Dakle: nas Telenor je jos i dobar

2. Kolima sam isao od Zlatibora do Bara, pa posle do Igala i nazad, te kojekude jos, pa nazad do Zlatibora.
Put kao put je OK. Nema guzve, ali ima kruznih tokova koliko vam volja. To je OK, samo izgleda da je to prilicna nepoznanica tamosnjim vozacima. Ona tri tunela u nizu (posle granice) se jos uvek sredjuju, ali vise nema obustave saobracaja (postoje semafori, ali nije strasno). Na granici nema nekog zadrzavanja, a u povratku sam po prvi put video i naseg carinika (jos se upitah koji je ovaj sto nas zaustavlja, u cudnoj uniformi

Pored silnih kruznih tokova, na ulazu u Bar su prosirili magistralu, cetiri trake i tako to... Iako ne vodi nikuda, tj opet ide u 2 trake...
Vozaci su vecinom kultivisani i postuju ogranicenja - 50 i to je to...
Neka ogranicenja su krajnje bezveze postavljena, ali sta da se radi. Uglavnom sa PG tablama "divljaju" (i par dostavnih iz Srbije

3. da ne gusim temu nekom od SX4 forumasa, pa cu ovde:
Isli smo Suzukijem. 1,6 88kW 4x4 TNG(ne znam da li postoji fabricki ili je ugradjen pri kupovini, ali je od prvog dana u autu)
Vozio sam od Zlatibora do granice i u povratku od granice do Zlatibora.
Utisak: Na plin me nesto i nije odusevio. Doduse, gazdarica se zalila da nesto slabo vuce od poslednjeg tocenja plina. Posle tocenja u CG (0,80€) situacija se popravila. Kada je nestalo plina, tj po prelasku na benzin, stvari se se popravile.
Kao neko ko je u poslednje cetiri godine x puta prosao Srbiju vozeci iskljucivo dizele, mozda stvari gledam malo subjektivno. Da se pitam, drzao bih se dizela. Tacno je da sam se u povratku vec navikao da ga teram u vise obrtaje, pogotovo jer sam morao stici na Zlatibor do odredjenog vremena, pa je sve i izgledalo nesto bolje. I pored toga, za sada se drzim dizela.
Od Zlatibora, pa po CG, metodom pune boce, SX4 je potrosio 8l TNGa na 100km. U povratku nesto vise, sa obzirom da sam ga dosta ostrije vozio u Srbiji, a da je po CG dosta vremena proveo po gradovima i raznim brdima.
Sto se auta tice, gotivan je, uz standardne zamerke:
a) VRLO nepregledan u krivini zbog A stuba. Nezgodno kada krene krivudav put.
b) Mali gepek
c) Meni neverovatna cinjenica: vozacev prozor ima opciju autospustanja, ali ne i impulsnog podizanja. Dakle, moze samo da se spusti jednim klikom. Za podizanje mora da se drzi do kraja. Toliko mi je bilo smesno da sam uzeo uputstvo - sto je najgore, uputstvo je potvrdilo sve moje strahove

d) Nekako mi nedostaje jos bar jedna pregrada na sredini, iza rucne (ima otvor, ali bez poklopca). Odnosno, nedostaje mu naslon za ruku.
e) Prednja konzola/tabla je ogromna, tj predugacka, i prasina se vrlo lako skuplja.
Ostalo:
Spoljni retrovizori su ogromni.
U rikverc se ubacuje bez da se menjac gura ili izvlaci iz poda, stiska dugme i sl, dakle samo desno i nazad, ispod pete... Nije to nista strasno, samo nisam navikao na to. Jedva sam potrefio rikverc, dobro nisam iscupao nesto

Uz krovni kofer i parking senzore, odlican autic. Samo je onaj A stub sporan.