je bolje da furas nekog takvog pravog sportistu sada,pa ces lako M5 da pazaris kasnije :)
A8 i S klasa su ti najmanje porodicna kola od dole nabrojanih :)

Za 2,3 godine ces moci 4,5 godina star Carrera Turbo da pazaris za jedno 50 soma,pri cemu ne mozes da pogresis sto se kupovine sportskih kola tice.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Hvala na sugestijama ;)
GT-R ne dolazi ni u ludilu u obzir...Mada,ni 997 Turbo S,ne bi bio los izbor... :djavo:
E,sad,samo koliko u ti Porsei :everyday cars"...?To me najvise brine...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako ti ne treba luxuz ni udobnost onda ćeš preživeti sa 911. Jes 'malo' tvrđi al zato kad parkiraš ispred kafane....
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne treba ti udobnost, a kukas na 535 kako je pretvrd sa M paketom? :)

Carrera je vrhunski auto, ja sam imao priliku na kratko da provozam 996 i vozi se isto kao Clio RS.
Jedino je tvrda rucica menjaca, ali lagano prima gas, nije nervozan, i nije previse tvrd. Doduse provozao sam po relativno dobrom putu, ne znam kkao je kad se prelaze sine u Nemanjinoj...

Mozes da kupis i Acin M3, da ostane u krugu foruma. To je pravi everyday auto.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Šta je onda za tebe previše tvrd auto? Meni je recimo civic type R baš tvrd auto a 996 mi je delovao da je tvrđi.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Type R nisam vozio :D

Tvrd mi je RS4 u kom me je kum provozao.Da li zbog auta ili zbog loseg puta, on je ostavio najgori utisak, znatno losiji od M3.

Za 911 ne znam kakav je u voznji po centru posto Bezanijska kosa i pravci oko groblja nikako ne spadaju u los put.
M3 je tvrd ali ne odvaljuje bubrege, cak bih rekao da je za tu klasu vrlo udoban.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Ma,za BMW,onako kazem da je tvrd,al` nije meni to najbitnije,hocu da kazmem,da ne zelim sad Bentleya ili tako nesto :D
Nego me jedino to brine kod Porsea,sto mislim da se dosta tesko kontrolisu na malim brzina I po guzvi...Ovo bih ja istolerisao :D
Sad bas gledam,pa vec sad moze da se nadje 997 turbo za nekih 45K...Samo u ovom trenutku ne smem ni da pomislim da menjam auto,pogotovo zbog toga sto ovaj vozim jedva pola godine... :D
Mada,nekako mi mnogo bolje 991 S,od nekog turba,posto,ipak ce mi to biti jedini auto,a ne 2. ili ti vikend auto...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ja sam se vozio na idealnom putu i baš mi je delovao tvrd tj. da bi bio baš naporan za svakodnevnu vožnju po beogradskim putevima i baš mi je utisak bio da auto uopšte nije namenjen za poziranje nego za ludačku vožnju. m3 verujem da je putnički auto u odnosu na njega.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

M3 je udobniji od 335 s M paketom ako se ne upali sportski mod na M3, to garantujem. Ne bih verovao da je tako ali tako je. Heroj, najvece zakeralo na forumu po pitanju toga (izvini brate :) ) se odusevio u njemu, Markoni i Next takodje... Auto je sasvim normalan za svakodnevnu upotrebu.

Sto se tice cene posedovanja M-a, ne znam sta da ti kazem... Registracija znas koliko je, potrosnju ako imas ispod 20 litara s M5 znaci da si ga dzabe kupio.

Ja M auto vise nikada necu kupiti verovatno, kao i AMG i RS model.

Pricao sam s Dusanom Borkovicem dosta prethodnih dana (da znate samo sta lik kupuje za sebe ali necemo o privatnim stvarima na forumu, okacicu snimak kada me bude vozio u tom cudovistu pa cete videti :D ) i u principu ili kupujes sportski auto ili kupujes nesto drugo.

Ako kupujes sportski auto, ako imas para kupis GTR-a, ako imas manje para kupis Lancera pa ga za neke smesne pare (koje bi ustedeo NE kupujuci M model) napravis da bude kao GTR (tu vec M model nema sta da trazi).

E sad, ono sto je bitnije pitanje je sta ces posle da radis s tim autom. Na neku vrhunsku stazu tesko da ces ga u Srbiji voziti :)

U principu to je jedan od jakih razloga zasto ne bih uzeo tako nesto i zasto ce M da ide. Sve sto radim s tim autom je krsim propise radi uzivanja koje ne mogu na legalan nacin da postignem jer nemam gde.

Da se vratim sada godinu dana unazad uzeo bih M-a ponovo bez razmisljanja. Sada bih ga rado menjao za 335 cabrio koji sam tada imao. Jednostavno imao sam sjajan period s tim autom koji je nazalost postao ili divljaj po ulici ili ga ostavi u garazi.

Za svoje dobro, prodacu M-a pre nego sto ubijem nekoga njime. Razmisli o tome jer ako kupis M5 nemoj se nadati da ces postovati propise, neces sigurno. Ja sam se u njemu pretvorio u potpuno drugog vozaca od onoga sto sam bio pre njega.

Sada necu uzeti sigurno nesto slicno njemu. Ako mi se promeni nesto u karijeri/zivotu, rado cu dati pare za GTR-a i ici s njim na okolne staze cisto da izbacim svoje bubice, ali dok ne budem to mogao da radim za svoje dobro cu se smiriti s nekim dizelom :)

(a i ustedecu vise para za gtr-a) :mrgreen:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Aco, svaka čast za post!
Posetite www.garaza.rs !
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Ne znam,jos se nisam odlucio,a I svakako da ce to biti tek u naredne 2 godine,mozda cak I 3.Sigurno da nista ne bih kupovao bez da ih probam sve...Mada,za te klasicne dvosede I nisam,pogotovo ne za prvi I maltene jedini auto u porodici...

Meni,npr. interesantno deluje I M550xD. 3.0,lep,brz,ne trosi puno(15-20l),a opet apsolutno everyday car...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Najvece je pitanje gde moze da se iskoristi bilo sta jace od 200 konja u Srbiji,ako se uzmu u obzir kakve su kazne,a i da staza nemamo.A konji jednostavno teraju da se auto vozi jace.Kad sam vozio JTD bolelo me uvo za potrosnju i brzinu,a sad sa TSI benzincem morao da stavim upozorenje u gradu,lako povuce.Sportsko vesanje je odlicna stvar,ali ne za nase puteve.Po meni je najbolja varijanta imati 2 auta,ali to su 2x veci troskovi pa ko moze da izdrzi nema bolje od toga.Recimo Grande Punto jtdm za grad i Megane RS za stazu i udri.
Generalno za jace masine u godisnje odrzavanje treba ubaciti set guma,jer ako ne potrosis set za sezonu koji si pa moj kupovao sportski auto :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Koji TSI? :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Najbolji :mrgreen:

Sent from my Skate using Tapatalk 2
Odgovori