AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AUDI A4 2.0 TDI 143hp (2008 - ...)

Post od Floyd »

maxer napisao:Sve u svemu, ova tema nije za rasprave o prednjem ili zadnjem pogonu pa bih molio sve da se u potpunosti uzdrže od iste :pivo:
Dogovoreno, necu se vise mesati u temu :pivo:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Day Walker,
te godine su se proizvodili i stariji model i novi model (koji mene interesuje). Koji je tvoj?

Ja bih naravno kupio neki bolji paket opreme ... i da, sad se setih:

- šta mislite o S-Line paketu opreme sa sportskim ogibljenjem? Čini mi se da je previše spušten i da bi to mogao biti Veliki problem na našim putevima i prilikom parkiranja (kada treba da ga popneš na trotoar ili da uđeš sa kolovoza u dvorište) a još veći ako hoćeš da ga voziš i zimi?
- da li je taj trim previše tvrd - truckav za naše puteve?

Floyd,
Hvala na razumevanju ali slobodno komentariši ako imaš lična iskustva u vožnji iz oba automobila (BMW ili Audi) :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Aj sad ozbiljno.

Pre par meseci je moj brat bio u slicnoj dilemi. Jedino sto je on bio za nijansu mudriji pa je trazio 320D LCI...

Vrlo mu je slican bio budzet. Medjutim obrni okreni, ti za te pare neces naci auto sa kojim cez zaista biti zadovoljan i moci da kazes da si srecan time sta si dobio za pare koje si ulozio.... Za te pare ces morati birati primerak koji predstavlja ozbiljan kompromis izmedju oepreme, gosdista i stanja auta...

Na kraju, ako ga ti platis tamo 12 000, on ce te kostati preko 16 000 u Srbiji (da budemo realni, a ne optimisticni), i to je onda cifra koju je meni jako jako tesko da svarim za osrednje oremljen auto sa 150 000km na satu... Takodje imas dosta cimanja i nije to jednostavno kako zvuci...

Zato sam i bratu stalno savetovao da se mane toga (i manuo se na kraju). Licno smatram da je daleko bolje kupiti za te pare u Srbiji auto koji je mngooo manje presao, samo nije Audi (a to i nije neki problem, jer taj Audi svakako i nije neki pravi premium...). Konkretno ja bih uvek za manje pare uzeo npr proverenu Mazdu 6 koja je 3x manje presla i duplo je mladja...

Alternativno ako si bas zapeo za Audi (za koji opet slazem se da je bezveze bez Quatro-a, kakav crni prednji pogon na njemu, be zobzira sta preferiras na drugim kolima...), onda bolje da pogledas u Srbiji od pouzdanih placeva koji uvoze takva kola, npr svi pominju Holliday kao jako pouzdan sa OK cenama, moj brat je bio zagrejan za par auta koje su oni uvezli (prodaju ih u roku od par dana jer su dobre kupovine).
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Čovek je pitao konkretno za a4 i stvarno ne vidim kako će mu pomoći da mu neko sad predlaže nov kia ceed.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Da je on siguran sta hoce, on ne bi ni postavljao pitanje i temu na forumu :)

Nase je da probamo da ga urazumimo :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

ne bih rekao da je prednji pogon i abs+esp ne rade posao kako valja. Bas sam prosle godine prisustvovao demonstraciji umesnosti istih. Solidan vlazni asfalt, letnje gume, temperatura oko 10 stepeni. Zaustavljanje sa 100-110km/h je skoro pa isto kao po suvom kolovozu. Kada je brat prvi put kocio, mislio sam da cemo uleteti u raskrsnicu, ali posle sam se "privikao".

A pri jakoj kisi isto na tim temperaturama, bas je upravljiv po magistralnim i autoputevima.

Onda mogu misliti kako radi quattro.
Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ma naravno da je prednja ok, nego je poenta da se istakne nadmoć bmwa(primećuješ da prednja ne smeta kod mazde koja je i duži auto).
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Po meni je sve to stvar afiniteta, ali je uvek quattro bolji i od prednjeg pogona kod audia ili zadnjeg kod bmwa.
Slika
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

1. za odlican auto si se odlucio :doubleup:

2.nema sanse da se uklopisu u tu cifru sa tom kilometrazom... skoro je nemoguce naci dizela 5god starog sa 120-140k u DE, tj. moguce je ali ne za 10-12k koliko si planirao da das za taj auto... i ako bi cak uspeo da nadjes neki bio bi klotanovic, verovtno bez xenona i ne bi ni licio na A4 :D
najbolje ti je da gledas u nekom Audi centru- Audi Gebrauchtwagen Plus, ja sam oba prosla auta kod njih kupio i mislim da je najpametnija kupovina... cak mozes da doplatis i za garanciju ako hoces :)

3. sto se tice odrzavanja, ako odrzavas u ovlascenom redovni servis je oko 40k sa svim filterima, veliki servis se radi na 180k ili 210k(nemam pojma koliko kosta)... sa tom kilometrazom ne bi trebalo da imas nekih vecih problema, mada uvek moze da se desi da je plivajuci zamajac crkao, pumpa za ulje...a kod vecih km cak i dizne :glavomuzid:
sto se tice kaska nenormalno je skup, i mislim da se nikako ne isplati placati ga za Audi star 5god :)

edit: ne mmozes ni da sanjas da uklopis S-line u gore pomenutu cifru :)
Poslednja izmena od ADrei u 23 Sep 2013, 16:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Aha, sta cemo sada, okoreli Audijevac rekao isto sto i ja pricam??!!!

Ako niste primetili nisam ga savetovao ni E90 da uzme :) Jedno su zelje a drugo realnost...
Ili iskesiraj 20 000+ za Audi ili BMW (u tom slucaju ces poceti da gledas koliko u Srbiji trenutno kosta novi A4 2.0TDI pa ces se opet osecati ko debil da ga toliko platis polovnog) ili uzmi Mazdu il nesto slicno.

@ftj,

Zaista vise nemamo apsolutno nikakvu potrebu da isticemo nadmoc BMW-a jer je to na ovom forumu vec i vrapcima postalo jasno, dovoljno je samo pogledati trenutni broj BMW-a naspram Audi-a i Mercedesa na forumu i sve ce se samo reci...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ovo za nadmoc bmw-a necu da komentarisem, dovoljno je pogledati kako drzi cenu e90... kosta koliko i audi A4 B6 iz 2003god :kezo: :rofl:

ja sam rekao da je A4 odliican auto ali ce morati da poveca budzet ako planira da kupi auto sa 120-140km, od prvog vlasnika, sa dobrom opremom za 10-12k... za S-line se tek ne uklapa, opet nije napisao da li ga zanima samo enterijer, exterijer... ili oba :D
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

ADrei napisao:1. za odlican auto si se odlucio :doubleup:

2.nema sanse da se uklopisu u tu cifru sa tom kilometrazom... skoro je nemoguce naci dizela 5god starog sa 120-140k u DE, tj. moguce je ali ne za 10-12k koliko si planirao da das za taj auto... i ako bi cak uspeo da nadjes neki bio bi klotanovic, verovtno bez xenona i ne bi ni licio na A4 :D
najbolje ti je da gledas u nekom Audi centru- Audi Gebrauchtwagen Plus, ja sam oba prosla auta kod njih kupio i mislim da je najpametnija kupovina... cak mozes da doplatis i za garanciju ako hoces :)

3. sto se tice odrzavanja, ako odrzavas u ovlascenom redovni servis je oko 40k sa svim filterima, veliki servis se radi na 180k ili 210k(nemam pojma koliko kosta)... sa tom kilometrazom ne bi trebalo da imas nekih vecih problema, mada uvek moze da se desi da je plivajuci zamajac crkao, pumpa za ulje...a kod vecih km cak i dizne :glavomuzid:
sto se tice kaska nenormalno je skup, i mislim da se nikako ne isplati placati ga za Audi star 5god :)

edit: ne mmozes ni da sanjas da uklopis S-line u gore pomenutu cifru :)
Zar nisu resili taj problem sa pumpom za ulje na 2.0 tdi CR motorima?
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

pa sad da li je problem ili ne kad to crkne na oko 200k ne znam :zbunjen:
takve stvari mislim da spadaju u redovno odrzavanje na toj km kao i plivajuci zamajac... drug je npr. menjao i sve 4 dizne, iako sam ja mislio da taj A4 TDI CR nema vise problem sa diznama... mada je njegov auto kupljen na placu iz uvoza, ko zna koliko je presao... :mrgreen:

zato lepo kupis 2.0TFSi ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

I sa ovim se slazem, kod kupovine polovnjaka, uvek glasam za kupovinu benzinca, mnogo se mirnije spava.
Zaključana tema